Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tort cu mere si ciocolata alba

Featured Replies

post-90-13177397454401_thumb.jpg

Ingrediente:

300g faina alba

200g zahar

200ml ulei

5 oua mari

100g ciocolata alba

50ml rom

1 lingura praf de copt

1 plic zahar vanilat

3 mere mari

1 praf de sare

Pentru inceput, se curata merele, se taie felii si se stropesc cu rom. Se lasa la macerat cel putin 15 minute, timp in care pregatiti restul prajiturii.

Se separa ouale. Albusurile se bat cu praful de sare pana obtinem o spuma ferma ce isi mentine forma. Galbenusurile se spumeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana compozitia devine albicioasa, iar cea mai mare parte a zaharului s-a topit. Se adauga uleiul treptat, iar la final se pune faina cernuta cu praful de copt. La final, se incorporeaza albusurile.

Tapetam o tava cu hartie de copt ( o tava rotunda cu28cm diametru am folosit eu), turnam 1/2 din compozitia de aluat, asezam 3/4 din feliile de mere si ciocolata alba razuita sau taiata fulgi, punem restul de aluat si garnisim desupra cu feliile de mere ramase. Dam la cuptor la 170g Celsius pana trece testul scobitorii. Pudram cu zahar si lasam sa se raceasca inainte de a taia...daca va puteti abtine, evident =))

post-90-13177397592068_thumb.jpg

Hotul!!! -_-

post-90-13177398051847_thumb.jpg

Pofta buna!!

Olgutza, ce bine poate sa arate chestia aceea pe care hotul vrea sa o fure ca sa o pape, pot sa-l ajut!

Deci, chiar imi place si o sa-l incerc! Asa nu am facut tort de mere, doar cu ele caramelizate si asezate la fundul formei.

• Author

Olgutza, ce bine poate sa arate chestia aceea pe care hotul vrea sa o fure ca sa o pape, pot sa-l ajut!

Deci, chiar imi place si o sa-l incerc! Asa nu am facut tort de mere, doar cu ele caramelizate si asezate la fundul formei.

Georgiana, te astept cu rezultatul...=))

Am uitat sa precizez...pentru ca degustatorul principal e posesorul manutei din fotografie, am pus zeama de lamaie si coaja aceleiasi lamai in loc de rom...A iesit foarte aromat oricum =))

Multumesc de reteta, am incercat si a iesit foarte bun. Am renuntat la ciocolata si am pus scortisoara, a iesit foarte aromat si pufos.
  • Author

Multumesc de reteta, am incercat si a iesit foarte bun. Am renuntat la ciocolata si am pus scortisoara, a iesit foarte aromat si pufos.

Fragola, ma bucur ca l-ai incercat si ti-a placut... sa-ti fie de bine :floare:

Intr-adevar, e foarte pufos si aromat.. :lol: