December 2, 200916 yr comment_4070 [align=center]-CLEMENTINA- http://1.bp.blogspot.com/_TnJrIoIpib0/SRHIx9E-vcI/AAAAAAAAHs0/wgE0hoIPkYs/s1600/clementine.jpg[/align] [b]Clementina ( Citrus aurantium ),este un hibrid între Mandarina ( Citrus reticulata ) si portocala ( Citrus sinensis ).Clementinele cresc în pomi care sînt verzi tot anul,si rezistenti la frig .Coroana este rotunda, iar ramurile sînt relativ subtiri,si cu tepi mici.Pentru a se coace,clementinele nu au nevoie de temperaturi ridicate.Fructele sînt mici si rotunde.Au o coaja subtire portocalie si lucioasa,care are multi pori de ulei.Interiorul fructului este format din 8 pîna la 12 segmente,iar împrejurul axei centrale este în general gol. Proprietati nutritive pe 100 g clementine proaspete: * Calorii 43 * Proteine 0,7 g * Grasimi 0,3 g * Zaharuri 3,5 g * Carbohidranti 9,2 * Fibre 2,1 g * Vitamina C 30,6 mg * Vitamina e 0,3 mg * Vitamina B1 0,1 mg * Calciu 36 mg * caliu 196 mg * Magneziu 12 mg * Fosfosr 21 mg * Cupru 94 µg * Fier 321 µg * Mangan 49 µg * Zinc 101 µg Clementinele se pot folosi ca oricare alte citrice.Fiind foarte suculente,se pot stoarce pentru suc.Netratate /fara ceara sau alti conservanti,se poate folosi si coaja. [/b] Report
December 2, 200916 yr comment_4110 Din astea mananc fara limita! Imi place ca-s micute si pot fi folosite la ornat - fie la salata de fructe, fie la prajituri! Faza mai putin placuta: samburii!!! Sunt cate 4-5 samburi intr-o singura feliuta - stau si ma intreb cum or incapea!!!! Report
December 2, 200916 yr Author comment_4115 Din astea mananc fara limita! Imi place ca-s micute si pot fi folosite la ornat - fie la salata de fructe, fie la prajituri! Faza mai putin placuta: samburii!!! Sunt cate 4-5 samburi intr-o singura feliuta - stau si ma intreb cum or incapea!!!! Cum începe sezonul,eu cumpar clementine cu ladita Mîncam cîte 5-6-7-8 de caciula cînd stam seara la tv Report
December 2, 200916 yr comment_4119 Din astea mananc fara limita! Imi place ca-s micute si pot fi folosite la ornat - fie la salata de fructe, fie la prajituri! Faza mai putin placuta: samburii!!! Sunt cate 4-5 samburi intr-o singura feliuta - stau si ma intreb cum or incapea!!!! Cum începe sezonul,eu cumpar clementine cu ladita Mîncam cîte 5-6-7-8 de caciula cînd stam seara la tv Aha.... altii care rod fructe in timp ce vad filme!!! O sa-ncep sa mai iau iar clementine, le-am cam neglijat in ultima vreme! Report