September 11, 201016 yr comment_56244 [b]Ideea cu nucile am preluat-o de la o reteta a Adrianei,pe care am reprodus-o ieri din amintiri,asa ca nu e original Piemonteza.Pentru ca totusi a iesit foarte gustos,postez risotto aici. 250 g orez arborio (Gallo)100 ml vin alb600 ml supa fierbinte1 ceapa tocata3 linguri ulei de maslineo mîna de nuci friptepecorino razuit[center]Am înmuiat putin ceapa în ulei de masline,dupa care am pus si orezul la prajit. Am stins cu vin alb. Cînd acesta s-a evaporat,am turnat cîte un polonic de supa si am amestecat.Am continuat tot asa pîna am treminat supa.Între timp am fript o mîna de nuci,pe care le-am maruntit oleaca si le-am adaugat spre sfîrsit. Chiar înainte de a lua de pe foc,am adaugat si ceva pecorino razuit si am amestecat bine.As îndrazni sa spun ca a iesit foarte bine.A fost putin cremos,al dente exact asa cum îmi place mie,si foarte gustos.Dupa cum vedeti,eu(de fapt noi),nu ne putem desparti de pecorino. Nu a trebuit sa adug sare.Facut cu parmezan,s-ar putea sa trebuiasca/depinde de gust.[/b][/center] Report
September 11, 201016 yr comment_56255 Uauu!!! deci asta da mi-ar place cu siguranta,ador orezul,ador nucile,pozele de revista ca de obicei... Report
September 20, 201016 yr Author comment_57230 Uauu!!! deci asta da mi-ar place cu siguranta,ador orezul,ador nucile,pozele de revista ca de obicei... Merci,Geany Cînd l-am facut ma gîndem ca alor mei nu o sa le placa chiar asa mult,dar au fost încîntati! Report
September 20, 201016 yr comment_57234 Uauu!!! deci asta da mi-ar place cu siguranta,ador orezul,ador nucile,pozele de revista ca de obicei... Merci,Geany Cînd l-am facut ma gîndem ca alor mei nu o sa le placa chiar asa mult,dar au fost încîntati!Draga Maya se vede ca ai tai sunt mai putin reticenti decat ai mei,dar o sa incerc o portie mica sa vad reactiile,am toate cele trebuincioase''si de nu le-o place pap eu,singurul impediment e ca intamplarea face ca abea am facut pilaf,asa ca mai astept putin(dupa colt,vb. lui Pisco' )si vin cu impresii(ale lor ca eu stiu deja ca-mi va place) Celui mare ii voi spune ca e ceva nou,absolut revolutionar,face furori in afara'' ,sotului ca-i reteta lui Maya(asa ca no coment )bubuletul papa orez asa ca ... Report