September 25, 201114 yr comment_104224 După o idee dintr-un dulap al internetului, thank you kevin! nu am poze cu începutul, da' vă daţi voi seama despre ce e vorba Ingrediente + o cană de afine proaspete+ o cană de zahăr+ un sfert de cană de apă+ o linguriţă de suc de lămîie Metoda Am amestecat zahărul cu apa, le-am pus pe foc şi am făcut un caramel clasic de culoarea chihlimbaruluiAm pulsat afinele în blender până s-au făcut pureLe-am amestecat cu caramelul, le-am omogenizat bine, după care le-am strecurat prin sita de ceai ca să elimin părţile solide. înarmaţi-vă cu răbdare, că durează pînă trece toată compotiţia prin sită am pus înapoi pe foc şi am ţinut pînă s-a îngroşat un pic ( cam 8 minute), la sfârşit am pus sucul de lămâie şi am lăsat la răcit (de linsu' cratiţei nu pomenesc ) consistenta este ca un fel de marmeladă foarte fină borhotul l-am amestecat cu ricotta şi miere, compotiţia am dat-o la cuptor 15 minute, la final i-am pus caramelu' în cap şi gata Report