Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Torturile mele

Featured Replies

M-am gindit ca acum cu ocazia sarbatorilor ne putem aminti chiar de torturi mai vechi,pe care poate le-am uitat,si ne putem inspira pt altele noi,revizitate sau nu.

Va mai amintiti de tortul Danezei ''Broscuta testoasa''?(multumesc Daneza superba idee)

Iata cum l-am facut eu

• Author

Un tort de ziua mamei mele .Mentionez ca sunt 0/ la capitolul ornat,la ce opere de arta am vazut la voi,sper ca dora sa nu le vada .

Tortul era cu blat din pandispan din8 oua,8 linguri de zahar 8 linguri de faina.

Crema ganaj pt.100 gr ciocolata amaruie 200gr smintina .Incalzesc smintina la bain marin dar fara sa o scap in fiert adaug cioco sfarimata,mestec rapid sa se dizolve cioco dau la rece cind s-a racit mixez.Alta reteta de crema pt. 100 gr. de ciocolata amara 100 gr. de lapte si 25 de gr. de unt procedez la fel.Dublez sau triplez retetele dupa cita cantitate am nevoie.

deci acest tort avea crema ganaj,insiropat cu sirop de portocale,si un strat de frisca amestecat cu-n iaurtel de capsuni.

Gardut de felii de rulade(rulata foaia de pandispan pe latime nu ca la broscuta asa am felii mai mari)umpluta cu gem de visine si putina frisca,ornat cu fructe456_f97b4a04c75a5176ba595d4979900cbe_thumb.jpg

456_519c9b6a3d2664914315606814df5174_thumb.jpg

• Author

Tortul ''Bavareza de capsuni''facut de mine dupa reteta doamnei Amalia,reteta pe care am respectato cu sfintenie.Multumesc doamna Amalia de reteta.Este f..buna.456_873803ae37f2dc05148c5a9e3d6ea1d6_thumb.jpg

Totusi am o precizare la aceasta reteta,mie nu prea me-a placut cum a iesit la gust din cauza ca nu am facut-o in perioada capsunilor ci in afara sezonului cu acele capsuni(de carton cum le numesc eu)ff frumoase dar total neparfumate si acre,astfel tortul meu a iesit total fara gust ,nici dulce.Mi-am promis sa-l refac in sezonul capsunilor,si s-ar putea sa pun si mai mult zahar.

Sora mea l-a facut cu piersici(nectarine) si altadata cu caise si a fost tare multumita de el.

Multumim doamna Amalia. :appl:

Mentionez ca sunt 0/ la capitolul ornat,la ce opere de arta am vazut la voi,sper ca dora sa nu le vada .

sigur le vede, si pe-al meu l-a vazut, da' i ingaduitoare!

• Author

Un tort nici n-ar trebui sa-l postez de rusine dar am circumstante atenuant,l-am facut de craciun acum 3 ani cind alex al meu avea 4 luni si sugea,ma termina noaptea,asa ca mincare pregatiri si tort le-am facut cind apucam fara nici un ajutor.Acest tort l-am facut pe la 1 de noapte.456_0351c515a1b9b0d3dd6405b2d05e4855_thumb.jpg

Am facut blatul de pandispan din 8 oua.Sirop de zahar ars aromatizat cu coaja si zeama de lamie,si putin rom (sau cognac nici nu mai stiu ca la ora aia nu mai conta)Umplut cu frisca,din care am inpartito in doua o jumate am lasat-o simpla doar aromatizata cu o fiola de esenta (de butervanila)si cealalta jumatateam amestecat cu crema de nutela.Gardut de piscoturi si gata.L-am postat pt ca se poate face un tort in lipsa de timp si ingrediente multe la nevoie.Poate mai pateste cineva ca mine.... :appl:

• Author
Mentionez ca sunt 0/ la capitolul ornat,la ce opere de arta am vazut la voi,sper ca dora sa nu le vada .

sigur le vede, si pe-al meu l-a vazut, da' i ingaduitoare!

Haoleu moato acu' chiar c-am intrat in panica :appl:

• Author
Inca un tort facut in cinstea venirii surorii mele din Italia astavara(Bia)si a nepotelului Andu.Incercari timide de a modela caramele sugus.56_3e7c32d378226ed2f62a0b3470bde8f2_thumb.jpgBEATRICE & ANDU2009 (13).JPG[/attachment] :appl:

456_07ee09ec138e94c2fe2938648f4d1566_thumb.jpg

456_da407189f7f2a33a0b9f88287fed0137_thumb.jpg

456_fc719fade09376e0a6f7a082bb9c7ae5_thumb.jpg

• Author

Aici un tort de frisca,cu cu un cocteil de fructe exotice.456_3f735290f32b7f715c70b9ed8370b35f_thumb.jpg

Blat de pandispan din 8 oua,insiropat cu siropul de la compotul de fructe,umplut un strat cu frisca si fructe,un strat cu crema fiarta de vanilie(crema pasticera) si fructe,gardut de piscoturi,si o incercare timida de impletitura de frisca.

• Author

Acum un tort cu crema ganaj dar facut cu ciocolata cu lapte milca de aceasta data456_62717a3f22749e1df076364f765c2e5e_thumb.jpg

Insiropat cu sirop de portocale si umplut un strat cu ganaj si unul cu crema pasticera de vanilie aromatizata cu coaja si cubulete de portocala,gardut de rulade456_5fb5b0d19f7354ad11a95ddb2c658d2f_thumb.jpg :appl:

• Author

Si tortul meu de mere.456_c0ba54d46eda1279d3b8fded0d40d0e2_thumb.jpg

Iata cum procedez eu:curat mai multe mere le frec cu lamie sa nu se oxideze,le scobesc de cotor,ung o cratita cu mult unt si presar cu zahar,inghesui merele unul linga altul in mijloc pun putin gem le presar din abundenta cu zahar mai pun cite un fulg de unt peaici pecolo,stropesc cu putin vin,dau la cuptor exact timpul cit prepar blatul de pandispan.Torn blatul de pandispan peste ele (izbesc si misc putin cratita ca sa intre blatul peste tot,coc pina la proba cu scobitoare nu se mai prinde nimic pe ea).Isiropez cu sirop de zahar ars.Ornez cu frisca.

• Author

Mentionez ca torturile sunt mai vechi si pozele nu au fost facute ca sa le postez(imi facusem eu asa un retetar ca sa nu le uit)deaia nici sectiuni nu am.

Intentia mea a fost ca poate se inspira cineva sau i-si aduce aminte de o reteta stiuta mai demult dar uitata. :lol: