Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Help! Grau pentru coliva - in Canada (GTA)?

Featured Replies

Reteta am gasit-o, dar imi lipseste ingredientul principal. Unde gasesc grau pentru coliva? E drept ca am intrat numai pe la "autoserviri" si pe la vreo doua magazine mai mici, am gasit numai tarate...

Reteta am gasit-o, dar imi lipseste ingredientul principal. Unde gasesc grau pentru coliva? E drept ca am intrat numai pe la "autoserviri" si pe la vreo doua magazine mai mici, am gasit numai tarate...

Vezi pe la magazinele naturiste,sau arabesti.

Dar arpacas nu gasesti ?

Eu fac coliva cu arpacas.

Eu locuiesc in America, nu in Canada dar s-ar putea totusi sa gasesti si acolo produsele firmei Bob's Red Mill care comercializeaza tot felul de cereale. Daca nu le gasesti la supermaket le poti comanda online. O alta firma la care ai putea gasi online ar fi Joseph's Grainery. Sper sa iti fie de folos.
cred ca trebuie sa cauti wheatberries (soft with). Incearca la loblaws unde s-ar putea sa le gasesti si sub denumirea de wheat kernels. Bulkbarn sau magazinele bio/naturiste au sigur una din cele 2 variante.
  • Author

Multumesc pentru idei! M-am uitat eu pe siteul Bulk barn dar n-am stiut dupa ce ma uit :) . Am vazut "hard wheat kernels" - asta o fi? Arpacasul e "soft wheat"?

Oricum dau o raita pe acolo in weekend.

post-97-12974197584773_thumb.jpg

In poza din dreapta jos sunt felurile de grau si cum se numesc ele. In partea stanga mai sus sunt alte cereale, secara, ovaz si orz. Sper sa-ti dai seama din imagine cum arata graul de coliva. Soft si hard se refera la culoare. Eu cred ca se poate face din toate 4 felurile, daca nu esti sigura alege unul din cele scrise mai jos cu bold.

Wheat Berries

Clockwise from Top:

Rye (Cecale cereale)-greener than the wheats

Barley (Hordeum vulgare)--partly pearled berries are pale

Kamut (Triticum turgidum)--unusually long, thin, otherwise more resembling durum

Durum wheat (Triticum turgidum diococcum)--longer, thinner, more translucent and golden than T. aestivum

[b]Hard white wheat (Triticum aestivum)--compact, light colored, more translucent than soft white

Soft white wheat (Triticum aestivum)--plump pale kernels[/b]

Oats (Avena sativa)--pale, narrow, softer kernels

Spelt (Triticum aestivum spelta)--redder, plump, often has hulls still attached

Not pictured: hard red and soft red wheats, which look like hard red and white wheats except they're the same color as the spelt here.

Succes! :floare:

• Author

Multumesc tuturor pentru sfaturi!

Din pacate n-am ajuns in weekend la Bulk Barn, nici saptamana viitoare n-am cum, dar mergand la Food Basics am zis sa mai fac o incercare. Minune, acuma nu ma puteam hotari ce sa cumpar. Am vazut si produsele Bob's Red Mill, in cele din urma am ales "pearl wheat", am facut o incercare din 250 g si cred ca mi-a iesit coliva, oricum mai am timp sa ma perfectionez pana la inceputul lui martie, cand e parastasul.

Ma duc sa multumesc si Maestrului pentru reteta.

Multumesc tuturor pentru sfaturi!

Din pacate n-am ajuns in weekend la Bulk Barn, nici saptamana viitoare n-am cum, dar mergand la Food Basics am zis sa mai fac o incercare. Minune, acuma nu ma puteam hotari ce sa cumpar. Am vazut si produsele Bob's Red Mill, in cele din urma am ales "pearl wheat", am facut o incercare din 250 g si cred ca mi-a iesit coliva, oricum mai am timp sa ma perfectionez pana la inceputul lui martie, cand e parastasul.

Ma duc sa multumesc si Maestrului pentru reteta.

Ai gasit Adi? De care ai cumparat? Si a iesit bun, a fiert?

Edit: Nu am citit cu amandoi ochii :rolleyes: Deci ai luat pearl wheat - a trebuit sa o dai prin masina ca pe grau?

• Author

Uma, nu l-am dat prin masina. A fiert repede (am gasit pe internet ca se fierbe in aproximativ o ora, asa ca nu l-am pus nici la inmuiat), poate trebuia sa-l mai las vreo 10 minute (numai ca am uitat de el, a scazut apa si mi s-a lipit de cratita, n-am mai avut chef de transbordat si spalat si alte blide, era deja tarziu). Avand in vedere ca e pentru prima data zic a iesit multumitor. Mie mi s-a parut un pic cam dulce, dar o prietena a zis ca e foarte bine cum a iesit (am facut dupa reteta gasita tot pe artaculinara). Acuma mai am o dilema, din cat grau sa fac pentru parastas? Oare ajunge din 2 kg?

Uite chiar asta e ce am cumparat:

http://www.phoeniciaproducts.com/en/prod.aspx?ProdSubCatid=17&ProductID=270

Uma, nu l-am dat prin masina. A fiert repede (am gasit pe internet ca se fierbe in aproximativ o ora, asa ca nu l-am pus nici la inmuiat), poate trebuia sa-l mai las vreo 10 minute (numai ca am uitat de el, a scazut apa si mi s-a lipit de cratita, n-am mai avut chef de transbordat si spalat si alte blide, era deja tarziu). Avand in vedere ca e pentru prima data zic a iesit multumitor. Mie mi s-a parut un pic cam dulce, dar o prietena a zis ca e foarte bine cum a iesit (am facut dupa reteta gasita tot pe artaculinara). Acuma mai am o dilema, din cat grau sa fac pentru parastas? Oare ajunge din 2 kg?

Uite chiar asta e ce am cumparat:

http://www.phoeniciaproducts.com/en/prod.aspx?ProdSubCatid=17&ProductID=270

Mersi frumos. Nu stiu de cantitate..acum depinde de cata lume ai la parastas, cate pachete dai...Din fericire pana de curand nu ma pricepeam la asa ceva..acum insa.. fara cuvinte :hug: