October 22, 201213 yr comment_167182 Deci dupa cum vedeti, m-am axat pe fursecuri.... O alta reteta din caietul strabunicii, fursecurile aricei erau nelipsite la evenimente in casa strabunicilor mei. Ingrediente: - o cana (250 ml) de untura (daca folositi unt, lasati untul putin la inmuiat si frecati-l ca sa aiba consistenta unturii, abia apoi umpleti cana. Nu trebuie sa-l lichefiati ca sa umpleti cana, caci cantitatea nu va mai fi echivalenta cu o cana de untura!!)- aceeasi cana ca mai sus umpluta cu zahar farin- 4 galbenusuri- 2 albusuri- 1 lamaie mare (zeama si coaja)- esenta vanile- faina cat cuprinde - o cana de mieji de nuca taiati pe lungime- zahar vanilat Mod de preparare: Se freaca untura (sau untul) cu zaharul pudra pana devine o crema spumoasa. Se adauga cate un galbenus, apoi aromele (vanilia, coaja si zeama de lamaie). Se adauga faina pana cand devine o coca destul de moale (coca se va lipi de maini, e normal).Coca trebuie sa arate asa: si ca sa va arat si manichiura Se lasa coca la frigider circa o ora sa se intareasca. Se formeaza bilute de circa 2 cm diametrul, care se aplatizeaza putin. Albusurile de bat cu zahar vanilat. Bilutele se ung cu albus (eu le-am uns cu pensula), apoi se pun felii (bucati) de nuca desupra. Daca nu aveti chef sa taiati fiecare miez de nuca pe lungime, macinati-le! Gustul tot ala e ! Se asaza in tava pe hartie de copt: Se coc in cuptor preincalzit la 180C pentru circa 5 minute, apoi se da cuptorul la 150C si vor coace pana cand se ingalbenesc (trebuie sa se ingalbeneasca, dar nu trebuie sa se maroneasca!) Report
October 22, 201213 yr comment_167185 Imi imaginez cat sunt de fragede de la untura!Buuune ! Te pregateti intens vad, cu probe de Craciun! Report
October 22, 201213 yr comment_167196 Vaii ce frumoase sunt! am si eu o reteta de aricei in caiet dar e diferita,cu un pachet de margarina 2 oua si bicarbonat.Cred ca ai tai sunt mai fragezi asa cu 4 galbenuse! Report
October 22, 201213 yr Author comment_167215 Imi imaginez cat sunt de fragede de la untura!Buuune ! Te pregateti intens vad, cu probe de Craciun! Ihi, asta e perioada anului cand imi place sa experimentez retete pt sarbatori! Report
October 22, 201213 yr comment_167219 Ce fain arata! Ar trebui sa incerc si eu. Am o groaza de nuci si alune prin balcon Report
October 24, 201213 yr Author comment_167473 Ce fain arata! Ar trebui sa incerc si eu. Am o groaza de nuci si alune prin balcon pai te astept cu rezultatul! Report
October 24, 201213 yr comment_167508 Le pun neaparat pe lista 'must do' caci ambii suntem veverite-amatoare de nuci.Chiar daca-i cam cu munca de chinez batran,intuiesc ca merita.Asa cum merita si Pliculetele,pe care tot vreau sa le repet de sarbatori,pe langa altele inca 2-3 retete.Bravo pentru rabdare Report
October 25, 201213 yr Author comment_167540 Le pun neaparat pe lista 'must do' caci ambii suntem veverite-amatoare de nuci.Chiar daca-i cam cu munca de chinez batran,intuiesc ca merita.Asa cum merita si Pliculetele,pe care tot vreau sa le repet de sarbatori,pe langa altele inca 2-3 retete.Bravo pentru rabdare Ella, daca vrei sa muncesti mai putin, pune guguloaiele in tava si apoi le tragi o pensula de albus si presari nuca deasupra lor. Eu cand ma grabesc asa fac, nu mai stau sa tai nuca!Pup! Report