September 13, 201016 yr comment_56432 [center] Pentru aceasta reteta am folosit corn tortillas, un fel de clatite din faina de porumb foarte des intalnite in bucataria mexicana, in special, dar in america latina in general. Ingredientele pentru circa 4 foi de tortilla sunt: - 1 1/2 pahar faina- 1 1/2 pahar malai de porumb- 1 ou- 1 praf de sare- 1 pahar apa calduta. Se prepara exact in acelasi fel ca si clatitele clasice, adica se amesteca faina cu porumbul se adauga un ou si un praf de sare, apoi treptat se amesteca cu apa calduta. Se incinge o tigaie unsa cu putin ulei si cu un polonic se toarna pe rand cate o tortilla si se prajeste pe fiecare parte. Se pun foile de tortilla deoparte pe o farfurie si se lasa sa se raceasca putin. Se unge apoi fiecare tortilla cu hummus sau pasta tahini. Eu am folosit un hummus de rosii si busuioc gata facut, cumparat de la unul din magazinele mele preferate, Trader Joe's. Se adauga cateva felii de rosii, busuioc proaspat tocat, cateva felii de ceapa rosie si masline fara samburi taiate in jumatati. Se ruleaza ca si o clatita si se serveste imediat. Simplu, bun si eficient! [/center] Report
September 13, 201016 yr comment_56439 Sefa, Multzam pentru reteta de Tortillas.Nu stiam ca se fac asa de simpluAm sa fac si eu.Pup. Report
September 13, 201016 yr Author comment_56449 Sefa, Multzam pentru reteta de Tortillas.Nu stiam ca se fac asa de simpluAm sa fac si eu.Pup. Pisco, asta este o varianta de tortillas, insa cea clasica se face ca si o coca mai tare care se intinde si apoi se prajeste in tigaie. Uite un link unde explica destul de clar cum se face: http://www.myhomecooking.net/mexican-food-recipes/corn-tortilla-recipe.htmOricum, poti sa o incerci si pe asta, iese foarte bine. Pup si eu. Report
September 27, 201015 yr comment_57897 La-Chef-A, esti sigura ca este vorba despre malai in reteta de tortillas? Te intreb deoarece eu tocmai le-am facut si nu arata in niciun caz a tortilla, ci mai degraba a mamaliga prajita ) Ma gandesc ca poate aveti altfel de faina de porumb acolo, ceva cu granulatia mai fina, nu ca malaiul nostru neaos. Report
September 27, 201015 yr Author comment_57943 La-Chef-A, esti sigura ca este vorba despre malai in reteta de tortillas? Te intreb deoarece eu tocmai le-am facut si nu arata in niciun caz a tortilla, ci mai degraba a mamaliga prajita ) Ma gandesc ca poate aveti altfel de faina de porumb acolo, ceva cu granulatia mai fina, nu ca malaiul nostru neaos. Intradevar, am folosit un malai mexican, care se cheama [i][b]masa harina[/b][/i] si este folosit special in preparea acestor tortilla. Asa arata punga: Imi cer scuze pentru confuzie. Report
September 27, 201015 yr comment_57946 E faina de malai macinata fin.La fel de fin ca si faina alba nu-i asa ?Cred ca am vazut si pe la noi ceva...pe la Real sau Kaufland.O sa caut. Report
September 27, 201015 yr Author comment_57954 E faina de malai macinata fin.La fel de fin ca si faina alba nu-i asa ?Cred ca am vazut si pe la noi ceva...pe la Real sau Kaufland.O sa caut. Pisco, asta zice pe ea: "specially ground & dehydrated whole kernel corn and lime"Din cate inteleg este faina de parumb macinata foarte fin, intradevar dar apoi procesata cu lime (calcium hydroxide) Report
September 28, 201015 yr comment_58124 esti extraordinara!reteta e foarte, foarte bunagatesti atat de ingrijit, de pedantma inclin in fata maiestriei talebravo, bravo! Report
September 28, 201015 yr Author comment_58162 esti extraordinara!reteta e foarte, foarte bunagatesti atat de ingrijit, de pedantma inclin in fata maiestriei talebravo, bravo! Multumesc mult. Ma faci sa rosesc. Report