May 18, 201016 yr comment_37938 Sotului i-a venit pofta de placinta dobrogeana cu branza sarata.. el isi aminteste de o placinta la tava, rotunda si cam atat. As prefera sa fie cu foi homemade.. va rog Multumesc mult mult Report
May 18, 201016 yr comment_37941 Olgutza, Asta am gasit cu Gogu,dar se face cu Foi de placinta din comert.Insa cred ca-i foarte buna : Ingrediente placinta dobrogeana cu branza sarata: 350 g branza de burduf 350 g telemea desarata400 ml iaurt gras 6 oua 1 pachet cu foi de placinta 50 g pesmet sau gris Se aprinde cuptorul si se da focul mic. Se sfarama branza de burduf si telemeaua (sau se dau pe razatoare, in functie de consistenta). Se amesteca branzeturile, se adauga ouale si, daca amestecul este prea uscat, cateva linguri de iaurt. Daca amestecul este prea umed, se adauga pesmetul (sau se presara pesmet/ gris pe foaia de placinta, inainte de a intinde amestecul de branza). Se unge tava cu unt sau ulei, se aseaza o foaie de placinta, se unge cu iaurt. Se aseaza inca o foaie de placinta, se unge si aceasta cu iaurt. Peste urmatoarea foaie se aseaza un strat din amestecul de branza. Se continua, lasand 3-4 foi de placinta intre straturile de branza, pana cand se termina amestecul de branza. Trebuie sa pastram 2 foi de placinta pentru a acoperi ultimul strat de umplutura. Ultima foaie de placinta se unge cu iaurt sau se presara cu cascaval ras. Se baga placinta Dobrogeana la cuptor si se lasa pana cand foaia de deasupra devine aurie. Report
May 18, 201016 yr comment_37943 Am mai gasit una.Se pare ca asta-i originala.Iti dau link-ul ca nu am putut copia si pozele. http://www.dietetik....dobrogeana.html Copiaza repede ca nu stiu daca-i voie sa pun link-ul asta.Daca nu-i voie,rog adminii sa-l stearga dupa ce-si copiaza Olgutza reteta.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gif Pup. Report
May 19, 201016 yr Author comment_37980 Multumesc Piscotel!!!Cautasem si eu cu nea Gogu, da' al doilea link nu l-am gasit... revin cu reteta cu pozele personale imediat cum o fac Prima reteta seamana cu reteta Moatzei Report
May 19, 201016 yr comment_38012 Prima reteta seamana cu reteta Moatzei care la randul ei seamana cu cea dobrogeana. Report