Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Acadele false

Featured Replies

Pentru ca tot timpul imi plac mancarurile si dulciurile colorate, sau macar bicolore, am facut aceste fursecuri.

Acadele false

320 gr unt sau margarina, 190 gr zahar (eu recomand zahar pudra, eu nu am pus asa si mare prostie am facut da mno….), 2 oua, 2 pachete de zahar vanilat, 1 praf de sare, 650 gra faina, coloranti alimentari.Din ingredientele de mai sus se formeaza un aluat neted si nelipicios. Acesta se imparte in 4 bucati egale. La fiecare bucata de aluat adaugam colorantul ales si framantam bine pana realizam un aluat cu o culoare omogena. Se pune in folie si se lasa in frigider timp de 1-2 ore la relaxat. Apoi fiecare bila de aluat se intinde si se suprapun, apoi se ruleaza si se felieaza. Se aseaza in tava pe hartie de copt si se coace in cuptor preincalzit la 180 de grade timp de 12 minute.

Inainte de a le introduce la cuptor am presaratpeste ele zahar cristal. Voi sa nu faceti asa, e mai frumoasa fara.

Pofta mare si sa va fie de bine.

post-786-12931375587875_thumb.jpg

post-786-1293137568247_thumb.jpg

post-786-12931375745108_thumb.jpg

post-786-12931375806107_thumb.jpg

post-786-12931375888796_thumb.jpg

post-786-12931375988227_thumb.jpg

Si mai dragalase :hug: ce colorant ai folosit?!(normal ca alimentar :hug: ,voiam sa spun ce marca...)
  • Author

Si mai dragalase :D ce colorant ai folosit?!(normal ca alimentar :D ,voiam sa spun ce marca...)

Multumesc draga Geany, am folosit colorant gel de la Wilton. Imi place ca e concentrat si tre sa pun doar un pic ca sa obtin culoarea. :lol:

Irenke acadelele tale sunt absolut minunate,felicitari!Salvez reteta si imaginile ca merita!E o idee buna tare care merita pusa in practica cat mai repede!Inca o data ,felicitari!
  • Author

Uite ce am mincat aseara, bastonase tot ptr Craciun, banuiesc ca pot fi facute din aceeasi compozitie. Acestea sint facute de o prietena, eu doar am facut poza. Reteta cred ca e din Good Food.

Scuza-ma ca iti raspund asa tarziu, Sa iti fie de bine. Sunt tare simpatice bastonasele facute de prietena ta. Da cred ca pot fi facute si bastonase din compoziie, sincer eu nu am incercat niciodata, iar retet nu o am din revista, dar cred ca merge. Orcum sa iti fie de bine!. :floare:

• Author

Irenke acadelele tale sunt absolut minunate,felicitari!Salvez reteta si imaginile ca merita!E o idee buna tare care merita pusa in practica cat mai repede!Inca o data ,felicitari!

Multumesc frumos de apreciere si de cuvintele frumoase. Salveaza linistita reteta si daca le faci te rog sa imi zici daca au fost pe placul tau. :floare: Sunt foarte simplu de facut, gustoase si de efect.

• 2 years later...

Cristina, ce harnica ai fost si de Craciunul asta! Am admirat tot ce-ai facut.

ps: mai stii ceva de Patricia?