June 25, 201016 yr comment_44074 culeg cu sarg in fiecare zi loboda salbateca din gradina ( ne-a napadit buruiana ca n-am apucat sa facem nik afara) , am facut placinta cu ea , am facut-o mancarica , asa ca pe urzici...ce mai fac cu ea? Ciorba am facut deja.... Report
June 27, 201016 yr comment_44304 culeg cu sarg in fiecare zi loboda salbateca din gradina ( ne-a napadit buruiana ca n-am apucat sa facem nik afara) , am facut placinta cu ea , am facut-o mancarica , asa ca pe urzici...ce mai fac cu ea? Ciorba am facut deja.... Sotata, cu ulei de masline, ceapa, usturoi si cîteva fileuri de ansoa.Mîncare, cu sos de smîntîna, marar si usturoi, ca atare sau ca garnitura la peste, carne de pasare sau porc.Sotata cu ulei de masline, ceapa si usturoi, apoi amestecata cu ricotta si parmezan ras, data la gratin sau în acompaniament pentru spaghete.Cu frunzele tinere se poate face salata. Report
June 28, 201016 yr comment_44388 culeg cu sarg in fiecare zi loboda salbateca din gradina ( ne-a napadit buruiana ca n-am apucat sa facem nik afara) , am facut placinta cu ea , am facut-o mancarica , asa ca pe urzici...ce mai fac cu ea? Ciorba am facut deja....Bunica mea facea sarmalute,in umplutura de carne cu orez si ceapa punea si loboda taiata fideluta.Si eu am avut anul trecut mai multa,am spalat-o zvantat-o si taiata fideluta din cutit am pus-o in punga la congelator(mama a pus idem si la sare la borcan,tine vreo luna 2 in frigider),cand voiam de-o ciorba sau la sarmalute,luam deacolo cat aveam nevoie fara sa o decongelez,o puneam direct in mancare,daca vrei sa o decongelezi se moaie si se flescaie toata foarte urat.Ciorba de loboda a bunicii mele era mitica:punea cartofi si ceapa verde multa,la urma borsul,taieteii de casa si loboda,si servea cu muullttaa smmanttaanna!!! .... Report
June 28, 201016 yr Author comment_44444 Merci ma apuc iar de cules , numai sa mai treaca zapushala asta... Report
June 28, 201016 yr comment_44468 Pune-o la congelator. Eu nu pun niciodata loboda la congelator pentru ca se inmoaie si se face terci atunci cand o scoti. Cel mai bine e sa o tai fasii, dupa ce ai spalat-o bineinteles, si sa o pui la uscat pe coli de hartie alba, apoi o pui la pastrare in saculeti de hartie /pungi de hartie. Sta foarte bine pe iarna si arata bine in ciorbe/borsuri si alte mancaruri. Report