April 26, 201115 yr comment_86587 [b]Aluatul: 550-600 g faina1 cubulet drojdie proaspata120 g zahar1 lingura coaja de lamîie,razuita 2 oua 60 g unt1 cana de lapte caldut Am pus faina în vasul robotului, am facut o adîncitura în care am turnat drojdia frecata cu putin zahar si ceva din laptele caldut. Am lasat sa dospeasca. Dupa 5-10 minute am adaugat pe rînd restul ingredienteleor în timp ce robotul framînta. Am lasat aluatul la crescut pîna si-a dublat volumul, apoi l-am împartit pentru o foaie sidoua suluri pe care le-am sucit si pus deasupra.Am folosit o forma cu diametrul de 28/30 cm.Forma am uns-o cu unt si tapetat cu faina. Am îmbracat forma cu foaia rotunda de aluat, apoi am turnat umplutura, iar deasupra am asezat împletitura. Am copt Pasca la 170-180 °C timp de aproximativ o ora. Pentru prima mea Pasca, as spune ca a iesit destul de frumoasa ca aspect, a crescut foarte bine si a fost foarte aromata si gustoasa. Umplutura: 500 g ricotta3 oua150 g stafide1 lingura coaja de lamîie, razuitazahar si vanile dupa gust* * am pus din zaharul cu vanilie facut de mine-AICI Am amestecat pur si simplu toate ingredientele si gata crema de brînza.[/b] Report
April 26, 201115 yr Author comment_86632 Brava Maya, frumoasa Pasca. Sa va fie de bine.Ne-a fost. Merci Report
April 26, 201115 yr Author comment_86633 Foarte frumoasa Maya Pentru prima mea pasca, zic si eu ca a iesit foarte bine Merci, Geany Report
April 27, 201115 yr Author comment_86707 Merci, Mariette! Da, a fost frumusica, mai ales pentru cineva ca mine care e antitalent la decorat cu aluaturi dospite( si cu creme, frisca...etc )Data viitoare o sa fie sigur si mai frumoasa! Report