June 10, 201214 yr comment_152638 V-am spus ca ador aroma de cardamom? Acum cativa ani, Sarah a pus pe culinar o reteta de supa de morcovi cu cardamom. Pana acum am facut-o doar cu oregano, bun si asa. Dar, de cand am fost fermecata de shrikhand-ul lui Eataly, m-am hotarat sa urmez reteta originala. 4 morcovi mari2 cepe potrivite3 rosii potrivite1 dovlecel mic (optional)oregano4-5 pastai cardamom1 lingura unt Se taie morcovul felii groase, la fel si ceapa si rosiile, iar dovlecelul, dace se pune, se taie felii. Toate legumele taiate se pun in 2-3 l de apa, la fiert, cu sare si piper. Dupa ce sunt fierte se paseaza ca sa iasa o supa-crema. Separat se incinge untul si se adauga oreganul si semintele de cardamom. Se tine 1 minut pe foc si apoi se adauga in supa. A doua zi e mai buna de mancat, cand se simte mai bine aroma de cardamom. Florile din poza sunt culese de Stefania Report
June 11, 201214 yr comment_152667 Aura, si eu fac supa Sarei si mereu o mananc cu mare placere.Eu mai pun cardamam cateodata si in cafea...ca orientalii , si foarte des in compoturi: de mere, sau alte fructe si mere...eu fac compot mai aproape de consistenta de piure, nu cu multa zeama cum se obisnuia la noi...si pun mereu spre sfarsit cateva bobite de cardamom, cateodata si safran...depinde de ce am si ce am chef Report
June 11, 201214 yr comment_152717 Sa vezi ca ma uitam eu ca mîtza în calendar! Vedeam recipientul pe care scrie oregano, iar jos cardamomul, si nu întelegeam... seminte de oregano? Da, azi sint obosita, dar în final am înteles Delicioasa supica! Merci Report
June 11, 201214 yr Author comment_152756 Nu am fost prea inspirata cu poza aia, dar altceva nu mi-a trecut prin cap. Deh, lipsa de creativitate Report
June 11, 201214 yr comment_152764 Nu am fost prea inspirata cu poza aia, dar altceva nu mi-a trecut prin cap. Deh, lipsa de creativitate Nu e vina ta, eu înca dormeam în pantaloni. De la 7 ridicat din pat, dar înca nu ma trezisem Report
June 11, 201214 yr comment_152766 şi eu tot ca Maya, nu m-am bunghit decît la a doua strigare care-i faza cu pilulele de oregano Report
June 13, 201214 yr Author comment_153002 Aura, si eu fac supa Sarei si mereu o mananc cu mare placere.Eu mai pun cardamam cateodata si in cafea...ca orientalii , si foarte des in compoturi: de mere, sau alte fructe si mere...eu fac compot mai aproape de consistenta de piure, nu cu multa zeama cum se obisnuia la noi...si pun mereu spre sfarsit cateva bobite de cardamom, cateodata si safran...depinde de ce am si ce am chef Stella Cafeaua mea de azi are o aroma minunata. Iar pentru Maya si Dexter....poate aveti nevoie de o cafea ...cu ardamom, ofcors Report