Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ciocanele de pui cu varza

Featured Replies

[b]

15 ciocanele de pui
1 ardei gras rosu,tocat grob
1 ceapa, tocata grob
1 cana apa
3 linguri marar,tocat
250 ml piure de rosii
350 ml vin alb
1 varza,taiata fidelute
sare
piper
condimente
4-5 linguri ulei

[center]Prajim ciocanelele scurt în ceva ulei.

post-5-126823579214_thumb.jpg

Adaugam ceapa si ardeiul, mai lasam scurt la prajit,

dupa care stingem cu vin.

Lasam sa fiarba cinci minute.

post-5-126823581203_thumb.jpg

post-5-126823583304_thumb.jpg

Condimentam bine ciocanelele,saram si piperam dupa gust.

Deasupra adaugam varza taiata fidelute.

post-5-126823585495_thumb.jpg

Presaram mararul, turnam apa, piureul de rosii,

si lasam la fiert pe foc mic(sau dam oala în cuptor) pîna e varza fiarta.

post-5-126823587705_thumb.jpg

post-5-126823593179_thumb.jpg

Dupa ce am pozat,am pus si un motz maaare de creme fraîche.

Noroc ca mi-am amintit, ca altfel era prea slab caloric :rolleyes:

[/center]

Am avut o varza beton, asta în sensul adevarat al cuvîntului.

Deabia am taiat-o bucati, dupa care am feliat-o cu accesoriul feliator de la KA.

...ca altfel aveam acum febra musculara sau aveam varza azvîrlita prin gradina :scratch:

[/b]

Sincer nu am incercat niciodata,varza cu pui,eu mereu faceam simpla cand e vara si am rosii ardei gras rosu etc,...sau iarna cu ciolan afumat sau bacon,...sau a la cluj,cu carne tocata(sarmale inpuscate)..

Tare faina reteta ta,bun de bagat la retetar... :rolleyes:

Chiar nu am mai facut de mult varza... asa ca mi-ai dat o idee pt sapt viitoare... Sper sa nu uit sambata sa cumpar ce-mi trebuie... Multumesc pt idee! Sorina
Na brava, acu' se vine cu reteptu'? Taman cand s-o sfarsit varza la mine??? Si era varzuca de aia moale si buna! :tongue3: Nu bolovan, ca eu n-am aparatura necesara taierii! Numa' manual se fac treburile la mine. :scratch: Las' ca a fost buna si salata de varza. Oi face reteta ta data aviatoare cand mai mergem la Mix. :rolleyes:
  • Author

Sincer nu am incercat niciodata,varza cu pui,eu mereu faceam simpla cand e vara si am rosii ardei gras rosu etc,...sau iarna cu ciolan afumat sau bacon,...sau a la cluj,cu carne tocata(sarmale inpuscate)..

Tare faina reteta ta,bun de bagat la retetar... :D

Eu fac varza cu rata sau pui.Îmi place si cu ceva afumatura,dar alor mei nu le place...asa ca fac cu ce le place lor :P

Cîteodata fac si cu costita afumata,dar rar.

Aaaaa,si mai fac sarmale sparte :D ..adica fac bile din material de sarmale,si le bag printre varza tocata.

(despletit-o,zici ca esti de 20 de anisori în avatar!! :P )

• Author

Chiar nu am mai facut de mult varza... asa ca mi-ai dat o idee pt sapt viitoare... Sper sa nu uit sambata sa cumpar ce-mi trebuie... Multumesc pt idee! Sorina

Sper sa gasesti o varza mai moaale,sa vezi ce bunut iese :P

• Author

Na brava, acu' se vine cu reteptu'? Taman cand s-o sfarsit varza la mine??? Si era varzuca de aia moale si buna! :P Nu bolovan, ca eu n-am aparatura necesara taierii! Numa' manual se fac treburile la mine. :D Las' ca a fost buna si salata de varza. Oi face reteta ta data aviatoare cand mai mergem la Mix. :D

Tu vrei sa-mi faci în ciuda?Èu rar gasesc varza moale-moale!Nici macar la aprozerele turcesti nu aveau decît de asta,bolovan!O fi la moda :P

Na brava, acu' se vine cu reteptu'? Taman cand s-o sfarsit varza la mine??? Si era varzuca de aia moale si buna! :D Nu bolovan, ca eu n-am aparatura necesara taierii! Numa' manual se fac treburile la mine. :P Las' ca a fost buna si salata de varza. Oi face reteta ta data aviatoare cand mai mergem la Mix. :D

Tu vrei sa-mi faci în ciuda?Èu rar gasesc varza moale-moale!Nici macar la aprozerele turcesti nu aveau decît de asta,bolovan!O fi la moda :P

Cum rar? La Edeka nu gasesti si varza mai molicica? Mai nou, iau varza de la Mix Markt si e de aia buna si moale, ca altfel nici n-as putea sa fac salata! In Munchen, la turcaleti, mereu gaseam varza buna si nu-mi venea sa cred! In Romania, varza turceasca-i scandura. Da' poate-au mai schimbat si ei soiurile. :D

Tare faina reteta ta,bun de bagat la retetar... :P

Eu fac varza cu rata sau pui.Îmi place si cu ceva afumatura,dar alor mei nu le place...asa ca fac cu ce le place lor :P

Cîteodata fac si cu costita afumata,dar rar.

Aaaaa,si mai fac sarmale sparte :D ..adica fac bile din material de sarmale,si le bag printre varza tocata.

(despletit-o,zici ca esti de 20 de anisori în avatar!! :P )

Maya,nu-s chiar off topic,pt. ca vb. de varza(si cum eu is' varzaa)...apropo de ce ai zis despre avatar,vaii de mine saracii 20 de ani ,am aproape dublu mama..dar camera mea face figuri,o am de mai bine de trei ani,dar in ultima vreme (cam 2 luni)uneori nu face blitzul,si de data asta bine ca nu l-a facut,ca de obicei ies tare rau in poze,sotul voia sa-l surprinda pe cel mic cum cotrobaie prin dulapuri(vezi in fundal)si m-o prins si pe despletita de mine...da cum o cazut lumina...c-o iesit asa...

Iote' poza cu blitzu'n ochi...

post-405-126825947438_thumb.jpg

Asta e mult mai aproape de adevar,dar si asta a iesit cat de cat acceptabil,sa vezi altele,le sterg in momentu' unu cand le vad...nu poate barbat-miu si ficior'miu cel mare sa faca vreo una ca rraarr se accepta..restul le sterg,ca eu cre' ca m-am nascut cu cearcane....

Acu' io' dau vina pe camera..hmm... :D ma duc sa intreb oglinda:

''Oglinda,oglinjoaraaa??'''Na ca s-o spart sha'asta.... :D

Scuze Maya rogu-te off topicul,acu' sa ne intoarcem la oile noastre,adica la verzele noastre,eu varza a la cluj'',sau sarmale inpuscate''stiu sa le fac in paturi'' sau in straturi interesanta faza cu bilutele cred ca tre' sa mai vb. despre asta.. :P

• Author

Ei,si ce daca ai aproape dublu,acolo arati ca o despletita de 20 de ani!Na! :rolleyes:

Cearcane?Pai ia încearca cu felii de castravete,masca de zatz de cafea cu iaurt..sau gel anticearcan cu cofeina,si mai dispar cearcanele :scratch: