August 4, 201214 yr comment_159381 O salata superba, dupa reteta lui Flory! Ne-a placut la toti foarte mult, iar sotului mai mult decît foarte mult. Va scriu aici si varinata mea, cu toate ca nu am modificat decît cantitatile si în loc de oregano uscat am folosit proaspat din productie proprie, la fel ca fasolica verde. De fapt am cules verde si galbena, pentru a fi mai colorata salata. Desi portia a fost putin mai voluminoasa, ne-ar fi placut si la cina cîte o portie, dar nu am mai avut. Deci... faceti portie mai mare [center] [/center] Ingrediente: 600 g fasole verde 200 g ton din conserva 150 g masline kalamata 2-3 linguri ulei e.v. de masline sucul de la 1 lamîie mica oregano proaspat, tocat grob sare, piper [center]Fasolea, din productie proprie, proaspat culeasa din gradina. [/center] Se spala pastaile, se curata de capete si se rup sau taie în bucati de 5-6-7 cm, apoi se fierb 10-13 minute. Se scurg de apa si se scufunda în apa rece-rece, pentru a pastra o culoare frumoasa. Pentru un verde vioi si un aspect perfect, scufundati fasolea în apa cu cuburi de gheata. Eu nu-s pretentioasa, asa ca a ajuns apa rece de la robinet. Se pun toate ingredientele într-un vas, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se amesteca usor. [center] Pofta buna si un sfîrsit de saptamîna minunat sa aveti! Un deliciu! Merci, Flory! [/center] Report
August 5, 201214 yr Author comment_159455 Tonul era in suc propriu???Da, dar am facut si cu conserva de ton în ulei de masline. Nu a mai adaugat cele 2-3 linguri de ulei de la ingrediente. Bun oricum. Report
August 6, 201214 yr comment_159512 O sa incerc si eu, ca merge pe caldura asta si-mi place ca nu are usturoi, nu stiu de ce nu tolerez salata de fasole cu usturoi. Report
August 11, 201214 yr comment_159999 Nu mai stiu a fost luni sau marti cand am facut salata,in orice caz a fost foarte buna si satioasa.Mersi Maya ca ai postat-o si Flory ca te-a inspirat! Am pus masline verzi marinate in ulei si ierburi de Provence si in loc de oregano am pus patrunjel. Report
August 12, 201214 yr comment_160034 mi s-a facut foame instantaneu cand am vazut-o ...am doar sparanghel si asa o fac diseara pt cina mea. cred ca iese buna oricum, nu am fasole verde nici macar la cutie din pacate ...nici nu mai ies acuma sa cumpar. trebuie sa-mi satisfac pofta insa asa ca o fac diseara Report
August 12, 201214 yr comment_160062 delicioasa...am retinut-o si o voi face curand!Merci Maya!:* Report
August 13, 201214 yr comment_160094 nu mi-a placut cu sparanghel desi separat le ador ...maine imi iau fasole verde, am mancat-o dar am pigulit sparanghelul Report