Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Korean melon

Featured Replies

[center]KOREAN MELON

post-701-13141966625277_thumb.jpg

Korean melon este un fruct oval de marime mijlocie, aproximativ de marimea unui papaya, cu o forma alungita, o piele netedă cu dungi, luminosa de culoare galbena.

Miezul este alb, firm si aromat.

Korean melon are o cavitate cu seminţe mici si numeroase.

post-701-13141966686254_thumb.jpg

[center]Dupa cum sugereaza si numele, Korean melon este nativ din Asia.

Desi din punct de vedere geografic s-ar putea sa fi fost mai intai cultivat în China, se cultiva prolific în Coreea şi Japonia.

In America se gaseste in principal in pietele asiatice.

[/center]

post-701-13141966765415_thumb.jpg

VALOARE NUTRITIVA/ 170 GR. (1 CUP)

[center]

[b]- calorii: 48

- grasimi: 0 gr.

- colesterol: 0 mg.

- carbohidrati: 11 gr.

- proteine: 2 gr.

- sodiu 15 mg.

- potasiu: 0 mg.

- zahar: 10 gr.

- fibra dietetica: 2gr.

- Vitamina A 0%

- Vitamina C 62%

- Calciu 2%

- Fier 3%[/b]

[/center]

Cu o valoare nutritiva scazuta în calorii, grasimi si sodiu, acesti pepeni sunt colesterol-free.

Pepenii galbeni coreeni sunt o buna sursa devitamina C, fibre dietetice, potasiu si calciu.

Este eficient pentru îngrijirea pielii.

De asemenea este foarte bun pentru digestie si constipatie usoara.

Se pot cobina bine cu castraveti, menta, usturoi, ghimbir şi lichior de portocale.

Se poate pastra netaiat pana la cinci zile la temperatura camerei iar taiat se pastreaza bine invelit in folie de plastic si bagat la frigider până la trei zile.

Se consuma proaspat si rece.

In general se taie pepenele in doua, se elimina semintele şi maduva si se umple apoi cu fructe proaspete.

Se mai serveste fie taiat felii sau cubulete, adăugat la salate de fructe sau cum am mai spus se servesc ca si cupe decorative cu alte fructe si/ sau inghetata.

post-701-13141966841354_thumb.jpg

[/center]

eu îl pap korean-style, adică cu tot cu seminţe şi substanţa gelatinoasă care le înconjoară. curăţ coaja şi feliez cu seminţe cu tot sau tai în jumate, pun gheaţă zdrobită în cavitate şi mănânc cu lingura
Aaaa, asta-i pe gustul meude-fi-ni-tiv! Gabitzä, da' te antrenezi nu gluma pentru concurs :angryfire: Tine-o tot asa. Mor dupa felurile tale, explodeaza de viata si veselie! Bravo! Ah, da si imi mai place platoul ala de la Tacos. Mistooo räu!
  • Author

Aaaa, asta-i pe gustul meu de-fi-ni-tiv! Gabitzä, da' te antrenezi nu gluma pentru concurs :( Tine-o tot asa. Mor dupa felurile tale, explodeaza de viata si veselie! Bravo! Ah, da si imi mai place platoul ala de la Tacos. Mistooo räu!

Multumesc Lapo, sincer mi-ai cam lipsit, dar sper ca a fost bine acolo unde ai fost. :angryfire:

Missed you too, Bossy-Girl :floare: Din pacate abia am timp sa mai dau pe aici...darmite sa mai zic de facut vreo ceva pe la bucatarie. Dar nu-i nimic, v-oi prinde eu din urma la un moment dat :) Tu ia si te antreneaza mai departe ca imi place.

exemplificarea la stilul de mâncat corean

se transportă cu roaba, se profită de ocazie şi se pozează din nou florea soarelui

post-1215-13146540138126_thumb.jpg

se curăţă de coajă, se taie cu aparatu de feliat mere şi se mănâncă cum se vede.

seminţele sunt cruncy iar ce le înconjoară este foarte dulce şi bun

post-1215-13146540082312_thumb.jpg

• Author

Dexter, n-am incercat niciodata sa-l mananc asa. Cu prima ocazie cand mai cumpar o sa-l mananc cu tot cu seminte.

Eu, dupa cum se vede, sunt la cura de fructe de padure in perioada asta, zmeura, afine si mure si de aceea am folosit orice prilej de a le consuma.

eu dacă aş sta unde stai tu, aş face o cură prelungită cu piersici de georgia şi aş captura mirosul într-o fiolă, să-l am tot anu :)
  • Author

eu dacă aş sta unde stai tu, aş face o cură prelungită cu piersici de georgia şi aş captura mirosul într-o fiolă, să-l am tot anu :D

Dexter, gand la gand cu bucurie. :)

Uite ce am cumparat ieri:

post-701-13149752909358_thumb.jpg