August 23, 201214 yr comment_160912 Am gasit reteta undeva pe net si-am incercat-o, avand oul preparat termic (am eu o problema cu ouale crude in dulciuri ). Absolut delicioasa si foarte usor de facut. 200 ml lapte1 ou150 g zahar20 g cacaoZahar vanilat500 ml frisca lichidaEu am avut un rest de cafea ramas in filtru de dimineata si-am pus-o si pe aia (vreo 3-4 linguri). Bine-am facut Oul, laptele si zaharul se amesteca bine intr-o cratita si se fierb cateva minute la foc mic, amestecand incontinuu. Se ia de pe foc, se adauga praful de cacao si zaharul vanilat si se lasa sa se raceasca bine. In punctul asta eu am pus cafeaua. Intre timp se bate frisca (eu pun in ea si o lingurita de zahar pudra din comert). Cand sosul de cacao e rece complet, se amesteca cu frisca batuta si se da la congelator (cam 850 ml de compozitie). Daca doriti puteti pune in compozitie ciocolata taiata, M&M's, alune etc. Am pus M&M's mici, inainte sa dau la congelator si mi s-au dus toate la fundul castronului. Data viitoare le pun cand e putin solida compozitia. Prima data cand am facut-o, am mancat jumatate de una singura, cand nici nu era bine inghetata, asa de buna a iesit. Report
September 11, 201214 yr comment_162826 Merci,Cami de reteta! Nu stiu de ce pana acum nu m-a tentat sa fac inghetata acasa,gasind diferite motive:ba ca n-am masina,ba ca cea de cumparat e mai buna,ba ca se 'face' foarte usor,cumparand-o de-a gata,etc.Iata ca tu m-ai convins!Foarte buna,dupa gustul nostru si nu prea cred ca mai cumpar,in special din cea cu gust de cacao,pentru ca asta-i mult mai buna!Eu doar am redus putin din zahar si mi-a venit ideea s-adaug banane in ea,ceea ce nu regret deloc, deloc! Uite-o Report