Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Clementina

Featured Replies

[align=center]-CLEMENTINA-

http://1.bp.blogspot.com/_TnJrIoIpib0/SRHIx9E-vcI/AAAAAAAAHs0/wgE0hoIPkYs/s1600/clementine.jpg[/align]

[b]Clementina ( Citrus aurantium ),este un hibrid între Mandarina ( Citrus reticulata ) si portocala ( Citrus sinensis ).Clementinele cresc în pomi care sînt verzi tot anul,si rezistenti la frig .Coroana este rotunda, iar ramurile sînt relativ subtiri,si cu tepi mici.Pentru a se coace,clementinele nu au nevoie de temperaturi ridicate.

Fructele sînt mici si rotunde.Au o coaja subtire portocalie si lucioasa,care are multi pori de ulei.Interiorul fructului este format din 8 pîna la 12 segmente,iar împrejurul axei centrale este în general gol.

Proprietati nutritive pe 100 g clementine proaspete:

* Calorii 43

* Proteine 0,7 g

* Grasimi 0,3 g

* Zaharuri 3,5 g

* Carbohidranti 9,2

* Fibre 2,1 g

* Vitamina C 30,6 mg

* Vitamina e 0,3 mg

* Vitamina B1 0,1 mg

* Calciu 36 mg

* caliu 196 mg

* Magneziu 12 mg

* Fosfosr 21 mg

* Cupru 94 µg

* Fier 321 µg

* Mangan 49 µg

* Zinc 101 µg

Clementinele se pot folosi ca oricare alte citrice.Fiind foarte suculente,se pot stoarce pentru suc.Netratate /fara ceara sau alti conservanti,se poate folosi si coaja. [/b]

Din astea mananc fara limita! Imi place ca-s micute si pot fi folosite la ornat - fie la salata de fructe, fie la prajituri! Faza mai putin placuta: samburii!!! Sunt cate 4-5 samburi intr-o singura feliuta - stau si ma intreb cum or incapea!!!! :angry:
  • Author
Din astea mananc fara limita! Imi place ca-s micute si pot fi folosite la ornat - fie la salata de fructe, fie la prajituri! Faza mai putin placuta: samburii!!! Sunt cate 4-5 samburi intr-o singura feliuta - stau si ma intreb cum or incapea!!!! :angry:

Cum începe sezonul,eu cumpar clementine cu ladita :)

Mîncam cîte 5-6-7-8 de caciula cînd stam seara la tv :D

Din astea mananc fara limita! Imi place ca-s micute si pot fi folosite la ornat - fie la salata de fructe, fie la prajituri! Faza mai putin placuta: samburii!!! Sunt cate 4-5 samburi intr-o singura feliuta - stau si ma intreb cum or incapea!!!! :)

Cum începe sezonul,eu cumpar clementine cu ladita :D

Mîncam cîte 5-6-7-8 de caciula cînd stam seara la tv :angry:

Aha.... altii care rod fructe in timp ce vad filme!!! O sa-ncep sa mai iau iar clementine, le-am cam neglijat in ultima vreme! :D