December 18, 200916 yr comment_10589 Baumkuchen e o prajitura traditionala nemteasca, avand o vechime de peste 500 de ani. Stie cineva cum s-ar putea face aceasta prajitura? Stiu ca e relativ dificil, din pricina ca trebuie musai un rotisor (ori ceva asemanator), dar a incercat cineva sa faca vreo varianta acasa? In mod normal, prajitura arata astfel: Procedeul de fabricare cere anumite ustensile mai "gingase": Am gasit, totusi, o varianta "plata": Reteta suna asa (n-am tradus-o, ca nu stiu daca chiar o fi ceva de capul ei ori ba): [i]Zutaten:250 g Butter250 g Zucker1 Pck. Vanillezucker5 Eier50 g gehackte Mandeln125 g Mehl125 g StärkemehlSaft ½ Zitrone3 Essl. Rum Kuvertüre zum bestreichen Zubereitung:Butter, Zucker, Vanillezucker und Eier schaumig rühren. Mandeln, Mehl und Stärkemehl unterziehen. Zum Schluss den Zitronensaft und den Rum unterrühren.Eine Kastenform einfetten. Den Boden mit Backpapier auslegen.3 Essl. Teig in die Kastenform streichen, so dass der Boden bedeckt ist und diesen unter dem vorgeheizten Backgrill bräunen. Danach die Form aus dem Ofen nehmen und wieder ca. 3 Essl. Teig auf der gebräunten Schicht verteilen, wieder unter den Grill stellen und bräunen lassen. Dieser Vorgang wird so lange wiederholt, bis der Teig aufgebraucht ist. So entstehen die für den Baumkuchen typischen dunklen Streifen.Den Kuchen auskühlen lassen und mit der Kuvertüre bestreichen.Dieser Kuchen schmeckt am besten, wenn er 2 Tage vor dem Anschneiden gebacken wird.[/i] A facut cineva aceasta prajitura? Ori ma risc eu peste cateva zile? Report
January 16, 201016 yr comment_15675 Ia risca-te si baga si versiunea romaneasca la reteta, c-or mai fi si alte fete de vor s-o faca! Report
January 16, 201016 yr Author comment_15690 Ia risca-te si baga si versiunea romaneasca la reteta, c-or mai fi si alte fete de vor s-o faca! Sa traiti, sefa! Report
January 16, 201016 yr comment_15745 de copil ascultator si harnicut! Din cate am vazut eu, e ceva care seamana si cu Colacul Secuiesc, nu? Dar rotile-alea aduc cu niste biscuiti...Explica-ne si noua, te roooog! Report
January 16, 201016 yr comment_15747 Foxxy, am gasit pe site-uri franceze ceva retete. doamnele etaleaza aluatul in Straturi . aka, cu pensula pun un strat subtire, la cuptor, alt strat subtire la cuptor etc.... http://forum.aufeminin.com/forum/cuisin ... faire.html acuma tre sa plec, dar daca vrei mai caut si alte retete . Report
January 16, 201016 yr Author comment_15750 Foxxy, am gasit pe site-uri franceze ceva retete. doamnele etaleaza aluatul in Straturi . aka, cu pensula pun un strat subtire, la cuptor, alt strat subtire la cuptor etc.... http://forum.aufeminin.com/forum/cuisin ... faire.html acuma tre sa plec, dar daca vrei mai caut si alte retete . Stella, saru'mana!!!!!!! %7BSMILIES_PATH%7D/6.gif<" title="arms" /> Report
January 16, 201016 yr Author comment_15757 Iaca si reteta tradusa si usor adaptata (sper ca n-am gresit prea rau la traducere :oops: ): Ingrediente:250 g unt250 g de zahar1 pachet de zahar vanilat5 oua50 g migdale tocate125g faina125 g amidon (de porumb)½ de lamaie (suc)3 linguri de rom Glazura de ciocolată Preparare:Untul, zaharul, zaharul vanilat si ouale se bat pana rezulta o crema pufoasa. Apoi se adauga migdalele si amidonul, iar la urma, sucul de lamaie si romul.Se unge o tava cu grasime (ulei, probabil). In partea de jos a tavii se pune hartie de copt / pergament. Se intind 3 linguri de aluat, cat sa se acopere acea hartie de copt, apoi se baga la cuptorul preincalzit, cat sa se "bronzeze". Pe urma se scoate tava, se pun alte 3 linguri (aproximativ), se intind si iar se da tava la cuptor. Se repeta totul pana cand este folosit tot aluatul. Astfel se formeaza acele dungi negre.Se lasa sa se raceasca, apoi se glazureaza cu ciocolata. Aceasta prajitura este mai gustoasa daca se taie dupa 2 zile. Zoazorel, poate ma-ncumet si fac saptamana viitoare Baumkuchen si fac si poze pas-cu-pas. I-as face o bucurie jupanului meu - ii place tare mult prajitura asta. In plus, noi avem si niste amintiri legate de primul Baumkuchen mancat... :mrgreen: Trebuie sa verific bine si link-urile date de Stella, ca sa n-am vreo surpriza neplacuta! In reteta asta nu zice nimic de temperatura, dar in link-ul postat de Stella zice ca la 220 de grade se preincalzeste cuptorul si se lasa 3-4 minute de fiecare data. Revin cat de curand cu ceva impresii (sper ca nu vor fi "traume" :oops: ).Seamana cu acel colac secuiesc doar la golul din mijloc.... Intr-adevar, la forma ar aduce cu niste biscuiti, da' la gust si la textura n-are nici o treaba cu nici un biscuite mancat de mine pana acum! Report
January 17, 201016 yr comment_15911 http://forum.aufeminin.com/forum/cuisin ... faire.html Ingrédients :-125gr Beurre ramolli /125 gr de unt la temp camerei-1 pincée de sel/varf de sare-1 cuillérée 1/2 à soupe de crème liquide/o lingura jumate de smantana lichida-5 ufs/5 oua-1 Vanillepuddingpulver (on nen fait pas en France, alors on peut le remplacer par 15gr de Maïzena et de lextrait de vanille liquide selon les goûts)/ 15 gr de amidon(maizena)si extras de vanilie, sau vaniliepudung pulver in germania -62 gr de Maïzena/62 gr maizena ( amidon)-62 gr de farine/62 gr faina-125 gr de sucre/125 gr zahar-1 cuillérée à soupe de rhum/o lingura de rom-Quelques gouttes darome damande amère/cateva picaturi de aroma de migdale amare.-Un moule rond, de préférence anti-adhésif, dont on peut détacher le bord/ o forma rotunda, antiadeziva, cu pereti detasabili, -Un pinceau à pâtisserie (IMPERATIF) / o pensula de patiserie 1-Battre les blancs dufs très fermement ... 50gr de sucre. Les réserver au frais./bateti albusurile biiiiine cu 50 gr zahar. dati la rece2-Battre les jaunes ... 35gr de sucre jusquà blanchissement du mélange. Réserver au frais./bateti galbenusurile cu 35 gr zahar pana se albeste bine. dati la rece.3-Dans un grand saladier, disposer le beurre (préalablement coupé en petits dès), avec le reste du sucre, et bien mélanger au mixeur.Ajouter progressivement le farine, la Maïzena et la Vanillepuddingpulver (ou ce qui fait office de). Bien mélanger.Ajouter ensuite la crème liquide, le rhum et larome damande amère./intr-un bol mare (castron) puneti untul taiat mic,cu restul de zahar(40 gr) , mixati bine, adaugati progresiv faina si maizena si vaniliepuding ( sau amestecul de 15 gr maizena si extrasul de vanilie). amestecati bine, adaugati smantana ( 1,5 linguri) , romul si aroma de migdale amare.4-Préparer le moule en découpant, dans du papier sulfurisé un cercle à disposer au fond de celui-ci./preparati forma, punand hartie de copt cerc pe fundul formei.5-Une fois que le four est chaud (220), ajouter à la préparation (3), les jaunes dufs, puis très délicatement, les blancs. La pâte doit avoir une consistance mousseuse et homogène./ cuptorul preincalzit 220° , in acest timp adaugati la amestecul 3, galbenusurile si apoi delicat si albusurile. aluatul trebuie sa aibe o consistenta spumoasa si omogena.6-Avec le pinceau, napper le fond du moule ... environ 1,5 à 2mm de pâte. Passer au four 3 à 4minutes. La pâte doit ressortir tout juste cuite, de sorte à pouvoir aussitôt étaler au pinceau, une autre fine couche de pâte. Renouveler lopération jusquà lutilisation complète de la pâte. La dernière couche doit être dorée./cu pensula intindeti ( cred ca se poate si cu o lingura) cca 1,5-2 mm de aluat. dati 3-4 minute la cuptor, cat sa se bronzeze un pic ( auriu)si continuati sa intindeti cu pensula alte straturi, si imediat la cuptor etc, pana cand tot aluatul este copt. ultimul strat trebuie sa fie bine copt , culoare aurie.7-Une fois cuit, laisser refroidir jusquà être en mesure de le démouler ; le retourner, enlever le papier sulfurisé et faire cuire à lenvers environ 5min./ apoi, lasati sa se raceasca, pana puteti sa-l scoateti din forma, il rasturnati, luati hartia de copt si mai lasati sa se coaca ( asa intors up-side-down) inca 5 minute.8-Tremper des dès de gâteau dans un nappage de chocolat chauffé à 30 (cela permet davoir un nappage luisant et croquant)Conserver le gâteaux dans une boîte en fer, dans un endroit frais. Voila, Bon appétit !!!!/ luati bucati ( cuburi) de prajitura si glazurati cu ciocolata calda ( cred la 30° ) , ceea ce da un glasaj strlucitor si crocant. se pastreaza in cutie de metal la rece. Report
January 17, 201016 yr comment_15914 si ar mai fi o reteta, care mie mi s-a parut amuzanta, caci foloseste colorant si da straturi amuzante. http://colargol10.blogspot.com/2009/08/ ... ement.html Report
January 17, 201016 yr Author comment_15950 Ingrédients : Stella, mii de multumiri! %7BSMILIES_PATH%7D/6.gif<" title="arms" /> Report
January 17, 201016 yr Author comment_15951 si ar mai fi o reteta, care mie mi s-a parut amuzanta, caci foloseste colorant si da straturi amuzante. http://colargol10.blogspot.com/2009/08/ ... ement.html Super buna ideea!!!!!!! Report
January 25, 201016 yr comment_17119 hmm, interesant! uite aici, tradus in Romaneste: http://translate.google.com/translate?j ... l=en&tl=ro ok, de'abia am terminat de citit, în Romaneşte, reţeta.... tortul ca tortul, dar am rîs cu lacrimi Report
January 25, 201016 yr comment_17147 Baumkuchen - Regele Torturi! A true test of a pastry chef's skills, the Baumkuchen has earned its reputation as the "King of Cakes." Un test de aptitudini adevărat un bucătar de patiserie lui, Baumkuchen-a câştigat reputaţia de cea mai "Regele Torturi." This labor-intensive specialty gets it name, which translates literally as Tree Cake, from the many thin rings that form as layer upon layer of cake is baked. Aceasta munca de specialitate intensivă devine aceasta denumire, care se traduce literal ca Tort Tree, de la mai multe inele subţiri care fac ca strat de la strat de tort se coace. For more than 200 years German bakers have been producing this treat by placing a thin spit over a heat source, originally a wood fire, then evenly brushing batter over it, giving each new layer a chance to bake to a golden brown before brushing on the next. Pentru mai mult de 200 ani germană de panificaţie au fost produce acest tratament, prin plasarea unui scuipat subţire pe o sursă de căldură, iniţial un lemn de foc, apoi uniform periaj aluat peste el, oferind fiecare strat noi o şansă de a coace la un maro auriu înainte de periaj pe următorul. When the cake is removed and sliced, each layer is divided from the next by a golden line, resembling the rings on a crosscut tree. Skilled pastry chefs have been known to create cakes with 25 layers, weighing over 100 pounds and measuring more than 3 feet long. Atunci când prăjitura este scos şi felii, fiecare strat este împărţit de la Next printr-o linie de aur, care seamănă cu inele pe un copac crosscut. Bucătari-şefi de patiserie specializată au fost cunoscute de a crea prăjituri cu 25 de straturi, cu o greutate de peste 100 de lire sterline şi măsurare mai mult de 3 picioare lungi. The recipe here is adapted for the home baker and uses a springform pan instead of a spit. Of course the ring effect won't be exactly the same, but the taste is still worth the effort and you won't have to spend your Christmas holiday cleaning drips of burned batter off the oven. Reţeta aici este adaptat pentru brutar acasă şi foloseşte o springform pan în loc de un scuipat. Desigur, efectul inelului nu va fi exact la fel, dar gustul este încă merită efortul şi nu va trebui să-şi petreacă Crăciunul dvs. Piese turnate din concediu de curăţare a aluat ars de pe cuptor. Ingredients: Ingrediente: *-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-* *-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-* 2 sticks butter 2 unt bastoane 3/4 cup sugar 3 / 4 cană de zahăr 8 eggs (separated) 8 ouă (separat) 2 tbsp rum 2 linguri de rom grated lemon rind coajă rasă de lămâie 1 pinch salt 1 sare pinch 1/3 cup minced almonds 1 / migdale tocate 3 cup 1 cup plus 2 tbsp flour mixed with 1 cana plus 2 linguri de făină amestecată cu 1 cup plus 2 tbsp starch 1 cana plus 2 linguri de amidon 1/2 cup apricot jam, melted 1 / 2 ceaşcă gem de caise, topit almond paste, powdered sugar, or chocolate icing (optional) pastă de migdale, zahăr pudră, sau de glazură de ciocolată (opţional) Cooking: De gatire: *-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-* *-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-* Whip butter and sugar well until creamy. Whip unt şi zahăr bine până cremoase. Gradually add egg yolks and the remaining ingredients to the butter-sugar mixture until a light, foamy batter forms. Treptat se adaugă gălbenuşurile de ou şi ingredientele rămase în unt-amestec de zahăr, până când o lumină, forme de aluat spumoase. Beat egg whites until very stiff and stir gently into the batter. Beat albuşuri de ou, până foarte rigid şi se amestecă cu grijă în aluat. Pour about 2 tablespoons batter (a thin covering) into a 8-1/2" springform pan greased with butter. On the uppermost oven rack, bake (or broil!) in a preheated oven at 450° F for 2 minutes or until golden brown. Watch carefully, this browning can take place very quickly. Repeat until all the batter is gone -- you should have about 14 to 16 layers. When the cake is done, let it stand a few minutes before running a sharp knife along the sides of the pan. Remove the cake from the pan and glaze with melted apricot jam. Once the jam is set, you can add an additional glaze of thinned almond paste or immediately finish the cake with a thin icing made from powered sugar or the highest quality chocolate available (use your favorite chocolate). Turnaţi aproximativ 2 linguri de aluat (un înveliş subţire) într-o 8-1/2 "springform pan unse cu unt. Pe raft superioară cuptor, coace (sau se emoţiona!) Într-un cuptor preîncălzit la 450 ° F timp de 2 minute sau până când de aur maro. Uita-te cu atenţie, acest Browning poate avea loc foarte rapid. Repetaţi până când toate aluat este plecat - ar trebui să aveţi aproximativ 14 - 16 straturi. Atunci când prăjitura este gata, lăsaţi să stea câteva minute înainte de a rula un cuţit ascuţit de-a lungul laturi ale tigaie. Scoateţi tort de la tigaie şi smalţ topit cu dulceaţă de caise. Odată ce gem este setată, puteţi adăuga o sumă suplimentară de glazură de subţiat pastă de migdale sau imediat termina tort cu o glazură din zahăr subţire făcute alimentat sau cea mai mare de ciocolata de calitate disponibile (utilizarea de ciocolata preferat). Adica asta? Report
January 25, 201016 yr comment_17159 Pentru mai mult de 200 ani germană de panificaţie au fost produce acest tratament, prin plasarea unui scuipat subţire pe o sursă de căldură, iniţial un lemn de foc, apoi uniform periaj aluat peste el, oferind fiecare strat noi o şansă de a coace la un maro auriu înainte de periaj pe următorul.Ş'aşa s'a născut Baumkuchenul..... Report