March 10, 201016 yr comment_25628 [b] 110 g faină170 g zahăr110 g unt100 g ciocolată amaruie350 g ou (6 oua mici)30 g cacao50 g migdale macinate30 g amidon(Gustin)30 ml lapte1 lingurita rasă praf de coptextract de vaniliecoajă de portocală,răzuită fin[center] Se freacă untul cu zahărul.Se adaugă ouăle,laptele şi coajă de portocală răzuită,se mixează bine. Se amestecă făină cu cacaoa,amidonul,migdalele măcinate,extractul de vanilie şi praful de copt,se adaugă cîte o lingură pînă obţinem o masă omogenă.În cele din urmă se adaugă bucăţelele de ciocolată,se amestecă uşor. Se preincălzeste cuptorul la 180°C.Se toarnă masa de ciocolata într-o formă cu perete detaşabil(28 cm Ø ),unsă şi tapetata cu făină,şi se coace 35-40 minute la 175-180°C. Coapta. [/center] Glazura 100 g ciocolată de lapte50 g ciocolata amăruie2 lingurite ulei [center] Se mărunţeşte ciocolata,şi se topeşte în bain marie. Cînd ciocolata este complet topită,se adaugă uleiul,se amestecă continuu. Uleiul ajută ca glazură să rămînă moale şi să lucească frumos. Glazurăm prăjitura cu glazură de ciocolată. (Eu am pensulat glazura cu o pensulă de silicon ) Am decorat-o cu bastonaşe "zebrate" O sectiune ciocolatoasă. ...si niste firmituri ciocolatoase [/center] [/b] Report
March 10, 201016 yr comment_25630 Visez sau e adevarat? Arata dumnezeiesc Multumesc de reteta, Maya... o salvez si o fac sotului cat de curand ca el e cu ciocolata Report
March 10, 201016 yr comment_25634 Yumiii! Cat de departe locuiesti tu? Ca sa stiu cam in cat timp ajung... Trecem in catastif si, cum termin ce am acum de facut revin pe aici, cu impresii! Report
March 10, 201016 yr Author comment_25637 Visez sau e adevarat? Arata dumnezeiesc Multumesc de reteta, Maya... o salvez si o fac sotului cat de curand ca el e cu ciocolata Da,arata bine mai ales daca esti ciocolatos rau.Am gustat si eu,a fost buna.Ciocolatosii au halit-o cît ai zice...Handbal (praji asta ,a dus-o Denise fetelor de la handbal) Report
March 10, 201016 yr Author comment_25638 Yumiii! Cat de departe locuiesti tu? Ca sa stiu cam in cat timp ajung... Trecem in catastif si, cum termin ce am acum de facut revin pe aici, cu impresii! Pot sa locuiesc si usa-n usa cu tine,ca nu mai am praji din asta.Asta a fost praji ciocolatoasa pentru fetele din echipa Denisei Report
March 10, 201016 yr comment_25641 Yumiii! Cat de departe locuiesti tu? Ca sa stiu cam in cat timp ajung... Trecem in catastif si, cum termin ce am acum de facut revin pe aici, cu impresii! Pot sa locuiesc si usa-n usa cu tine,ca nu mai am praji din asta.Asta a fost praji ciocolatoasa pentru fetele din echipa Denisei Fericitele de ele! Report
March 10, 201016 yr comment_25659 Fina si de efect...si ma opresc aici,cu complimentele,ca sa nu fiu ''dizgratioasa'',dar am f. multe pe limba... Report