October 4, 201114 yr comment_105372 Ingrediente:300g faina alba200g zahar200ml ulei5 oua mari100g ciocolata alba50ml rom1 lingura praf de copt1 plic zahar vanilat3 mere mari1 praf de sare Pentru inceput, se curata merele, se taie felii si se stropesc cu rom. Se lasa la macerat cel putin 15 minute, timp in care pregatiti restul prajiturii.Se separa ouale. Albusurile se bat cu praful de sare pana obtinem o spuma ferma ce isi mentine forma. Galbenusurile se spumeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana compozitia devine albicioasa, iar cea mai mare parte a zaharului s-a topit. Se adauga uleiul treptat, iar la final se pune faina cernuta cu praful de copt. La final, se incorporeaza albusurile.Tapetam o tava cu hartie de copt ( o tava rotunda cu28cm diametru am folosit eu), turnam 1/2 din compozitia de aluat, asezam 3/4 din feliile de mere si ciocolata alba razuita sau taiata fulgi, punem restul de aluat si garnisim desupra cu feliile de mere ramase. Dam la cuptor la 170g Celsius pana trece testul scobitorii. Pudram cu zahar si lasam sa se raceasca inainte de a taia...daca va puteti abtine, evident Hotul!!! Pofta buna!! Report
October 5, 201114 yr comment_105501 Olgutza, ce bine poate sa arate chestia aceea pe care hotul vrea sa o fure ca sa o pape, pot sa-l ajut!Deci, chiar imi place si o sa-l incerc! Asa nu am facut tort de mere, doar cu ele caramelizate si asezate la fundul formei. Report
October 5, 201114 yr Author comment_105510 Olgutza, ce bine poate sa arate chestia aceea pe care hotul vrea sa o fure ca sa o pape, pot sa-l ajut!Deci, chiar imi place si o sa-l incerc! Asa nu am facut tort de mere, doar cu ele caramelizate si asezate la fundul formei. Georgiana, te astept cu rezultatul... Am uitat sa precizez...pentru ca degustatorul principal e posesorul manutei din fotografie, am pus zeama de lamaie si coaja aceleiasi lamai in loc de rom...A iesit foarte aromat oricum Report
October 12, 201114 yr comment_106465 Multumesc de reteta, am incercat si a iesit foarte bun. Am renuntat la ciocolata si am pus scortisoara, a iesit foarte aromat si pufos. Report
October 12, 201114 yr Author comment_106466 Multumesc de reteta, am incercat si a iesit foarte bun. Am renuntat la ciocolata si am pus scortisoara, a iesit foarte aromat si pufos.Fragola, ma bucur ca l-ai incercat si ti-a placut... sa-ti fie de bine Intr-adevar, e foarte pufos si aromat.. Report