October 26, 201015 yr comment_61663 Am vazut acum ceva timp pe euforia cuizin la sectiunea retete mediteraneene cred,o doamna de prin Grecia sau Cipru,Macedonia,ceva de genul si care a prestat o placint care pe mine m-a inspirat,mi-a placut tehnica asa ca iata ce am facut dupa capul propriu si personal... Am avut vreo 800 gr.cred eu de branza de vaci dulce,un pachet de foi de placinta,4 oua ,stafide,10 linguri de zahar,esenta de vanilie,ceva rasatura de lamaie,vreo 200 gr. de smantana si 200 gr. de iaurt. Am uns forma cu ulei,si am pus 3 straturi de foi unse intre ele... Am amestecat branza de vaci cu 6 linguri de zahar,esenta,stafide,rasatura de lamaie si 2 uoa... Fiecare foaie am taiat-o cu foarfeca in 2,am pensulat-o cu ulei si am pliat-o in 2 obtinand astfel o batistuta,pe care am pus cate o lingura genesoasa de branza... Am strans-o asa cum ai face un cocolos de hartie.... Si am inceput sa pun cocoloasele in tava... Pana am umplut-o,le-am pensulat cu ulei... Am batut smantana cu iaurtul,cu 4 linguri de zahar,esenta si 2 oua... Am turnat 1/2 din compozitie peste placinta si scuturat si inclinat bine tava sa intre peste tot... Am pliat marginile foilor spre interior sa fac un capac,si am pensulat iar cu ulei.. Turnat restul de compozitie deasupra,... Coapta pana s-a rumenit frumos... Pun si sectiunea dar numa' sa se raceasca o tara ca-i fierbinte.. Gata si sectiunea.. Report
October 26, 201015 yr comment_61667 Ce idee, arata tare bine!!! Oricum mie imi place orice fel de placinta cu branza, branza sa aiba. Trebuie incercata!!! Report
October 26, 201015 yr Author comment_61669 Ma bucur mult ca-ti place Giorgi,si pe mine m-a incantat ideea dar se poate face cred eu in jde' feluri,dulce sau sarat... Report
October 26, 201015 yr comment_61691 Geany draga ,ii delicios de "dulce"desertul atau,de ce nu te inscrii cu el la concursul "cel mai "dulce" desert"?! Report
October 26, 201015 yr Author comment_61697 Sincer am vrut,chiar ii cerusem parerea Mayei,dar am vazut apoi ca in regulament scrie ca fiecare user poate participa cu o singura reteta si am altceva in minte pt. concurs,sper sa-mi procur ingredientele de care am nevoie...Ma bucur ca ti-a placut placintuta... Report
October 26, 201015 yr comment_61738 Geany, ca de obicei, jos palaria!!!Superba reteta, trebuie sa o incerc si eu, candva! Report
October 26, 201015 yr Author comment_61748 Geany, ca de obicei, jos palaria!!!Superba reteta, trebuie sa o incerc si eu, candva!Ma bucur tare mult ca ti-a placut foxulica... Report
October 26, 201015 yr Author comment_61749 Foarte ingenios, banuiesc ca este si buna!! Da Zerda si mie mi-a placut f. mult tehnica,asta e pe gustul meu dar cred ca se pot face jde combinatii,dulci sau sarate,am deja o multime de idei... Report
October 26, 201015 yr comment_61807 Deci,da,o sa-i ingras pe colegi la lucru!!!Ei sunt cobaii mei.Eu fac dulce,dar jumate din portie duc tot timpul la lucru ca noi nu mancam asa mult dulce.Cand gasesc foi de astea,o sa fac si eu ca tare arata fain. Report
October 26, 201015 yr comment_61809 Arata super placinta,Geany!!!Trebuie s-o fac si eu cind sîntem mai multi.Fac si eu ca petunela,imi caut cobai Petu,parca am vazut la Kaufland foi de astea...sau am vazut acu la we in Austria pe undeva? ....hmmmmm Report
October 26, 201015 yr comment_61812 Arata super placinta,Geany!!!Trebuie s-o fac si eu cind sîntem mai multi.Fac si eu ca petunela,imi caut cobai Petu,parca am vazut la Kaufland foi de astea...sau am vazut acu la we in Austria pe undeva? ....hmmmmm Chestia cu cobaii e super,crede-ma Foi am vazut si eu undeva,daca nu ma insel la turci Report
October 27, 201015 yr Author comment_61822 Arata super placinta,Geany!!!Trebuie s-o fac si eu cind sîntem mai multi.Fac si eu ca petunela,imi caut cobai Petu,parca am vazut la Kaufland foi de astea...sau am vazut acu la we in Austria pe undeva? ....hmmmmmAsta era placinta de voiam sa intru in concurs cu ea,dar vazand ca numai o reteta poate concura la dulciuri am in minte una mai faina,sper sa gasesc mascarpone... Report
October 27, 201015 yr Author comment_61823 Arata super placinta,Geany!!!Trebuie s-o fac si eu cind sîntem mai multi.Fac si eu ca petunela,imi caut cobai Petu,parca am vazut la Kaufland foi de astea...sau am vazut acu la we in Austria pe undeva? ....hmmmmm Chestia cu cobaii e super,crede-ma Foi am vazut si eu undeva,daca nu ma insel la turciPetunico ce ma bucur ca ti-a placut placinta...bine ca la voi cobaii sunt straini,la mine-i sotul...El e catelul familiei spune el ,ca si dezastrele tot el le papa saracu'... Report