Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

'Bankok'

Featured Replies

post-1267-13498750985782_thumb.jpg

Chiar daca poza nocturna e asa cum e,prajitura e foarte buna,pe cuvant.Asta,daca va plac bananele si cocosul.

Pentru blat avem nevoie de :

150gr zahar

150 gr unt topit

2 oua

350 gr faina(cu aproximatie)

1 lingurita praf de copt

vanilie

Toate ingredientele se amesteca si se formeaza un aluat omogen, usor de lucrat, care se intinde intr-o tava (patrata la mine si medie ca dimensiuni).Se da la cuptor pentru 15-20 de min la 180 C,timp in care pregatim umplutura.

Pentru umplutura:

4-5 banane taiate rondele

4-5 pahare de cocos,100 gr zahar,3 oua,vanilie(sau esenta de migdale).Se bat ouale cu zahar,la care se adauga cocosul.In cazul in care e prea deasa compozitia,se poate 'rari' cu un pic de lapte.La mine nu a fost nevoie.

Se scoate blatul din cuptorsi se repartizeaza bananele,dupa care umplutura de cocos,cat mai uniform.Se de din nou la copt pentru inca 20-25 min.(sau pana e gata)

Pe site-ul rusesc,de unde am luat reteta,era data o cantitate mai mare de zahar.Eu am mai redus,astfel am obtinut o prajitura mediu-dulce.Daca va place mai dulce,mariti evident, cantitatea de zahar.

Mie mi-a placut mult si ideea de a taia prajitura in mini-portii si servita in forme de briose.

Se face repede,se mananca si mai repede! :floare:

• Author

Da,Any,corect,din ala uscat si gata razuit. :) Sa zic vreo 200 gr,cu aproximatie, caci l-am luat direct din pachet si l-am 'cantarit' cu ochiul.

Eu daca folosesc doar din cel uscat,mi-a si scapat din vedere ca oamenii mai au acces si la cocos proaspat. :)

Da,Any,corect,din ala uscat si gata razuit. :) Sa zic vreo 200 gr,cu aproximatie, caci l-am luat direct din pachet si l-am 'cantarit' cu ochiul.

Eu daca folosesc doar din cel uscat,mi-a si scapat din vedere ca oamenii mai au acces si la cocos proaspat. :)

Eu eram sigura ca e din ala uscat, dar vroiam sa fiu si mai sigura :).

Din ala proaspat am vazut pe-aici dar n-am luat niciodata. Oare de ce? Nu stiu.

Merci Ellani :) !

• Author

nici eu n-am luat proaspat.Lapte de cocos mai iau din cand in cand,dar nu prea folosesc.Am facut o data piept de pui cu ciuperci si lapte de cocos,dar nu ne-a dat pe spate,inclusiv si niste chifle in cocos,dar iarasi,n-am ramas prea impresionata.Trebuie sa mai fac sapaturi,poate voi gasi vreo reteta potrivita.

Cu placere si sper sa si va placa,daca te hotarasti s-o faci :)