February 18, 201016 yr comment_21609 [center][/center] [b]Aluatul: 100 g gris din grîu dur200 g faina de grîu3 ouasare Se amesteca toate ingredientele,si se framînta un aluat compact.Se formeaza o bila,se împacheteaza în folie transparenta,se lasa la odihna jumatate de ora.Se presara un start fin de faina pe masa de lucru,apoi se întinde aluatul o foaie subtire cu sucitorul,din care se taie teitei lati.Se presara faina peste teitei pentru a nu se lipi unul de celalalt,si se pun într-un loc uscat/sau pe un prosop curat la odihna. [center][/center] Sosul de ciuperci: 500 g cuperci maro(Egerlinge)1 ceapa3-4 linguri ulei de masline150 ml vin alb1 lingura marar,tocat fin250 ml smîntîna de friscasarepiper [center]Se curata ciupercile,si se taie în functie de gustul fiecruia. Se curata ceapa,se toaca si se prajeste împreuna cu ciupercile. Se adauga vinul,si se lasa 5-6 miute sa fiarba.Se condimenteaza cu sare si piper. Se adauga smîntîna si mararul,dupa care se mai lasa scurt la fiert.Se pastreaza cald. Se pun pastele la fiert în apa cu sare care clocoteste usor,si se fierb al dente 1-3 minute,dupa care se scurg bine.Se amesteca cu sosul si se servesc calde. [/center] [/b] Report
February 18, 201016 yr comment_21611 Excelent!! Arata perfect! Si mie imi place sa fac pastele in casa, dar nu am folosit niciodata gris. Pot folosi gris obisnuit, din Ro? Aici nu e specificat pe pachet ca ar fi din grau dur Report
February 18, 201016 yr Author comment_21612 Excelent!! Arata perfect! Si mie imi place sa fac pastele in casa, dar nu am folosit niciodata gris. Pot folosi gris obisnuit, din Ro? Aici nu e specificat pe pachet ca ar fi din grau durEu folosesc doar unu singur,care e de la firma Rosenmehl,si e foarte fin,din grîu dur.Nu stiu cum e cel din Ro.Eu folosesc din asta,ca gasesc mai greu faina de grîu dur..asa amestec grisul ala cu faina normala,si ies pastele bune. Cînd am timp,si mie-mi place sa le fac eu,pastele merci Report
February 18, 201016 yr comment_21614 Eu folosesc doar unu singur,care e de la firma Rosenmehl,si e foarte fin,din grîu dur.Nu stiu cum e cel din Ro. Inteleg.Cel din Ro nu e prea fin la nico marca. Atunci cand fierbe acest gris, bobitele se umfla, cam cat bobitele de icre de crap. Report
February 19, 201016 yr comment_21907 arata super imbietor! tu ma fascinezi cu pozele tale! imi vine sa pap de pe ecran Report
February 21, 201016 yr Author comment_22089 Eu folosesc doar unu singur,care e de la firma Rosenmehl,si e foarte fin,din grîu dur.Nu stiu cum e cel din Ro. Inteleg.Cel din Ro nu e prea fin la nico marca. Atunci cand fierbe acest gris, bobitele se umfla, cam cat bobitele de icre de crap.Cred ca atunci nu iese pasta bine.Ar fi probabil denivelata...nu ar avea un aspect fin. Report
February 21, 201016 yr Author comment_22090 arata super imbietor! tu ma fascinezi cu pozele tale! imi vine sa pap de pe ecran Merci,Taylor! Report