August 30, 201016 yr comment_54930 Aceasta reteta o am de la cineva drag sufletului meu:de la mama prietenului meu, Stefan.Tanti Aura, cum o alint eu, e bulgaroaica, nascuta la Silista si deunazi imi povestea ce-i placea dumneaei sa manance cand mergea la bunica.Ardei copti, umpluti cu branza de oaie.Ce, credeti c-a scapat biata femeie pana nu mi-a zis ce si cum? Si fiindca noi suntem fani declarati ai ardeilor copti, nu m-am lasat pana n-am facut si eu.Cantitati nu exista.Eu am pregatit mai multi ardei, dar doar doi au rezistat la scos codita fara sa se rupa.Deci: ardei kapia, branza de oaie (merge si de-aia proaspata de vaca, dar NU cascaval), ulei pentru prajit si faina.Am copt ardeii, i-am curatat de coaja si-am tras usor de codite sa scot cotorul si semintele.Doar doi au rezistat si, recunosc sincer, i-am spalat de seminte in interior.Am amestecat branza cu ou si cu niste marar pe care n-aveam la ce sa-l mai folosesc (reteta nu prevede!).Cu o lingurita, dar si cu degetul, i-am umplut cu amestecul, i-am tavalit prin faina si i-am prajit repede (ca pe cascavalul pane) in ulei incins. Sunt o bunatatePregatisem umplutura pentru mai multi ardei, dar ceilalti au sfarsit in salata, iar compozitia a devenit omleta (ce se vede alaturi).Cu siguranta o voi mai face! Doar ma stiti:retete cat mai simple si cat mai rapide! Ce gust au? A toamna, a ardei copt...Incercati, ca eu nu va pot descrie! Report
August 30, 201016 yr comment_54950 Cred ca combinatia asta de ardei copt cu branza usor prajita e de incercat.Chiar daca am sa pun langa farfurie si un triferment.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gif Report
August 31, 201016 yr Author comment_54978 Pisco, dar branza nu se prajeste! Se face ca omleta, adica se coaguleaza oul, dar ca si cand ar fi fiert! Incearca! Report
September 2, 201016 yr Author comment_55244 Rog fetele care mai stiu si alte variante ale retetei, sa le puna, sau sa faca , daca e nevoie, corecturi la reteta mea!Eu, neavand cantitati sau proportii, am facut-o cum am crezut eu!Toate retetele mele sunt interactive: le puteti aduce modificari sau adaugiri.Nu ma supar!http://www.culinar.ro/forum/style_emoticons/default/notworthy.gif tuturor celor ce-si aduc contributia si POFTA BUNA! Report
September 2, 201016 yr comment_55281 Azorico si piperca si bulgarestii arata suuuppeerr!!!!eu cred ca retetele sunt corecte ,dar eu nu ma pricep...Daca vrei o alta varianta la ''kapchiatii''tai fripti,am vazut o alta reteta(nu bulgarestii) ori pe prova del cuoco,ori euforia cuisin nu mai retin,mai demult,zicea asa,''kapchiatii'' tai copti cum i-ai facut tu,umpluti cu o felie de cascaval(sau alta branza ''topicioasa'',si o felie de bacon sau proshutto,sau rulada de pui deshtia pricepi tu)prins sus cu o scobi-doo,dat prin faina,ou batut,si pesmet(il poti aroma cu origano uscat sau piper boia ce-ti place)prajit pe tati 2 fetele lui in ulei...Hai sa-i spunem un ''kapchiat''pane na' ...E cu totul alta reteta decat a ta dar e o alta varianta daca te intrenseaza'(mie mi s-a parut interesanta si de-aia am notat'o) ... Report
September 3, 201016 yr Author comment_55322 Pai, Geany, fa-o, posteaz-o si...sa vaza ochiu'! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/pupic.gif Report
September 3, 201016 yr comment_55360 Pai, Geany, fa-o, posteaz-o si...sa vaza ochiu'! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/pupic.gifZozo i-am propus lu' sotu' nu-l incanta ideea,cel mare o zis pas,asa ca ar insemna sa ma indop numa' eu si sincer siluieta(ce-o mai ramas din ea)nu-mi permite asa ca...Pe mine m-ar incanta enorm un snitel pane deala,dar in conditiile astea tac si-nghit... Report
September 3, 201016 yr comment_55373 Eu am facut o varianta apropiata de ce a vazut Geany, si anume: am copt ardeii, i-am curatat de coaja, cotor, seminte, am pus inauntru o felie de cascaval si una de sunca, i-am dat prin faina, albus de ou batut spuma si apoi pesmet, si i-am prajit...au fost tare buni, era frig afara si aveam familia la treaba, toata lumea a ramas incantata; s-au mancat fierbinti, cred ca reci nu-s asa grozavi. Report