Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Placinta cu branza dulce...Geany

Featured Replies

Am vazut acum ceva timp pe euforia cuizin la sectiunea retete mediteraneene cred,o doamna de prin Grecia sau Cipru,Macedonia,ceva de genul si care a prestat o placint care pe mine m-a inspirat,mi-a placut tehnica asa ca iata ce am facut dupa capul propriu si personal... :occasion14:

Am avut vreo 800 gr.cred eu de branza de vaci dulce,un pachet de foi de placinta,4 oua ,stafide,10 linguri de zahar,esenta de vanilie,ceva rasatura de lamaie,vreo 200 gr. de smantana si 200 gr. de iaurt.

post-405-128808145018_thumb.jpg

Am uns forma cu ulei,si am pus 3 straturi de foi unse intre ele...

post-405-128808145765_thumb.jpg

Am amestecat branza de vaci cu 6 linguri de zahar,esenta,stafide,rasatura de lamaie si 2 uoa...

post-405-12880814652_thumb.jpg

Fiecare foaie am taiat-o cu foarfeca in 2,am pensulat-o cu ulei si am pliat-o in 2 obtinand astfel o batistuta,pe care am pus cate o lingura genesoasa de branza...

post-405-128808147372_thumb.jpg

Am strans-o asa cum ai face un cocolos de hartie....

post-405-128808148232_thumb.jpg

Si am inceput sa pun cocoloasele in tava...

post-405-128808149053_thumb.jpg

Pana am umplut-o,le-am pensulat cu ulei...

post-405-128808149897_thumb.jpg

Am batut smantana cu iaurtul,cu 4 linguri de zahar,esenta si 2 oua...

post-405-128808150689_thumb.jpg

Am turnat 1/2 din compozitie peste placinta si scuturat si inclinat bine tava sa intre peste tot...

post-405-128808151496_thumb.jpg

Am pliat marginile foilor spre interior sa fac un capac,si am pensulat iar cu ulei..

post-405-128808152329_thumb.jpg

Turnat restul de compozitie deasupra,...

post-405-128808153197_thumb.jpg

Coapta pana s-a rumenit frumos...

post-405-128808154046_thumb.jpg

Pun si sectiunea dar numa' sa se raceasca o tara ca-i fierbinte..

Gata si sectiunea..

post-405-128808252645_thumb.jpg

Ce idee, arata tare bine!!! Oricum mie imi place orice fel de placinta cu branza, branza sa aiba. Trebuie incercata!!!
  • Author
Ma bucur mult ca-ti place Giorgi,si pe mine m-a incantat ideea dar se poate face cred eu in jde' feluri,dulce sau sarat...
Geany draga ,ii delicios de "dulce"desertul atau,de ce nu te inscrii cu el la concursul "cel mai "dulce" desert"?!
  • Author

Sincer am vrut,chiar ii cerusem parerea Mayei,dar am vazut apoi ca in regulament scrie ca fiecare user poate participa cu o singura reteta si am altceva in minte pt. concurs,sper sa-mi procur ingredientele de care am nevoie...

Ma bucur ca ti-a placut placintuta... :appl:

• Author

Geany, ca de obicei, jos palaria!!!

Superba reteta, trebuie sa o incerc si eu, candva!

Ma bucur tare mult ca ti-a placut foxulica... :occasion15:

• Author

Foarte ingenios, banuiesc ca este si buna!! :occasion15:

Da Zerda si mie mi-a placut f. mult tehnica,asta e pe gustul meu dar cred ca se pot face jde combinatii,dulci sau sarate,am deja o multime de idei...

:notworthy: Deci,da,o sa-i ingras pe colegi la lucru!!!Ei sunt cobaii mei.Eu fac dulce,dar jumate din portie duc tot timpul la lucru ca noi nu mancam asa mult dulce.Cand gasesc foi de astea,o sa fac si eu ca tare arata fain. :cheers:

Arata super placinta,Geany!!!Trebuie s-o fac si eu cind sîntem mai multi.Fac si eu ca petunela,imi caut cobai :notworthy:

Petu,parca am vazut la Kaufland foi de astea...sau am vazut acu la we in Austria pe undeva? ....hmmmmm

Chestia cu cobaii e super,crede-ma :cheers:

Foi am vazut si eu undeva,daca nu ma insel la turci

• Author

Arata super placinta,Geany!!!Trebuie s-o fac si eu cind sîntem mai multi.Fac si eu ca petunela,imi caut cobai :cheers:

Petu,parca am vazut la Kaufland foi de astea...sau am vazut acu la we in Austria pe undeva? ....hmmmmm

Asta era placinta de voiam sa intru in concurs cu ea,dar vazand ca numai o reteta poate concura la dulciuri am in minte una mai faina,sper sa gasesc mascarpone... :notworthy:

• Author

Arata super placinta,Geany!!!Trebuie s-o fac si eu cind sîntem mai multi.Fac si eu ca petunela,imi caut cobai :notworthy:

Chestia cu cobaii e super,crede-ma :cheers:

Foi am vazut si eu undeva,daca nu ma insel la turci

Petunico ce ma bucur ca ti-a placut placinta...bine ca la voi cobaii sunt straini,la mine-i sotul...El e catelul familiei spune el ,ca si dezastrele tot el le papa saracu'... :cheers: