Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Fa-Bula....de Geany

Featured Replies

Cateva cuvinte,despre autor:''Dupa ce ca sunt bucatareasa lu' Peste Prajit,mai sunt si poiata''lu' Tata Mare...

Aceasta Fa-Bula a fost inspirata de discursul lui Bashe'de aseara si in tristetea mea depresata'''m-am gandit sa vad jumatatea plina a unui pahar gol,fapt ce nu mi-a reusit inca,oricat m-am chiolbat la el,asa ca m-am aruncat asupra unei farfurii generoase plina ochi cu pastele mele preferate si din concentrare m-o palit inspiratia si am scris o Fa-Bula care se intituleaza:

''Dobitoci si Dobitoace''

de: Moa'

Cica,intr-un bloc de 10 etaje cu 42 de apartamente,unde locuiau 42 de familii(de ce 10 etaje si 42 de familii??!!iote'dáia'ca asa vrea muschiu' meu,ca doar io'is'autoru'aicea,daaa??!!!..),traia la etajul 5 un Dobitoc,caruia i se fisurase o teava,apa infiltrandu-se la vecinul de dedesupt,provocandu-i acestuia umezeala si deteriorandu-i tencuiala.A fost sesizat in nenumarate randuri,dar pe Dobitoc l-a durut la Bashca' (pardon basca),pana intr-o zi cand teava a cedat de tot si a facut deodata Boc (adica poc),creand o inundatie cat China(sau Grecia nu mai stiu...),inundand si apartamentele de dedesupt.Dobitocul,si-a chemat toti vecinii in par',a deschis gura si a grait :-* :

Dragii mei vecini,stam in acelasi bloc

S-a spart o teava,asta-i tot

A facut Boc,adica poc,

I se putea'ntampla oricui,

Nu este vina nimanui,

Sa pune-TI banii cu toti

Teava sa o reparam,

Apartamentele frumos sa le renovam.

Pai de unde bani?! =)) Au intrebat cu toti,ca nu avem...Si Dobitocul a grait din nou:

Aaa!!!...pai s-a si rezolvat

Cu d-na de la intretinere m-am consultat

Vi-i va opri luna de luna,eshalonat

Doar pana in Decembrie,Grantat!!!'' :-*

Si au trait cu totii fericiti ,in buna pace si armonie ca niste vecini buni ce erau pana la adanci batraneti...

P.S:

Nope'!...este eronat,

Numa'ce am aflat

Ca teava cu pricina

Din nou s-a spart

Dobitocul nici nu a mai anuntat

Ca in concediu (cu d-na de la intretinere) era plecat

Dar au platit eshalonat

Pana la urmatorul Decembrie,Garantat'!!! :floare: ....

Si cum nu se poate nici o Fa-Bula fara morala,iaca' si morala...

Morala:

''Dobitocul nu fu'prost

Prostii fura dobitoci(i)''

Aceasta este o pura f®ictiune,orice asemanare cu viata (i)reala este o pura coincidenta...

Asa ca fratilor s-a sbart teava cu prosti(io'nu ma prea pricep da'bag seama ca presiunea o fost de vina :-* ),uite ce potop :-* ...

Dobitocu-i genial,

A luat bani de la toti

Si-a facut conced pe roti.

Chiar si casa-i renovata

Voi cu apa in covata.

S-a ales si cu madam

Bonus la asa ciolan.

La asa ghesheft mai frate,

Yo l-as scarpina pe spate.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/075.gif

Voua ce sa va mai zic.

E bazinul cam prea mic.

Se cuvine se cam pare

Sa aveti piscina in dotare.

Astfel ati avea gheseft ;

Vand piscino-apartament !

Morala :

Fa !Bulelor !

E valabil pentru toti

Si pagubiti si hoti.

• Author

Bravo,Pisco !!!mancaoa-r mama pe ea de ''poiata'' :D

Foxule!! si tu hai,

Ca stiu ca si tu le ai

Macar versuri sa vedem

Sa mai radem mai putem...

:D :D :D :D

Bravo,Pisco !!!mancaoa-r mama pe ea de ''poiata'' :D

Foxule!! si tu hai,

Ca stiu ca si tu le ai

Macar versuri sa vedem

Sa mai radem mai putem...

:D :D :D :D

Geany, as veni, da' momentan mi-s catranita rau! Si cu toate misculatiile din tara, dar si cu vremea de rahat de aici - de 3 saptamani e innorat, ploua si e frig! Plus ca am si alte porcarii pe scafarlie.... Daca incep, tine-ma daca poti sa ma opresti! :D

• Author
Pai Foxule vin-o cu o fabula sau ceva versuri langa mine si Pisco'sa ne tii de urat aici... :D

Pai Foxule vin-o cu o fabula sau ceva versuri langa mine si Pisco'sa ne tii de urat aici... :D

Io stau prost cu compozitiile literare, da iaca ce scorneste jupanu' meu:

[b][i]Intrebare la radio Erevan: domnule Basescu, este adevarat ca veti mari salariile profesorilor cu 50%?

Base: E adevarat, cu exceptia faptului ca nu e vorba de 50% ci de 25% si nu se adauga ci se scade.[/i][/b]

• Author

Pai Foxule vin-o cu o fabula sau ceva versuri langa mine si Pisco'sa ne tii de urat aici... :lol:

[b][i]Intrebare la radio Erevan: domnule Basescu, este adevarat ca veti mari salariile profesorilor cu 50%?

Base: E adevarat, cu exceptia faptului ca nu e vorba de 50% ci de 25% si nu se adauga ci se scade.[/i][/b]

Bravo foxule!!bun asa rau,vb. ta...nush'de ce credeam io'ca tu esti poiata''se vede ca m-am inshelat...Oricum pupici!! B)

Pai Foxule vin-o cu o fabula sau ceva versuri langa mine si Pisco'sa ne tii de urat aici... :lol:

Bravo foxule!!bun asa rau,vb. ta...nush'de ce credeam io'ca tu esti poiata''se vede ca m-am inshelat...Oricum pupici!! B)

Imi mai iese mie o rima din cand in gand, da' e din gresala! Parol! :D

• Author
Bunn!!! uite te iert daca nu stii in versuri dar da-mi un banc ,da ceva, nu ma lasa asa in aer :lol: ...

Poanta de azi dintr-un film pe care l-am vazut doar cu coada ochiului ca faceam curatenie ;

"- Mama mea spunea ca daca-ti doresti cu adevarat un lucru,se va implini !

- Si mama ta ce dorinte avea ?

- Nici una ."

Acolo ajungem si noi.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/sad.gif

• Author

Poanta de azi dintr-un film pe care l-am vazut doar cu coada ochiului ca faceam curatenie ;

"- Mama mea spunea ca daca-ti doresti cu adevarat un lucru,se va implini !

- Si mama ta ce dorinte avea ?

- Nici una ."

Acolo ajungem si noi.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/sad.gif

Ha ha ha!!! B)

Cica un tigan prinde pestisoru'de aur,care-i spune :daca ma lasi sa plec iti indeplinesc 3 dorinte,tigane...

La care tiganu'il da de pamant si-l calca in picioare:''pe cine faci tu tigan,ma rasistule??!!''

Un taran prinde pestisoru'de aur,care-i spune: ca-i indeplineste orice dorinta daca-l lasa in viata.

Fa un pod de-aici si pana in Hawaii sa vaz'si eu cum e acolo...

Asta e o dorinta imposibila,pana si pt. mine...zii alta...

Fa-ma sa inteleg femeile.

:D Si pe cate benzi spui ca vrei sa fie podul ala?!!...

Ce a spus mama lui Boc,cand a iesit cu el de la maternitate:

''am ales raul cel mai mic!''...

Cel mai mic banc politic:''Boc''

Cum bate criza la usa:''Boc-Boc''...

Ambitia lui Boc,ori prim ministru ori nimik si i-au reusit amandoua...

Base'a recunoscut ca a lovit un copil,il confundase cu BOc.

Fie painea cat de rea tot va luam un sfert din ea...

''sa raza'cine-o putea''... :lol:

Bunn!!! uite te iert daca nu stii in versuri dar da-mi un banc ,da ceva, nu ma lasa asa in aer :lol: ...

Intrebarea anului:

- Cand Basescu boceste, Boc ce face?

Raspuns.... (completati domniile dumneavoastra).

• Author

Bunn!!! uite te iert daca nu stii in versuri dar da-mi un banc ,da ceva, nu ma lasa asa in aer :D ...

Intrebarea anului:

Se Be****!!!!Fartz,fartz...am gacit''?!!!... :lol:

Hai la o Pitutza semnatura Maya,aia alsaciana,pun si de-o pizza poate ne vedem mai tarziu la party ca iar is'singurica,ascult Stratan si Anna Vissi ca mi-ai pus tu... B)

Bunn!!! uite te iert daca nu stii in versuri dar da-mi un banc ,da ceva, nu ma lasa asa in aer B) ...

Intrebarea anului:

Se Be****!!!!Fartz,fartz...am gacit''?!!!... B)

Hai la o Pitutza semnatura Maya,aia alsaciana,pun si de-o pizza poate ne vedem mai tarziu la party ca iar is'singurica,ascult Stratan si Anna Vissi ca mi-ai pus tu... :lol:

Bun raspuns! :D

Ti-am vazut pita, arata tare bine!

Tu zi ce muzici vrei la Party si io le-aduc. Bun asa?

• Author

Ok! Acu'ghighilesc Pizza ca asa e cerere de la coptii!!

Ala micu'a auzit de bancu cu criza ca bate BOC BOC si acu ciocane toate usile si peretii BOC-BOC vine chiza... :)

Talentatelor... :) :)

Eu n-am har la scris versuri, dar va urmaresc din umbra ;)

Cred ca o singura data am scris o poezie... aveam tema in liceu sa compunem o poezie cu forma fixa (un rondel parca am scris)... ma rog, intr-un final am luat 10 :) :) , da' nu-mi mai trebuie chin din ala alta data..

Eu is mai degraba cu proza descriptiva decat cu astea de le ziceti voi :D Chiar mi-a zis doamna diriginta cand faceam prega pentru olimpiada de romana ca stilul meu aduce cumva cu Bacovia. Mama de cand n-am mai scris... parca nicci inspiratie nu mai am, mai ales cand vad ce se intampla :) si cand ma gandesc ca viitor il asteapta pe fii-meu :)

Istet foc bubuletul tau, Geany :)