Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Placinta cu mere si migdale

Featured Replies

Am gasit reteta intr-o revista culinara finlandeza . M-a chinuit talentul duminica sa traduc reteta cu Google Translate . Mi-a luat un car de vreme , dar a meritat.

http://3.bp.blogspot.com/-7MWtXej6WQQ/Tku0H_hXQ7I/AAAAAAAAAsA/Am9IlwCyR6E/s1600/100_4818.JPG

Cantitatile in revista asta vad ca sunt si la ingredientele solide in dl , asa am masurat si eu . Apoi am cantarit sa vad cam cate grame reprezinta . Am sa scriu in paranteze si in grame , nu dati cu parul daca nu-s tocmai exacte , nu bag mana in foc pentru cantar , fie el si electronic .

Ingrediente necesare :

- pt . blat : 150 g unt /margarina , 1 dl ( 90 g ) zahar , 1 ou , 3 1/2 dl ( 220 g ) faina , 1 dl ( 60 g ) migdale macinate , 1 lingurita parf de copt , 1 lingurita scortisoara

- pt . umplutura: 800 g mere, 2 linguri zeama de lamaie , 1 dl ( 60 g ) zahar pudra , 1/2 dl ( 30 g) migdale macinate , 1 lingurita scortisoara , stafide .

- pt. decor : zahar pudra

Untul la temperatura camerei se freaca spuma cu zaharul , apoi se adauga oul si se mixeaza. Faina se cerne cu praful de copt , se amesteca cu migdalele si scortisoara si se adauga la unt . Se amesteca pana se incorporeaza ingredientele uscate , se formeaza o bila , care se inveleste in folie alimentara si se da la frigider cca. 30 minute . Aluatul este unul destul de moale , lipicios .

Merele se curata si se taie felii subtiri . Se stropesc cu zeama de lamaie . Scortisoara se amesteca cu migdalele macinate si zaharul pudra si se amesteca cu merele . Se adauga stafidele .

O tava ( 24 cm ) se unge cu unt . Se ia 2/3 din aluat si se intinde in tava , ridicand putin si pe margini in sus. Se pune umplutura si se acopera cu restul de aluat . Se inteapa cu furculita din loc in loc .

Se coace la 200 grade timp de 30 minute

Se pudreaza calduta cu zahar pudra .

Imi place cum suna, am salvat-o! Eu inca vreau sa profit de fructele de sezon si am sa fac placinta asta prin toamna.
  • Author
Eu am facut un bis sambata , la cererea poporului :( . De data asta insa am pus si vreo 3 prune , taiate feliute subtirele. Tot atat de repede s-a golit tava .
  • 1 month later...

ieri am facut si eu placinta ta cu mere, Izuk. Nu am pus stafide ca nu mai aveam, in rest am facut-o cum ai zis, mere si migdale. A iesit buna, cu aluat moale si delicat.

post-341-13169588913086_thumb.jpg