February 1, 201115 yr comment_75167 [center]Reteta lui Alex de aici. [/center] 300 g biscuiti cu scortisoara(Speculoos, Spekulatius)1 kg mere curatate, taiate cubulete3 lingurite zahar brun150 g unt1 baston de scortisoara(fac.) [center] Se inabusa merele intr-o tigaie cu zaharul brun,50 g din unt si scortisoara(fac.) pina sint moi. Intre timp se maruntesc biscuitii. Untul ramas se taie cubulete si se incorporeaza cu virfurile degetelor in biscuitii maruntiti. Se niveleaza cubuletele de mere intr-un vas termorezistent,iar deasupra se imprastie amestecul de biscuiti cu unt.Eu am asezat merele in 5 mini cocote, am presarat firmiturile deasupra. Se da la cuptor la 180°C pina se rumenesc firmiturile. Merci beaucoup, Alex! Simplu si bun tare!...merele moi si parfumate, firmiturile crocante... si aromate... mmmmmmm [/center] Report
February 1, 201115 yr comment_75202 Parca simt in aer mirosul de mar copt cu scortisoara...mmmmmm Report
February 2, 201115 yr Author comment_75353 Parca simt in aer mirosul de mar copt cu scortisoara...mmmmmm Hahha,asa ai mei cînd au ajuns ieri acasa,de la usa:"Mmmmmmmm,miroase a Craciun!" Report
February 2, 201115 yr Author comment_75354 Buuuuuun si parfumat,as fura si eu o lingurita! Numai una? Report