February 10, 201016 yr comment_20240 Pentru a inaugura niște ustensile superbe primite de la Nico-vya, am încercat o combinație la care visam demult. M-am inspirat din foarte multe rețete de pe Internet (incluzând Teo’s Kitchen și alte rețete de pe site-uri americane) și am ajuns la o variantă finală. Iar cum aș putea să-i mulțumesc Nico-vyei altfel decât botezând acest desert după numele ei?Așadar, vă prezint cu toată dragostea un dulce-aromat delicios : niște bunătăți de mini-cheesecake-uri, o combinație încântătoare de brânză, ciocolată și portocale. Dessert Nico Pentru crusta de biscuiți avem nevoie de:- 2 pachete de biscuiți Digesta (biscuiți digestivi, de preferabil), aproximativ 200 g;- 100 g unt;- 1 pliculeț zahăr vanilat (nu apare în poză deoarece m-am hotărât mai târziu să-l pun). * Precizare: văzând că aluatul este prea moale, am mai adăugat și 4 pişcoturi (numaiavând biscuiţi). Pachetele de biscuiţi aveau 160 g în total, dar am mărit cantitatea din rețeta de mai sus să nu păţiţi ca mine. Report
February 10, 201016 yr Author comment_20241 Procediment:1. Se zdrobesc/macină biscuiţii.2. Se se adaugă untul topit peste şi se amestecă foarte bine, până devine o pastă omogenă.3. În tava de brioşe se pun hârtiuţe de copt, se pune câte puţin aluat (aproape o linguă plină) pe fundul formelor şi se apasă bine cu degetele.4. Tava se dă la cuptorul preîncălzit, la 180°, pentru 12 minute. (Nu lăsaţi mai mult, că păţiţi ca mine: prima tură am bronzat-o de cred că a făcut insolaţie) Report
February 10, 201016 yr Author comment_20242 Pentru crema de brânză avem nevoie de:- 250 g brânză Philadelphia;- 50 g zahăr brun;- 1 pliculeţ zahăr vanilat;- 1 ou;- 100 g smântână;- coaja de la o portocală;- 100 g ciocolată amăruie (nici aceasta nu apare în poză, sub acelaşi motiv pe care l-am menţionat mai sus). Report
February 10, 201016 yr Author comment_20243 Procediment crema de brânză:1. Se mixeaxă brânza aproximativ 2-3 minute.2. Se adaugă zahărul şi se mai mixeaxă un minut.3. Apoi pliculeţul de zahăr vanilat.4. Adăugăm apoi coaja de portocală.5. Iar în cele din urmă oul.6. După ce crema e gata, topim ciocolata într-un vas, o lăsăm să ajungă la temperatura camerei, adăugăm 5-6 linguri de cremă peste şi amestecăm bine.7. Punem crema de brânză peste crusta de biscuiţi (după ce i-am scos de la cuptor şi s-au răcorit puţin), iar deasupra agaugăm câte o linguriţă de cremă de ciocolată.8. Marmurăm frumos cu o scobitoare şi dăm la cuptor 40 de minute. Report
February 10, 201016 yr Author comment_20244 9. După ce am scos mini-cheesecake-urile de la bronzat, preparăm o glazură dintr-o tabletă de ciocolată (100 g) şi o portocală curăţată şi tăiată bucăţele mici: topim ciocolata şi o amestecăm frumos cu bucăţelele de portocală.10. Glazura obţinută se porţionează peste cheesecake-uri. Au ieşit 18 bucăţi. Report
February 10, 201016 yr Author comment_20245 Taaaa-daaaa! Va prezint Dessert Nico! Îmi cer scuze că nu am o secţiune, dar cum le-au văzut cei din familie, au şi dispărut. Dar vă garantez că au ieşit delicioase şi parfumate.Poftă bună! Report
February 12, 201016 yr comment_20588 Cosmina ,sa fii sanatoasa si fericita si sa ai reusita la toate examenele.uite de aia te admir, ca desi poate ai timp putin,gasesti un pic si pentru bucatareala ,si lucrezi frumos, curat , esti chiar un exemplu bravo tie!...si multumesc pentru dedicatie !am fost surprinsa Report
February 14, 201016 yr Author comment_20858 Cosmina ,sa fii sanatoasa si fericita si sa ai reusita la toate examenele.uite de aia te admir, ca desi poate ai timp putin,gasesti un pic si pentru bucatareala ,si lucrezi frumos, curat , esti chiar un exemplu bravo tie!...si multumesc pentru dedicatie !am fost surprinsa Nico, multumesc pentru urari! Imi place enorm sa bucataresc, dar nu as fi ajuns nicaieri daca nu ar fi existat persoane extraordinare, ca tine si multe altele de pe acest forum, de la care sa invat! Report