Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Toefl test si nu numai

Featured Replies

Imi place foarte mult noul "nostru" site :read2:

Dupa cum spuneam in test am si eu o intrebare, a sustinult cineva testul susmentionat?

Am facut o cerere pt. admitere la un MBA in cadrul Universitati din Cape Town si mi s-a cerut sa sustin testul acesta. Pe 16 ianuarie e zi de test in Luanda dar nu am nici cea mai mica idee despre gradul de dificultate al testului. Nu e sigur dar se pare ca trebuie sa sustin si un test GMAT. De testul acesta auzit cineva?

Acum un an am fost la Codecs in Bucuresti si am cerut informatii despre admiterea in cadrul unui program MBA. Din pacate eu nu pot sta in Bucuresti un an asa ca am schimbat locatia. Diferenta e de la cer la panamt in ceea ce priveste adimiterea. In Bucuresti trebuia doar sa le arat CV-ul si sa platesc. Aici deja am fost la un preinterviu dar pentru admitere in 2011 :? pt 2010 e prea tarziu.

Sor-mea a sustinut Toefl si a sustinut si un test asemanator pentru limba franceza...o sa o intreb mai multe detalii si am sa-ti dau raportul... :mrgreen:

Luanda vezi aici: http://www.ets.org/portal/site/ets/menuitem.1488512ecfd5b8849a77b13bc3921509/?vgnextoid=00c534d0459c9110VgnVCM10000022f95190RCRD&vgnextchannel=ab16197a484f4010VgnVCM10000022f95190RCRD

Aici in Portugalia barbatu-miu pregateste copii si tineri pentru ceva similar, testele Cambridge. TOEFL este un test de nivel 5 pentru cei cu cunostinte foarte avansate de limba engleza.

Poate iti faci o idee de cum e din linkul de mai sus. :floare:

• Author

Unde-i reply-ul meu ?? :?

Deci m-am speriat! eu nu am scris in viata mea un eseu :oops: .

Hi Luanda,

Nu am dat TOEFL, ci IELTS academic cu multi ani in urma. Anul trecut insa am completat un curs sa pot preda TESOL/ si pregati candidati pentru TOEFL.

Testul consta in 4 probe: speaking, reading, listening si writing. La writing se pune baza pe: spelling, sentence structure, correct use of verb tenses, samd

Speaking are ca baza - fluency, pronunciation, comprehension. Reading si listening - pot fi putin tricky - sunt ambele comprehension - si este bine ca sa asculti/citesti teste mai vechi sa-ti faci o idee.

Asta asa ca idee generala - totul depinde de nivelul la care esti tu cu engleza. Daca tu vorbesti engleza zilnic eu zic ca nu ar trebui sa-ti faci probleme mari, insa este bine sa fii familiara cu modul de prezentare al testului. Pe net se gasesc ff multe materiale pregatitoare - o simpla cautare te va ajuta sa le localizezi.

Good luck!

Unde-i reply-ul meu ?? :?

Deci m-am speriat! eu nu am scris in viata mea un eseu :oops: .

La proba de writing va trebui sa scrii 2 essays - fiecare cu o lungime de 250-300 de cuvinte. Este bine sa incepi de acum sa te pregatesti pentru asta - sunt anumite reguli pe care le urmezi cand scrii un esseu - daca vrei detaliez aici daca nu iti dau linkuri.

• Author
Hi Luanda,

Nu am dat TOEFL, ci IELTS academic cu multi ani in urma. Anul trecut insa am completat o diploma sa pot preda TESOL/ si pregati candidati pentru TOEFL.

Testul consta in 4 probe: speaking, reading, listening si writing. La writing se pune baza pe: spelling, sentence structure, correct use of verb tenses, samd

Speaking are ca baza - fluency, pronounciation, comprehention. Reading si listening - pot fi putin tricky - sunt ambele comprehention - si este bine ca sa asculti/citesti teste mai vechi sa-ti faci o idee.

Asta asa ca idee generala - totul depinde de nivelul la care esti tu cu engleza. Daca tu vorbesti engleza zilnic eu zic ca nu ar trebui sa-ti faci probleme mari, insa este bine sa fii familiara cu modul de prezentare al testului. Pe net se gasesc ff multe materiale pregatitoare - o simpla cautare te va ajuta sa le localizezi.

Good luck!

Vai de capul meu ca eu sunt o ametita. Vorbesc zilnic portugheza si engleza. Portugheza la munca unde am suportul colegilor iar engleza acasa unde nimeni nu ma corecteaza :) .

M-am plimbat un pic pe site-ul acesta http://www.learn4good.com/languages/spe ... _toefl.htm dar daca ai alte sugesti sunt binevenite.

Cat despre eseu (nu am reusit sa dau quote la celalat mesaj) te rog sa imi dai linkul. Oricum o sa te bombardez cu intrebari :scratch:

Luana, testul Toefl evalueaza nivelul de engleza, uite aici mai multe explicatii precum si un test gratuit. Nu e extraordinar de complicat.

http://www.4tests.com/exams/examdetail.asp?eid=57

Pentru mine, GMAT e mai greu. Evalueaza posibilitatea de a face un MBA. Iti solicita cunostiintele de calcul, de logica, de analiza.

Uite aici mai multe explicatii:

http://www.mba.com/mba/thegmat

http://www.mba.com/mba/thegmat/download ... onsoftware

Luanda m-am uitat pe linkul dat de tine - fa exercitiile ca sunt de folos. Daca ai posibilitatea sa faci rost de o carte cu exercitii ajutatoare e bine de asemenea.

Cu compusul unui eseu nu este complicat - daca urmezi froma standard si inveti anumite fraze, expresii, conjunctii/cuvinte de legatura pe care apoi le poti folosi sau adapta pentru orice subiect iti cade sa dezvolti. E bine si sa iei legatura cu Institutia unde vei da testul si sa ceri toate informatiile pe care ti le pot da ei despre test - vad ca cele de pe pagina data de tine sunt diferite de cele pe care le am eu.

am modificat si mesajul meu de azi dimineata cand eram semiadormita si facusem greseli

Vai de capul meu ca eu sunt o ametita. Vorbesc zilnic portugheza si engleza. Portugheza la munca unde am suportul colegilor iar engleza acasa unde nimeni nu ma corecteaza :tongue3: .

...

Luanda, mult succes cu pregatirea pentru test! Si eu sunt oarecum in situatia ta, la servici portugheza, acasa era engleza. Acum engleza vorbesc mult mai rar, doar cu socru-miu o data pe saptamana si acum am o problema. Engleza se "estompeaza" pe an ce trece si portugheza care-i mult mai apropiata de romana a castigat teren. La tine nu s-a intamplat la fel?

Luanda, eu am dat testul in 2004 (am impresia) si pot sa te asigur ca nu vei avea probleme. E mai mult in examen de atentie decat de cunostinte. Bineinteles, nu poate sa-l dea (a se citi treaca) oricine, dar nu e in niciun caz o verificare la sange a cunostintelor tale (/ mele) gramaticale sau a pronuntiei perfecte. Este mai mult centrat pe atentie, pe abilitatea de a gasi sinonime intr-un text (de exemplu), de a identifica definitia corecta a unui cuvant dintr-o lista (de tipul "clay" is...cloud, flower, soil, person). Sugestia mea ar fi sa citesti in engleza (si, eventual, sa cauti cuvintele pe care nu le intelegi intr-un dictionar) o revista (sau ziar). Eu am citit National Geographic (numerele din vreo 2 ani consecutivi) si m-a ajutat. Eventual poti citi cu voce tare (cand nu te aude nimeni sau nu te simti supravegheata / stresata).

Laura_lala, la mine s-a intamplat invers (cu aceleasi limbi :-)) ). M-am centrat pe engleza si-acum am uitat portugheza (sa-mi fie rusine!). Dar ma consolez cu faptul ca nu exista vorbitor (sau cunoscator) perfect de mai multe limbi (straine sau nu). Dar sper ca atunci cand voi ajunge in Portocalia (din nou) sau Brazilia voi mai putea sa zic 2 cuvinte corect (de genul "obrigada" si nu "obrigado"). :geek:

Luanda, eu am dat Toefl ambele variante: o varianta veche carei a fost valabila pana in 2006 fara proba de speaking si varianta curenta valabila din 2006. Deci in 2006 s-a introdus o alta varianta a acestui examen si eu atunci l-am sustinut. Sper ca din 2006 si pana acum sa nu se fi schimbat ceva.

Din punctul meu de vedere nu este un examen (foarte) dificil. Inafara probelor de reading si listening toate celelalte proble sunt cumva cotate subiectiv...gandeste-te ca cei ce sustin acest examen sunt vorbitori de engleza ca a doua limba, deci exista cumva un procent de "ingaduinta".

Eu am sustinut acest examen in USA desi locuiesc in Canada. Maine, luni, iti voi scrie si manualele dupa care m-am pregatit. In ceea ce priveste eseele, toata istetimea consta in invatarea regulii de a le scrie. Sunt cativa pasi simpli.

Ce scor iti trebuie pentru admitere?

In ceea ce priveste GMAT...acest examen este foarte dificil. Cunosc pe cineva care s-a pregatit cam jumatate de an, in mod intes, pentru MBA (la Toronto university) in conditiile in care el stia engleza bine, bine.

Revin luni Luanda cu mai multe informatii despre Toefl. Acum, dupa ce l-am dat, mi se pare un examen de trecut. Chiar daca nu poti sa iti scoti punctajul necesar in ianuarie inveti cam ce ai de facut la urmatoarea prezentare.

Luanda, eu am folosit Kaplan Ibt Toefl - este un pic mai dificila decat Barrons dar explica mai bine cum sa inveti pentru examen si partea de reading este la fel de complexa ca cea de la examen. Da un search pe google Toefl Ibt si o sa vezi exercitii online.

Bafta multa.

Luanda, cred ca vin cam tarziu, deja vad ca ai primit sfaturile. L-am dat si eu, e drept in secolul trecut :shock:. Pregatirea a constat in niste materiale care mi le-au dat chiar ei, un CD si o carticica. Nu era dificil deloc, asa cum ti s-a mai spus. Success, daca studiezi putin nu o sa ai probleme.
M-am plimbat un pic pe site-ul acesta http://www.learn4good.com/languages/spe ... _toefl.htm dar daca ai alte sugesti sunt binevenite.

nu-mi vine să cred că, după aproape 30 de ani, am luat 96% :roll:

Nu ştiu cum este acum dar în '83 era cam la fel - întrebări cu răspunsuri multiple, un aşa zis "eseu", pe un anumit topic, care să aibe cel puţin x număr de cuvinte, ascultat ceva înregistrat (lol, a fost Beatle's "I Want to Hold Your Hand" :D ) şi răspuns la cîteva întrebări despre ce-ai acultat... cam atît..

Atunci era pe hîrtie, nu computerized, şi puteai să-l dai la orice college, cred - plăteai fee-ul (foarte puţin, nu aveam bani atunci dar nu a fost ceva pt. care nu a trebuit să fac economie), te programa şi dai testul... erau şi cursuri pregătitoare dar nu erau obligatorii.

Trebuia, totuşi, să le spui la care college(s) vrei să mergi, rezultatul se trimite acolo, scorul de acceptare poate fi diferit (verifică cu office of admissions)

Sînt convins că poţi găsi cărţi sau teste pe net, dar unde, nu ştiu.... mergi la http://www.ets.org, poate afli mai mult acolo.

Baftă !

• Author

Wowwww! Va multumesc pt raspunsuri!! :D Dupa postarile voastre am mai mult curaj!

In Luanda pot da examenul in luna Mai :D pt Ianuarie e tarziu.

Eu am dat Toefl-ul si pe sistem vechi si pe sistem nou ( cu probele orale)

E un examen destul de usor. Nu stiu cum decurge la voi, dar la noi singura problema e ca vorbeam 13 inshi in acelasi timp...ceea ce e cam dificil...pt ca in ciuda castilor auzi tot, deci trebuie sa te "desprinzi" si sa iti creezi iluzia ca restul e doar zgomot alb in jur si vorbesti doar tu.

Cumpara o carte de pregatire pt Toefl de la Kaplan, doar una nu o suta, treci prin ea ca sa intelegi tipul de exercitii si incearca sa iti dezvolti un pic skilurile de eseu.

Daca esti atenta va fi totul ok.

Un alt sfat: nu face eseu cu o vedere "unilaterala"! Dupa tema care ti se da trebuie sa dezvolti punctul tau de vedere din ambele directii.

Daca mai vrei ceva lamuriri da-mi pm si te ajut cu placere.

Luanda,

Nu e greu deloc TOEFL-ul, dar trebuie sa faci cateva teste de antrenament, ca sa stii la ce sa te astepti si unde mai ai de lucrat.

Eu l-am dat in 2000 (cum mai trece timpul), dar fratele meu l-a dat de curand, in 2008.

Uita-te pe site-ul oficial, ca au exemple de intrebari si raspunsuri.

http://www.ets.org/

Mai precis, aici, cred, la Test Preparation:

http://www.ets.org/portal/site/ets/menu ... f95190RCRD

Stiu ca in trecut am gasit pe site-ul de mai sus lista completa cu intrebarile posibile de eseuri (nu am timp acum sa scotocesc site-ul). Si mi se pare ca si la speaking la fel. Doar sa ai timp sa te antrenezi. Macar sa te gandesti dinainte ce ai raspunde, ca la test sa treci direct la scris.

GMAT din cate am auzit la prieteni e mult mai dificil decat TOEFL. Eu am dat GRE-urile in 2004, care-s tot pentru masterat/doctorat si mi s-au parut mai grele. Nu de speriat, dar oricum, a trebuit sa repet un pic pentru ele.

Uite, poti sa te antrenezi pe site-ul oficial de GMAT pe gratis:

http://www.mba.com/mba/thegmat/prepareforthegmat

Bafta multa!

Luanda si eu am dat GRE (despre care vorbeste Lacra) dar sunt examene mult mai grele decat Toefl (cel putin pentru mine, pentru nivelul de engleza pe care il aveam atunci mi s-au parut grele).

Din punctul meu de vedere ai tot timpul sa te pregatesti bine pentru Toefl. Bafta maxima si sa ne tii la curent cu ce mai faci. Poate asa mai avem si noi o idee desi stiu ca o sa te descurci.