Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pui spanzurat II....Cu portocale

Featured Replies

Aveam de mult in plan acest pui,inca decand am spanzurat puiul 1,precum un criminal devin tot mai sadica pe masura comiterii...Acest pui saracu'a fost:violat(cu o lamaie),parlit,oparit,spanzurat si ars pe rug...Muuaaahhaahahaha!!!! :icescream: inchizitia e nimik pe langa mine,incep sa ma sperii singura...

Am vrut un aspect al pielii caramelizat si lucios,lacuit,asa ca am stors zeama de portocala si am amestecat-o cu 2 linguri mari de miere de albine...

post-405-127442128766_thumb.jpg

Am parlit si curatat puiul,si l-am oparit 10 minute de cand a inceput sa fiarba apa ...In cratita respectiva am pus coaja de portocala taiata julien o bucatica de morcov,o ceapa intreaga cu tot cu coaja si o bucatica de telina,si cub de concentrat de pui,am spumuit bine,cand a ramas zeama limpede ca nu mai lasa puiul sange,l-am scurs bine intr-o strecuratoare,l-am masat cu ulei de masline,praf de vegeta si piper,l-am legat in cruce cu sfoara pe care am dat-o de trei ori in jurul puiului si pe care o muiasem in prealabil bine cu apa,am imprumutat un carlig de la un cantar (de tip ceas)de bucatarie a se vedea la puiul 1,si am pus acolo la inadeala si putin staniol sa protejeze nodul(data viitoare o sa-l leg cu sarma),i-am indesat lamaia in...inauntru mai ce credeati?!!o portocala ar fi fost prea mare,mandarina nu am gasit asa ca lamaie,a avut rolul ca puiul nu a mai lasat asa de multa zeama,l-a sigilat cumva,aromandu-l si din interior si pastrandu-l mai ''zemos''...

post-405-127442129487_thumb.jpg

L-am atarnat cu carligul de gratarul de la cuptor pe care l-am postat pe planul cel mai de sus,si dedesupt am pus o tavita cu apa sa se scurga din pui.Am copt in cuptorul incins in prealabil 2 ore timp in care tot mai pensulam cu amestecul de zeama de portocala si miere,iata-l dupa o ora...

post-405-127442130353_thumb.jpg

Avantajul carligului a fost ca doar cu o atingere de pensula il roteam pe bietul pui cum vroia muschiul meu...

post-405-127442131477_thumb.jpg

Dupa 2 ore exact cand sa-l scot s-a rupt sfoara ca se arsese,n-a fost bai ca puiul a aterizat direct in tava de desupt(unde era sa se duca saracu?!)asa ca data aviatoare''o sa-l leg cu sarma...Asa ca pt. tot ce a tras saracu'l-am medaliat cu medalia de aur...

post-405-127442133894_thumb.jpg

L-am servit cu ardei copti si cartofi noi cu marar...

post-405-127442132742_thumb.jpg

Iata si o fotografie mai indecenta...

post-405-12744213475_thumb.jpg

Cam asta fu'puiul II...

• Author
Ma bucur ca ti-a placut Zerda,a fost parfumat si fraged domnu'pui...merita o medalie..