Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ciulama de pui cu smantana

Featured Replies

Ingrediente:

1 kg carne pui

1 morcov

2 cepe

1 lingura faina

1 pahar smantana

ulei

sare

piper

dafin

patrunjel

Rumeniti carnea in putin ulei, dupa care stingeti cu apa si lasati la fiert impreuna cu o frunzulita de dafin.

Intre timp, intr-o alta tigaie, caliti ceapa si morcovul ras - cand au prins culoare adaugati faina, smantana si cateva linguri din apa in care fierbe carnea de pui.

Cand e fiert se amesteca incet cu carnea de pui sa se evite cocoloasele.

Se serveste fierbinte, cu mamaliguta si presarat cu patrunjel verde.

http://2.bp.blogspot.com/_rIjl1w5IYMc/SH0B4rxY_BI/AAAAAAAABoA/dVWeuLGhxrA/s1600/IMG_1504.JPG

http://2.bp.blogspot.com/_rIjl1w5IYMc/SH0B5cCtM7I/AAAAAAAABoI/RiWgGy1KwcI/s1600/IMG_1508.JPG

• 3 weeks later...
Bun, bun! Jupanului meu ii place tare mult puiul cu smantana. Singura lui neplacere e faptul ca nu-mi iese de 2 ori la fel!!!!!!!! :) Ba-i prea groasa, ba-i zama lunga. Ori cine mai stie ce. Da' de buna-i buna! :drool: Si, mai rarut, ca-i mai dragut, mai scap si niste ciumperci in mancarica. :drool:

Eu, dupa ce am mancat acest pui cu smantana in mai multe bordeie, m-am oprit la al pregati in cel mai simplu mod.

Puiul il pun pe gratar la foc mai maricel ... cat sa faca un pic de arsura. Separat, pun o cratita cu apa si sare la fiert si cand puiul e gata il fierb cateva minute in acea apa.

Smantana o amestec cu 1-2 linguri de faina si o pun si pe ea peste puiul care fierbe.

Mai las pe foc 2-3 min. pana s-a ingrosat si cam asta e tot.

Uneori mai adaug marar proaspat tocat si un praf de piper alb, dar de cele mai multe ori il preferam in varianta simpla.

• 3 months later...

Ex-ul il prefera stil mama suacra: deci caleam puiul fara piele ( ca si lui ii placea pielea de nu mai putea) si apoi puneam niste apa sa se inabuseasca. Amestecam faina cu smantana si le puneam la final un clocot-doua.Daca il izbea dorinta de verdeata, prefera patrunjel, dar deobicei, nu-l izbea! :thumleft:

sare si piper oricum puneam eu din start, ca stiam preferintele!