August 17, 201115 yr comment_100393 Am gasit reteta intr-o revista culinara finlandeza . M-a chinuit talentul duminica sa traduc reteta cu Google Translate . Mi-a luat un car de vreme , dar a meritat. http://3.bp.blogspot.com/-7MWtXej6WQQ/Tku0H_hXQ7I/AAAAAAAAAsA/Am9IlwCyR6E/s1600/100_4818.JPG Cantitatile in revista asta vad ca sunt si la ingredientele solide in dl , asa am masurat si eu . Apoi am cantarit sa vad cam cate grame reprezinta . Am sa scriu in paranteze si in grame , nu dati cu parul daca nu-s tocmai exacte , nu bag mana in foc pentru cantar , fie el si electronic . Ingrediente necesare :- pt . blat : 150 g unt /margarina , 1 dl ( 90 g ) zahar , 1 ou , 3 1/2 dl ( 220 g ) faina , 1 dl ( 60 g ) migdale macinate , 1 lingurita parf de copt , 1 lingurita scortisoara- pt . umplutura: 800 g mere, 2 linguri zeama de lamaie , 1 dl ( 60 g ) zahar pudra , 1/2 dl ( 30 g) migdale macinate , 1 lingurita scortisoara , stafide .- pt. decor : zahar pudra Untul la temperatura camerei se freaca spuma cu zaharul , apoi se adauga oul si se mixeaza. Faina se cerne cu praful de copt , se amesteca cu migdalele si scortisoara si se adauga la unt . Se amesteca pana se incorporeaza ingredientele uscate , se formeaza o bila , care se inveleste in folie alimentara si se da la frigider cca. 30 minute . Aluatul este unul destul de moale , lipicios .Merele se curata si se taie felii subtiri . Se stropesc cu zeama de lamaie . Scortisoara se amesteca cu migdalele macinate si zaharul pudra si se amesteca cu merele . Se adauga stafidele .O tava ( 24 cm ) se unge cu unt . Se ia 2/3 din aluat si se intinde in tava , ridicand putin si pe margini in sus. Se pune umplutura si se acopera cu restul de aluat . Se inteapa cu furculita din loc in loc .Se coace la 200 grade timp de 30 minuteSe pudreaza calduta cu zahar pudra . Report
August 21, 201115 yr comment_100644 Imi place cum suna, am salvat-o! Eu inca vreau sa profit de fructele de sezon si am sa fac placinta asta prin toamna. Report
August 22, 201115 yr Author comment_100678 Eu am facut un bis sambata , la cererea poporului . De data asta insa am pus si vreo 3 prune , taiate feliute subtirele. Tot atat de repede s-a golit tava . Report
September 25, 201114 yr comment_104198 ieri am facut si eu placinta ta cu mere, Izuk. Nu am pus stafide ca nu mai aveam, in rest am facut-o cum ai zis, mere si migdale. A iesit buna, cu aluat moale si delicat. Report