Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Supa de morcovi cu oregano si cardamom

Featured Replies

V-am spus ca ador aroma de cardamom? Acum cativa ani, Sarah a pus pe culinar o reteta de supa de morcovi cu cardamom. Pana acum am facut-o doar cu oregano, bun si asa. Dar, de cand am fost fermecata de shrikhand-ul lui Eataly, m-am hotarat sa urmez reteta originala.

4 morcovi mari

2 cepe potrivite

3 rosii potrivite

1 dovlecel mic (optional)

oregano

4-5 pastai cardamom

1 lingura unt

Se taie morcovul felii groase, la fel si ceapa si rosiile, iar dovlecelul, dace se pune, se taie felii.

post-341-1339371566398_thumb.jpg

post-341-13393715751476_thumb.jpg

post-341-13393715844168_thumb.jpg

Toate legumele taiate se pun in 2-3 l de apa, la fiert, cu sare si piper. Dupa ce sunt fierte se paseaza ca sa iasa o supa-crema. Separat se incinge untul si se adauga oreganul si semintele de cardamom.

post-341-13393715953221_thumb.jpg

Se tine 1 minut pe foc si apoi se adauga in supa. A doua zi e mai buna de mancat, cand se simte mai bine aroma de cardamom. Florile din poza sunt culese de Stefania :D

post-341-1339371603573_thumb.jpg

Aura, si eu fac supa Sarei si mereu o mananc cu mare placere.

Eu mai pun cardamam cateodata si in cafea...ca orientalii :toothy9;, si foarte des in compoturi: de mere, sau alte fructe si mere...eu fac compot mai aproape de consistenta de piure, nu cu multa zeama cum se obisnuia la noi...si pun mereu spre sfarsit cateva bobite de cardamom, cateodata si safran...depinde de ce am si ce am chef :lol:

Sa vezi ca ma uitam eu ca mîtza în calendar! Vedeam recipientul pe care scrie oregano, iar jos cardamomul, si nu întelegeam... seminte de oregano? :biggrin: Da, azi sint obosita, dar în final am înteles :D

Delicioasa supica! Merci :D

• Author
Nu am fost prea inspirata cu poza aia, dar altceva nu mi-a trecut prin cap. :) Deh, lipsa de creativitate :)
  • Author

Aura, si eu fac supa Sarei si mereu o mananc cu mare placere.

Eu mai pun cardamam cateodata si in cafea...ca orientalii :D, si foarte des in compoturi: de mere, sau alte fructe si mere...eu fac compot mai aproape de consistenta de piure, nu cu multa zeama cum se obisnuia la noi...si pun mereu spre sfarsit cateva bobite de cardamom, cateodata si safran...depinde de ce am si ce am chef :D

Stella :D

Cafeaua mea de azi are o aroma minunata. :D

Iar pentru Maya si Dexter....poate aveti nevoie de o cafea :D ...cu ardamom, ofcors :)