May 15, 201214 yr comment_148761 Multi dintre noi o cunoastem pe Brownie.Insa Blondie e aproape necunoscuta. Eu nici n-am stiut de existenta ei, pana cand am descoperit-o in cartea de retete a dragului meu KA.Note:- dupa ce-o scoateti din cuptor lasati-o la racit in tava si uitati de ea o zi. Va fi mult mai buna, ciocolata bucatele din aluat se va intari, va avea o consistenta perfecta.Daca o consumati imediat, va fi foarte moale, aproape ca pare cruda. De aceea va sfatuiesc sa asteptati.- data viitoare voi micsora doza de zahar, pentru ca a fost prea dulce. Voi pune in jur de 100 gr. Ingrediente pentru o tava de 22 cm x 17 cm:100 gr ciocolata alba (pe care o vom topi)75 gr ciocolata alba bucatele100 gr unt125 gr zahar (dupa gustul meu iese prea dulce - diminuati eventual zaharul)semintele de la o pastaie de vanilie2 oua60 gr faina25 gr seminte de pin50 gr merisoare uscate Se topeste la bainmarie untul impreuna cu cele 100 de gr de ciocolata.Se amesteca pana cand se obtine o compozitie omogena.Zaharul cu vanilia si ouale, se amesteca pana cand rezulta un amestec dens si deschis la culoare. * de fiecare data dupa ce folosesc o pastaie de vanilie, nu o arunc. O pun intr-un borcan cu zahar. In acest fel, zaharul capata gust de vanilie.De data asta am pus direct zahar din borcanul cu pricina, fara sa adaug vanilie. Unim rand pe rand cate o lingura din crema de unt si ciocolata.Adaugam apoi faina cernuta si se amesteca pana cand faina este absorbita de aluat.Se adauga semintele de pin, merisoarele si cele 75 de gr de ciocolata bucatele si amestecam cu o paleta. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt.Se da la cuptor la 180 de grade pentru 30 de minute. Report
May 15, 201214 yr comment_148762 Asta e sora mea! Nu-s eu blonda, doar bolînda Lecker, Any! Cartea mea KA, nu are blondie! Dar alte retete faine Report
May 15, 201214 yr Author comment_148771 Maya, am inteles ca le schimba cartile de la an la an.Am ochit cateva retete faine si o sa le fac pe rand.Merci ! Report
May 16, 201214 yr comment_148849 Ce bine arata Blondie asta! Si nici nu este o reteta complicata. Report
May 16, 201214 yr Author comment_148916 Ce bine arata Blondie asta! Si nici nu este o reteta complicata. Giorgi ma bucur ca-ti place!Asa e , nu e complicat deloc . Report
June 5, 201214 yr comment_151867 O blondie mai bronzata ( la 180 grade a fost cam mult pt ea , data viitoare max 170 ). Am cam facut praf reteta ta Any , am facut o portie si jumatate , am pus nuca si stafide in ea , iar ciocolata adaugata bucatele a fost cam putina - 50 g ( am avut termite in dulap , mi-au mancat din ciocolata ) Report
June 6, 201214 yr comment_152102 Si buuuuna ...bravo mie ca am marit portia , altfel nu mai prindea ziua de azi . Asa ...mai am 3 felii din ditamai tava . "Termita" masculina a ras juma' de tava singur Report
June 6, 201214 yr Author comment_152126 Si buuuuna ...bravo mie ca am marit portia , altfel nu mai prindea ziua de azi . Asa ...mai am 3 felii din ditamai tava . "Termita" masculina a ras juma' de tava singur Atunci asta nu poate decat sa ma bucure tare tare de tot ! Report