November 17, 201015 yr comment_65065 [center][font=Times New Roman][b][u]FRIED PICKLES AND SHRIMP [/u][/b][/font][font=Times New Roman]Castravetii murati pane nu sunt nicidecum inventia mea, ci dimpotriva este un aperitiv des intalnit in partea de sud a Americii (de nord), mai precis in state cum ar fi Georgia, Alabama, Texas, etc. Varianta cu creveti este insa varianta La Chef-A pe care v-o recomand calduros [/font][font=Times New Roman] [/font][font=Times New Roman]INGREDIENTE: - castraveti murati- 1 ceasca lapte batut- 1/2 pahar bere neagra (stout)- 1 ceasca faina- 1 ou- praf de usturoi- sare si piper- pesmet sau fulgi de cereale- ulei pentru prajit- creveti proaspeti- 1 catel de usturoi pisat- sos pesto sau un balsamic mai dulce- frunzulite de marar si busuioc pentru decorat [/font][font=Times New Roman]Se taie caastravetii murati rondele de 1-2 cm sau in lung. Se face aluatul din amestecul de ou, lapte batut, faina, bere si condimente. Se trec feliile de castraveti prin aluatul obtinut si apoi se tavalesc prin pesmet sau fulgi de cereale. Se prajesc in ulei incins si se aseaza apoi pe un prosop de hartie absorbant. Separat intr-o tigaie se calesc crevetii cu putin usturoi pisat, marar, sare si piper. Se aseaza frumos pe o farfurie castravetii pane, se adauga cate un shrimp si se stropesc cu un balsamic, eu am folosit unul mai dulcel din portocale si/sau sos pesto. Asa cum am mai spus, sunt deliciosi datorita amestecului de arome si texturi. [/font][/center] Report
November 17, 201015 yr comment_65082 Mi-ai adus aminte de un film care mi-a fost tare drag, l-am vazut de vreo zece ori, cel putin, "Fried green tomatoes" O reteta la fel de traznita ca si cele care o inventasera Reteta ta suna si arata foarte bine, e o reteta "de compozitie" si, dupa cum spuneai, cred ca texturile si gusturile diferite compun o adevarata simfonie Report
November 17, 201015 yr Author comment_65100 Mi-ai adus aminte de un film care mi-a fost tare drag, l-am vazut de vreo zece ori, cel putin, "Fried green tomatoes" O reteta la fel de traznita ca si cele care o inventasera Reteta ta suna si arata foarte bine, e o reteta "de compozitie" si, dupa cum spuneai, cred ca texturile si gusturile diferite compun o adevarata simfonie Asa e Carmella, ideea mi-a venit de fapt de la acest film extraordinar, insa din cauza ca nu am gasit gogonele in zona am optat pentru varianta castraveti murati, care de altfel sunt la fel de populari aici in sud ca si "fried green tomatos". Filmul l-am vazut si revazut si eu cu mare placere de fiecare data, fara sa ma plictisesc. O iubesc pe Kathy Bates iar in filmul asta este fenomenala. Intrucat cu reteta asta particip la concursul Adrianei, accentul l-am pus intradevar pe compozitie si creativitate. Multumesc pentru apreciere. Report
November 17, 201015 yr comment_65107 La-Chef-A, de prima oara cand ti-am vazut shrimpii am zis ca trebuie sa o fac. Astept insa castravetzii, care ar trebui sa vina cam intre Craciun si Revelion. Ma intriga rau castravetii aia murati pane, mai ales ca eu is moarta dupa scrob cu mastraveti murati. Report