Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Imam Bayildi

Featured Replies

Nu am gasit topic cu aceast fel de mancare , daca am orbul gainii , lipiti va rog acolo .

Ieri am luat niste vinete , in ideea sa le coc pentru salata , dar ma gandeam de mult timp la aceasta reteta , turceasca . Nu am mancat la mama ei acasa , asa ca s-ar putea sa nu fie ca originalul , mie insa mi-a placut ce a iesit .

http://1.bp.blogspot.com/-i_t84vJDuyo/Tkum0c-RPSI/AAAAAAAAAr4/wQN1WL3erG0/s1600/100_4821.JPG

Ingrediente necesare pentru o portie :

- 1 vanata mare , 1 ceapa mica , 2 catei de usturoi , 1/2 ardei gras , 1 rosie mai mare , putin sos de rosii ( pentru ca rosia mea nu era foarte zemoasa ) , ulei de masline , sare , piper , putin zahar , apa , zeama de lamaie , patrunjel verde.

Vanata se taie pe jumatate in lung , se se taie din coaja fasii ( nu se cojeste de tot ) . Se pune in apa cu sare si zeama de lamaie pentru 30 minute , pentru a-i mai lua din amareala . Dupa 30 minute , se scoate din apa , se stoarce bine de lichid si se scoate din miez , cu grija , sa nu se ajunga pana jos la coaja . Miezul se toaca .

Ceapa se taie solzisori , ardeiul se taie cubulete , rosia se decojeste si se taie cubulete.

Intr-o tigaie se pune ulei de masline , se prajeste putin vanata pe toate partile . Se scoate si se pune in tava cu scobitura in sus . In uleiul ramas se pune ceapa la calit pana devine aurie , se adauga usturoiul , apoi ardeiul si miezul de la vanata si se lasa pana se inmoaie . Se adauga rosiile cubulete si sosul de rosii , se presara putin zahar , se potriveste de sare si piper .Se adauga patrunjel verde tocat.

Cu amestecul de legume se umplu jumatatile de vanata , se toarna apa in tava si se da la cuptor , la 180 grade , cca. 30 minute .

Se scoate pe farfurie , se garniseste cu patrunjel verde si un mot de iaurt gras .

http://1.bp.blogspot.com/-Q4S3jZ3UsK4/TkupRW5Hz6I/AAAAAAAAAr8/XCM_QuODozs/s1600/100_4831.JPG

Se poate servi calda sau rece , e bun oricum .

Stiu ca in reteta originala se pune si scortisoara , eu nu am pus pentru ca , desi ador scortisoara , nu-mi place in preparate sarate.