Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Oua umplute cu pasta de sunca afumata

Featured Replies

[font=Trebuchet,]http://lh5.ggpht.com/_YkbnCKr3wnY/SqQnmtta2UI/AAAAAAAAAqc/eKCRtKY7a50/DSCF6769s_wm_thumb%5B4%5D.jpg?imgmax=800

O reteta ungureasca de oua umplute pe care am gasit-o pe un site in limba engleza, nu-mi aduc aminte care, acum ceva timp. Azi m-am decis sa le refac, aveam cam multe oua prin frigider si vroiam sa le folosesc, nu-mi place sa le tin prea mult.

Am folosit albusuri de la 9 oua, galbenusuri de la 6 oua, 100 g sunca afumata, 50 g unt, o lingurita de mustar, 4 linguri de smantana, sare, piper.

http://lh4.ggpht.com/_YkbnCKr3wnY/SqQnoZzewhI/AAAAAAAABQ8/am_5Wu4UglU/DSCF6758s_thumb.jpg?imgmax=800

Am fiert 9 oua tari (cu restul am facut un quiche si mi-au mai ramas doar cateva), le-am pus in apa rece cateva minute, apoi le-am curatat si le-am lasat sa se raceasca bine.

http://lh4.ggpht.com/_YkbnCKr3wnY/SqQnqOE_qRI/AAAAAAAABRM/LIafhiReRMY/DSCF6760s_wm_thumb.jpg?imgmax=800

Le-am taiat in jumatati si am scos galbenusurile, pe care le-am pus in robot impreuna cu sunca, untul, mustarul, sarea piperul si smantana.

http://lh6.ggpht.com/_YkbnCKr3wnY/SqQnsHnNbrI/AAAAAAAABRc/VuZf8BGSDhk/DSCF6762s_wm_thumb.jpg?imgmax=800

Le-am tocat marunt, iar cu pasta obtinuta am umplut jumatatile de ou. Le-am decorat cu putin ardei rosu si o frunza de patrunjel, ideal ar fi fost putin gogosar acru, dar nu mai aveam.

http://lh4.ggpht.com/_YkbnCKr3wnY/SqQntyT0KVI/AAAAAAAABRs/Ob9Ud9-Qcu8/DSCF6765s_wms_thumb.jpg?imgmax=800

Pofta buna !

[/font]

[center]Ce bine arata !

E buna ideea cu sunca in compozitie.

Ai avut multa rabdare sa le finisezi asa perfect.

Cred ca varianta Ta e mai sanatoasa si mai light https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/41.gif

Eu le fac in varianta clasica cu pateu si maioneza.

[/center]

[center]Uite astea sunt de duminica trecuta.

Sper ca nu te superi ca le pun aici.

[/center]

[center]post-48-126902942167_thumb.jpg[/center]

[center]Ce bine arata !

E buna ideea cu sunca in compozitie.

Ai avut multa rabdare sa le finisezi asa perfect.

Cred ca varianta Ta e mai sanatoasa si mai light https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/41.gif

Eu le fac in varianta clasica cu pateu si maioneza.

[/center]

[center]Uite astea sunt de duminica trecuta.

Sper ca nu te superi ca le pun aici.

[/center]

Pisco, ai facut o poza super! Imi dai voie sa servesc si eu o bucatica? Asa de reale mi se par ouale! :occasion14: :thumleft:

• Author

Piscotel, sa stii ca eu in general nu am rabdare la finisat, chiar deloc https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gif, dar pasta are o consistenta mai groasa decat cea de pateu si se aranjeaza foarte usor doar cu lama unui cutit pe care il inmoi periodic in putina apa si il sterg cu un servetel.

Si eu faceam umplutura de pate de ficat, dar al meu barbat nu prea il agreaza. Faine ouale tale. :occasion14:

Foxy, ma bucur daca iti dau ideii, si eu culeg destule de la voi. :thumleft:

Narnia minunate outele...sa stii ca eu le fac si cu ton(am mai spus,ca m-au inebunit fetili'ashtia 2 foxy si cu pisco cu tonu' lor cu tot,las' ca ma razbunez...io')
  • Author

[color=#1C2837][font=arial, verdana, tahoma, sans-serif][size=2]Narnia minunate outele...sa stii ca eu le fac si cu ton(am mai spus,ca m-au inebunit fetili'ashtia 2 foxy si cu pisco cu tonu' lor cu tot,las' ca ma razbunez...io')

[/size][/font][/color]

Multumesc frumos. Ai postat reteta de oua umplute cu ton aici? N-am vazut-o la index, dar poate n-am cautat bine. Orice idee noua e binevenita.

cu ton am facut si eu,dar cu sunca afumata nu.para ar fi un fel de prosciutto?trebuie ca sunt bune.e o idee buna de paste,pentu folosirea oualor rosii nemancate.

[color=#1C2837][font=arial, verdana, tahoma, sans-serif][size=2]Narnia minunate outele...sa stii ca eu le fac si cu ton(am mai spus,ca m-au inebunit fetili'ashtia 2 foxy si cu pisco cu tonu' lor cu tot,las' ca ma razbunez...io')

[/size][/font][/color]

Multumesc frumos. Ai postat reteta de oua umplute cu ton aici? N-am vazut-o la index, dar poate n-am cautat bine. Orice idee noua e binevenita.

Nu Narnia nu am postat reteta ma refeream ca numa' ce discutasem despre...la reteta de paste cu ton a lui Pisco'..

[b]Daca tot începe sezonul de oua umplute,vin si eu cu o alta reteta,pe care o ador.

Reteta si imaginile-s vechi,le-am preluat de pe blog :)

12 oua
250 g ciuperci
2 linguri creme fraiche
1 lingurita mustar
1 ceapa, nu asa mare
sare
piper
cîteva frunze de patrunjel
putin ulei de masline

[center]

Se toca ceapa marunt si se caleste în putin ulei de masline.

Se adauga ciupercile spalate si taiate bucatele.

Se lasa pîna scade sucul, pe care îl lasa ciupercile.

Spre sfîrsit se adauga si patrunjelul tocat fin.

Se dau la racit.dupa ce au fost reci,eu le-am tocat cu robotul,nu chiar foarte marunte.

Dar daca doriti se pot face si o pasta fina.

Între timp se pun ouale la fiert..se lasa sa fiarba pîna sînt tari.

Se curata de coaja si se taie în jumatate pe lungime.

Se scot galbenusurile(nu le-am pus pe toate) si se adauga la ciupercile tocate.

Se amesteca cele 2 linguri de creme fraîche cu 1 lingurita de mustar si se toarna peste ciuperci.

Se sareaza si se pipereaza dupa gust.Se amesteca bine.

post-5-126908701173_thumb.jpg

post-5-126908692503_thumb.jpg[/b][/center]

Narnia minunate outele...sa stii ca eu le fac si cu ton(am mai spus,ca m-au inebunit fetili'ashtia 2 foxy si cu pisco cu tonu' lor cu tot,las' ca ma razbunez...io')

Cum le faci cu ton? Umpli jumatatile de ou cu pasta de ton?

Fac si eu cu ton dar doar sosul in care se pun jumatatile de ou umplute: umplutura - pasta de galbenusuri fierte + unt + maioneza+patrunjel tocat , jumatatile de oua umplute se pun pe pat de sos de maioneza+ton+2 linguri smanatan+hrean ras.

Cum le faci cu ton? Umpli jumatatile de ou cu pasta de ton?

Fac si eu cu ton dar doar sosul in care se pun jumatatile de ou umplute: umplutura - pasta de galbenusuri fierte + unt + maioneza+patrunjel tocat , jumatatile de oua umplute se pun pe pat de sos de maioneza+ton+2 linguri smanatan+hrean ras.

Julix scuze abea acum am vazut ....eu fierb ouale tari,o parte din galbenuse le frec maioneza mai consistenta,cu galbenuse crude,putin mustar zeama de lamaie si ulei.O cutie de tonno bucati de buna calitate in ulei(mie ca si marca imi place Rio Mare),il scurg de ulei,il frec cu furculita cu ceapa rosie tocata fin(ca la salata de vinete),cu zeama de

lamaie si piper negru,si incep la incorporaea maionezei frecand cu lingura de lemn,pana ajung la o consistenta omogena a pastei,dar totusi consistenta.Umplu ''barcutele''de albus de ou si ornez cu restul de maioneza,mai pun feliute de masline vre-o frunzulita verde acolo,totul in platou pe pat de salata verde,cu feliute de lamaie printre ''ouri''si masline negre intregi,bobite de porumb dulce etc...cum imi tuna..

O poza mai veche cu alte mezelicuri,pintre' care si uoale cu pricina...

post-405-126912164319_thumb.jpg

Si alta smecherie ca vb. de ''ouri''mamii mele ii plac umplute in stilul clasic,cu pateu,pe care il freaca,cu ceva din galbenusul fiert al oualor,putin unt moale,mustar,piper,dar maioneza nu vrea sa mai faca(in felul asta aspectul lasa putin de dorit,iar pana vin musafirii pateul se oxideaza)asa ca smecheroaica rade peste ele cascaval pe razatoarea cu ochiuri mici,si uoale ei se transforma in niste pufosenii carliontate,tare apetisante....hoata' rau mami meu...

O poza mai veche cu alte mezelicuri...

Yumiii... Da' ce mai ai prin spinarile lebedelor si pe platou? :scratch: Tartine?

Mda niste tartine cu paine abrostolita si unse cu branza filadelfia frecata cu ceva ceapa rosie tocata fin,sare piper negru,putin unt moale,decorat cu o frunzuca'de ''mai rar''platoaiele''cu lebede sunt a lui mami,moorr dupa ele..

Mezeluri crud uscate,cascaval afumat si ne..destia..

Si pt. ca vb. de oua umplute,iata niste tipsuri:in fundul oului crud se dau 3 gaurele cu un ac,se fierb in apa cu sare si putin otet 8 minute de cand incepe apa sa clocoteasca,se pun la racit in apa rece ,se curata sub jetul de apa rece de la robinet.

Scopul celor 3 gaurele este ca astfel galbenusul se pozitioneaza pe centru oului,obtinem astfel barcute''de albus perfecte,sare si otet in apa de fiert ca sa nu crape coaja la fiert,curatatul sub jetul de apa rece de la robinet(dupa ce s-au racit)ca sa se desprinda usor albusul de coaja....

Daca fierbem ouale la foc iute v-om obtine un albus tare si un galbenus mai moale,daca fierbem la foc mic,galbenusul va fi tare,deci in functie de reteta la care le folosim,vom sti la ce foc sa fierbem ouale.... :scratch:

• Author

[b]Daca tot începe sezonul de oua umplute,vin si eu cu o alta reteta,pe care o ador.

Reteta si imaginile-s vechi,le-am preluat de pe blog :D

[/b]

Si retetele mele tot vechi si tot de pe blog sunt postate. https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/laugh.gif

Merci fain pentru reteta asta, nu stiu cum de am ratat-o, altfel de mult era probata. :scratch: , Noua ne plac ciupercile , iar in ultima vreme a inceput sa manance si copilul diverse preparate cu ciuperci, asa ca e binevenita

Narnia,îmi place mult si reteta ta de umplutura!Dupa iepuras,si-asa ramîn oua fierte...o sa le fac oua umplute :D

Mie mi-a placut cand am gasit-o pentru ca nu mi s-a parut gretoasa, iar langa ceva muraturi merg de minune, datorita afumaturii. O sa aplic si eu ideea cu ouale umplute dupa Pasti. https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/laugh.gif

• Author

cu ton am facut si eu,dar cu sunca afumata nu.para ar fi un fel de prosciutto?trebuie ca sunt bune.e o idee buna de paste,pentu folosirea oualor rosii nemancate.

Eu am facut si cu prosciutto si cu muschi de porc afumat si cu un fel de kaiser mai slab, nu a fost o diferenta sesizabila. :scratch:

Si pt. ca vb. de oua umplute,iata niste tipsuri:in fundul oului crud se dau 3 gaurele cu un ac,se fierb in apa cu sare si putin otet 8 minute de cand incepe apa sa clocoteasca,se pun la racit in apa rece ,se curata sub jetul de apa rece de la robinet.

Scopul celor 3 gaurele este ca astfel galbenusul se pozitioneaza pe centru oului,obtinem astfel barcute''de albus perfecte,sare si otet in apa de fiert ca sa nu crape coaja la fiert,curatatul sub jetul de apa rece de la robinet(dupa ce s-au racit)ca sa se desprinda usor albusul de coaja....

Daca fierbem ouale la foc iute v-om obtine un albus tare si un galbenus mai moale,daca fierbem la foc mic,galbenusul va fi tare,deci in functie de reteta la care le folosim,vom sti la ce foc sa fierbem ouale.... :scratch:

Geany, daca esti draguta (si esti), pune mesajul asta si la topicul ala cu tips-uri si smecherii, special deschis pentru mesaje de fenul asta. E de mare ajutor cand nu stii ceva si nu ai timp sa cauti prin tot forumul. Multumesc.