January 29, 201016 yr comment_17776 Reteta am vazut-o(din nou)ieri pe rai unu la prova del cuoco,prestata de Anna Moroni.Avem nevoie de:Pentru gnocchi:1kg.de cartofi,faina alba,facultativ 1ou si 2 linguri de parmegeano razalit,nucusoara.Pentru sos:200g guanceale(eu n-am avut si am pus gusa ),facultativ 2-3 linguri de vin alb(degreseaza),500g sos de rosii.Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare,se lasa sa se raceasca se curata si se zdrobesc,facultativ se adauga 1ou si 2 linguri de parmegeano razalit si nucsoara,faina cat cuprinde pt. a framanta rapid un aluat consistentRulam bucati de aluat ajutandu-ne de faina,si taiem cu cutitul bucateleTrecem bucatelele de aluat pe dosul unei furculite,bagand degetul in ele,formand astfel gnocchi(astfel prind mai bine sosul)Punem la fiert apa cu sare,cand fierbe apa adaugam gnocchi(nu prea multi deodata)cum incep sa pluteasca ii sacoatem cu o paleta.Intr-o tigaie cu o lingura de ulei de masline,prajim fasiutele de guanciale(eu n-am avut asa ca gusa)O parte le dam deoparte pt. a le adauga crocante la urma.Restul le stropim(e facultativ)cu 2-3 linguri de vin alb pt. a degresa un pic,si adaugam sosul de rosii(eu am diminuat cantitatile ca era doar pt 2 portii) si fierbem pana scade si capata consistenta unui sosGnocchi ii presaram cu parmegeano in farfurieSi apoi adaugam sosul si bucatelele de guanciale crocante pe care le-am tinut deoparteSi inca o poza ca imi face figuri cameraSper ca v-a placut reteta Report
January 29, 201016 yr comment_17777 Geany , gusa de porc este guanciale deci ai pus exact ce trebuia Report
January 29, 201016 yr Author comment_17782 Asa este Nicoleta numai ca gusa la noi(sau cel putin cea care am avut-o eu) este preparata prin fierbere dat cu boia etc,guancele la ei este ''macerata'' la sare,este oricum diferita de ceea ce gasesti de cumparat la noi...dar merge si asa Report
January 30, 201016 yr Author comment_17886 esti pasionata de rai unu arata bine gnocchi Pasionata e putin spus nu pierd nici o emisiune de mai bine de 9 ani..... Report
January 30, 201016 yr comment_18042 Foarte faini sînt gnocchi!Tre sa incerc sa-i fac si eu asa cu furculita.De obicei îi tai doar din sulul subtirel..si basta Report
January 31, 201016 yr Author comment_18141 Foarte faini sînt gnocchi!Tre sa incerc sa-i fac si eu asa cu furculita.De obicei îi tai doar din sulul subtirel..si basta Da Maya de-aia imi place mie aici cu voi ,ai mereu ceva nou si interesant de invatat Report
January 31, 201016 yr Author comment_18177 Iata si cum se prepara gnocchi(editat de o revista)Si pentru cei interesati exista si un ''instrument'' special de facut riduri(eu raman la furculita mea) Report