Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Chocolate Fudge

Featured Replies

Chocolate Fudge

400g lapte condensat,

50g unt,

400 g ciocolata cu lapte,

obtional:alune stafide,

si esenta de vanilie,eu am pus rom si are gust exact ca si ciocolata de casa:)

...............................................................

Intr-un vas se rupe ciocolata bucatele,se pune laptele condensat,untul si esenta de rom

se pune la foc mic,pana se topeste ciocolata si untul...

Eu am lasat putin la racit,apoi le-am pus in forme si le-am dat la frigider pentru cateva ore.

Ciocolata nu se intareste foarte tare dar nici lichida nu e.

Daca se pune in tava mare,se pot taia cubulete...

Asa cum le-am facut eu se mananca cu lingurita:)

Inainte de a pune ciocolata in forme ,am uns formele cu putin ulei(poate trebuia unt)

si totusi nu am reusit sa le scot,chiar daca le-am tinut putin si la congelator...

Data viitoare am sa incerc cu foi de napolitane:)

post-1716-13544684382768_thumb.jpg

• 7 years later...
Am zis sa o pun aici pentru ca reteta e asemanatoare - eu am facut fara unt pentru ca nu era in reteta, doar lapte condensat, picaturi de ciocolata, vanilie si un praf de sare. Reteta dupa care am facut eu zicea 1 cutie lapte condensat, 3 cani (18 oz) picaturi de ciocolata (semi-sweet), 1 1/2 lingurita de vanilie si un praf de sare. Se pun la topit si.. gata! M-am dus la google sa vad cat e "oz" in grame si a zis ca 500, dupa ce am facut-o m-am gandit ca poate trebuia sa transform ounces in volum :love7: ... anyway, eu am pus 500 g ciocolata. Ca textura a iesit minunata, se poate taia si felii de 2 mm, e cremoasa dar destul de ferma. Nu se intareste, eu am facut poza cu ultimele bucati dupa vreo 4-5 zile, cred - pare uscata, dar nu e. Eu nu prea am mancat ca m-a dezamagit gustul, nu a fost rea dar nu se compara cu reteta de ciocolata de casa. M-am gandit ca data viitoare sa pun mai putina ciocolata dar si sa adaug vreo 2-3 linguri de lapte praf.

post-192-0-49152600-1604749222_thumb.jpg

Ce pofta mi s-a facut de ciocolata de casa! Arata bine ciocolata ta, Adi :love7:

Ce pofta mi s-a facut de ciocolata de casa! Arata bine ciocolata ta, Adi =))

Fa-te ca n-ai vazut-o :P . Atata tot m-am gandit si eu la ciocolata de casa, ca mi-am comandat lapte praf de pe Amazon :P . Eu dupa reteta de la Foxy am facut in ultimul timp.