November 13, 201015 yr comment_64333 Va propun o reteta de somon cu vinete, combinatie incercata de curand de mine si care ne-a placut. Eu am facut reteta asta cu 2 file de peste, deci pentru 2 persoane (data viitoare dublez portia!). 2 file de somon3 vinete chinezesti (merg si 2)piper1 ceapa micabusuioc (eu am avut uscat)patrunjel pentru sos:1 lingura plina cu miere1/2 lamaie medie3-4 linguri apa vinete se taie in felii, se sareaza si se pun la scurs. Dupa 30 min se clatesc cu apa rece si se usuca. Se prajesc in tigaie pe ambele parti.Intr-o tava se pune pestele, se pipereaza, se aseaza peste ceapa (eu am taiat-o rondele dupa cum se observa) si apoi se presara busuioc. Se stropeste cu jumatate din sos, iar apoi se adauga feliile de vinete peste somon si de jur imprejur. Se baga la cuptor la 375F pentru 15-20 min avand grija sa adaugam restul de sos dupa ce s-a scurs jumatate din timp. Se orneaza cu patrunjel. Gustul? Somonul isi pastreaza gustul propriu, in schimb vinetele iau dulceata mierii. Mancate separat sunt bune, dar impreuna vinetele dulcegi cu somonul si ceapa sunt delicioase.Ce as schimba data viitoare: din motive dietetice as pune feliile de vinete unse cu un pic de ulei pe gril. Si poate ca as incerca ceapa verde in loc de cea uscat, doar asa, de amorul artei. Report
November 15, 201015 yr comment_64632 Am combinat somonul cu multe,dar cu vinete înca nu.Le-a venit rîndul Report
November 15, 201015 yr Author comment_64701 Am combinat somonul cu multe,dar cu vinete înca nu.Le-a venit rîndul maya, merci pentru interes. Astept cu nerabdare impresiile. Report