December 13, 200916 yr comment_8569 SARAILIE :Avem nevoie de:1 pachet foi de placinta,250 de gr.nuci,'30gr.pesmet(eu am pus si putina scortisoara)SIROP:300gr.zahar,rom100ml (sau esenta),o lamie mare 250 ml. apa.Am stropit fiecare foie cu ulei(se poate si cu unt topit cind nu-i post)Am zdrobit miezul de nuca cu sucitorul,am pus putin pesmet si un pic de scortisoara.Am spulberat pe foi am rulat fiecare foaie,am pus rulourile in tava unsa cu putin ulei si le-am taiat cu cutitul dupa ce am dat tava la rece 30 de minute' le-am pensulat cu putin ulei,(daca vi se pare prea gras se poate si cu putin lapte)Am copt in cuptorul dinainte incins.Cind s-au rumenit,am adaugat peste ele siropul.Se dau la rece. Report
December 13, 200916 yr comment_8823 asta nu e baclava?sau un fel de ceva baclava?arata fff bine Report
December 14, 200916 yr Author comment_8868 Da Micha,singura diferenta e ca sunt rulouri,baclavaua e sub forma de patrate(deci in acel caz foile se suprapun in straturi apoi se taie patrate,dar in rest cam la fel)Se mai face cu fistic alune migdale etc.variatii sunt multe,miere,eu asta am avut asta am pus Am sa revin si c-o baclava la cererea surorii mele pt. craciun,vrea in loc de turte(io's mai traditionalista la noi se fac turte in ajun da daca asa am avut cererea ma execut ) Report
December 23, 200916 yr Author comment_11754 Iata si baclavaua,aceeasi reteta de la sarailie difera doar ca e pusa in straturi si taiata patrate Report