Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Cartofi cu ciuperci la cuptor, doua variante

Featured Replies

În ultima saptamîna am fost ocupata cu mezinul familiei, Sam. Bun, avem si cîteva zile libere, copiii au vacanta, asa ca am profitat cu totii, unul de celalalt. De gatit am mai gatit, chiar si cîte o poza am mai facut, dar timp de postat nu a mai ramas.

Astazi va prezint din nou o mîncarica simpla, dar delicioasa. M-am inspirat dintr-o carticica cu specific italian. Nu stiu daca e o reteta autentica, specifica unei regiuni anume. Din pacate, cartulia veche nu mai poseda coperta. Cu multi ani în urma sigur a avut, dar a fost îndepartata cu delicatete de mînutele fiicei mele, pe vremea cînd îi placea sa manînce carti, nu sa le citeasca. Acum le citeste mîncînd pamîntul!

Revenind la reteta, tin sa precizez ca am înlocuit hribii (în lipsa de) cu ciuperci maronii, foarte gustoase si aromate - Egerlinge. În afara de asta, am facut si o portie individuala pentru fiica mea, care voia neaparat cîteva felioare de cîrnaciori. Servit ca fel unic, veti obtine 4-5 portii normale. Servit ca un fel în meniu sau ca garnitura, veti obtine 8-9 portii.

[center]post-5-13392256702303_thumb.jpg

post-5-13392256807561_thumb.jpg[/center]

Ingrediente :

• 800 g cartofi
  • 400 g hribi sau alte ciuperci aromate
  • 4-5 linguri ulei de masline
  • 2-3 fire de usturoi verde
  • 2-3 fire de ceapa verde
  • 1 canita apa sau vin alb sec
  • frunzulite de oregano proaspat
  • sare, piper, nucsoara

• felioare de cîrnaciori (optional)/pentru portia individuala

Se pregatesc legumele. Cartofii se curata, spala si feliaza subtire. Ciupercile se curata si feliaza aproximativ la fel de groase precum cartofii. Usturoiul si ceapa se curata, spala si feliaza grob. Frunzulitele de oregano se spala si se toaca grob. Se amesteca feliile de usturoi cu ceapa feliata si oregano tocat.

[center]post-5-13392257363604_thumb.jpg[/center]

Se pensuleaza formele cu putin ulei de masline. Se aseaza cîte un strat de cartofi, se acopera cu ciuperci, se sareaza si pipereaza, se adauga nuscoara proaspat razuita, apoi se presara un strat generos din amestecul verde. Se aseaza din nou un strat de ciuperci feliate, se presara cu amestecul verde, apoi se finalizeaza cu un strat de cartofi feliati. Se condimenteaza cu sare si nucsoara, se stropeste cu ulei de masline, iar într-un colt al formei se toarna încet o canita de apa sau vin alb sec.

[center]post-5-13392257795398_thumb.jpg

post-5-13392257894975_thumb.jpg

In forma individuala am procedat la fel, doar ca am integrat si un strat de felioare de cîrnacior cu cascaval.

post-5-1339225760724_thumb.jpg

post-5-13392258085943_thumb.jpg

post-5-13392258359431_thumb.jpg

post-5-13392258499076_thumb.jpg

Am dat formele în cuptorul preîncalzit la 180 °C si am lasat la copt aproximativ 50-55 minute.

post-5-13392258641085_thumb.jpg

post-5-1339225878933_thumb.jpg

O combinatie minunata. Cartofi & Ciuperci!

post-5-13392258990809_thumb.jpg

Pofta buna!

post-5-13392259181041_thumb.jpg[/center]

Ghici ce o sa mancam noi azi :rolleyes: Numai ca eu am sa reciclez un rest de friptura...
Eu o fac des mancarea de cartofi cu ciuperci...doar ca nu e la cuptor ci la cratita, si e cu samntana...am sa incerc si varianta ta curand.