March 10, 201016 yr comment_25652 [b] 15 ciocanele de pui1 ardei gras rosu,tocat grob1 ceapa, tocata grob1 cana apa3 linguri marar,tocat250 ml piure de rosii350 ml vin alb1 varza,taiata fidelutesarepipercondimente4-5 linguri ulei [center]Prajim ciocanelele scurt în ceva ulei. Adaugam ceapa si ardeiul, mai lasam scurt la prajit,dupa care stingem cu vin.Lasam sa fiarba cinci minute. Condimentam bine ciocanelele,saram si piperam dupa gust. Deasupra adaugam varza taiata fidelute. Presaram mararul, turnam apa, piureul de rosii, si lasam la fiert pe foc mic(sau dam oala în cuptor) pîna e varza fiarta. Dupa ce am pozat,am pus si un motz maaare de creme fraîche.Noroc ca mi-am amintit, ca altfel era prea slab caloric [/center] Am avut o varza beton, asta în sensul adevarat al cuvîntului.Deabia am taiat-o bucati, dupa care am feliat-o cu accesoriul feliator de la KA....ca altfel aveam acum febra musculara sau aveam varza azvîrlita prin gradina [/b] Report
March 10, 201016 yr comment_25660 Sincer nu am incercat niciodata,varza cu pui,eu mereu faceam simpla cand e vara si am rosii ardei gras rosu etc,...sau iarna cu ciolan afumat sau bacon,...sau a la cluj,cu carne tocata(sarmale inpuscate)..Tare faina reteta ta,bun de bagat la retetar... Report
March 10, 201016 yr comment_25667 Chiar nu am mai facut de mult varza... asa ca mi-ai dat o idee pt sapt viitoare... Sper sa nu uit sambata sa cumpar ce-mi trebuie... Multumesc pt idee! Sorina Report
March 10, 201016 yr comment_25670 Na brava, acu' se vine cu reteptu'? Taman cand s-o sfarsit varza la mine??? Si era varzuca de aia moale si buna! Nu bolovan, ca eu n-am aparatura necesara taierii! Numa' manual se fac treburile la mine. Las' ca a fost buna si salata de varza. Oi face reteta ta data aviatoare cand mai mergem la Mix. Report
March 10, 201016 yr Author comment_25686 Sincer nu am incercat niciodata,varza cu pui,eu mereu faceam simpla cand e vara si am rosii ardei gras rosu etc,...sau iarna cu ciolan afumat sau bacon,...sau a la cluj,cu carne tocata(sarmale inpuscate)..Tare faina reteta ta,bun de bagat la retetar... Eu fac varza cu rata sau pui.Îmi place si cu ceva afumatura,dar alor mei nu le place...asa ca fac cu ce le place lor Cîteodata fac si cu costita afumata,dar rar.Aaaaa,si mai fac sarmale sparte ..adica fac bile din material de sarmale,si le bag printre varza tocata.(despletit-o,zici ca esti de 20 de anisori în avatar!! ) Report
March 10, 201016 yr Author comment_25687 Chiar nu am mai facut de mult varza... asa ca mi-ai dat o idee pt sapt viitoare... Sper sa nu uit sambata sa cumpar ce-mi trebuie... Multumesc pt idee! SorinaSper sa gasesti o varza mai moaale,sa vezi ce bunut iese Report
March 10, 201016 yr Author comment_25688 Na brava, acu' se vine cu reteptu'? Taman cand s-o sfarsit varza la mine??? Si era varzuca de aia moale si buna! Nu bolovan, ca eu n-am aparatura necesara taierii! Numa' manual se fac treburile la mine. Las' ca a fost buna si salata de varza. Oi face reteta ta data aviatoare cand mai mergem la Mix. Tu vrei sa-mi faci în ciuda?Èu rar gasesc varza moale-moale!Nici macar la aprozerele turcesti nu aveau decît de asta,bolovan!O fi la moda Report
March 10, 201016 yr comment_25692 Na brava, acu' se vine cu reteptu'? Taman cand s-o sfarsit varza la mine??? Si era varzuca de aia moale si buna! Nu bolovan, ca eu n-am aparatura necesara taierii! Numa' manual se fac treburile la mine. Las' ca a fost buna si salata de varza. Oi face reteta ta data aviatoare cand mai mergem la Mix. Tu vrei sa-mi faci în ciuda?Èu rar gasesc varza moale-moale!Nici macar la aprozerele turcesti nu aveau decît de asta,bolovan!O fi la moda Cum rar? La Edeka nu gasesti si varza mai molicica? Mai nou, iau varza de la Mix Markt si e de aia buna si moale, ca altfel nici n-as putea sa fac salata! In Munchen, la turcaleti, mereu gaseam varza buna si nu-mi venea sa cred! In Romania, varza turceasca-i scandura. Da' poate-au mai schimbat si ei soiurile. Report
March 10, 201016 yr comment_25721 Sincer nu am incercat niciodata,varza cu pui,eu mereu faceam simpla cand e vara si am rosii ardei gras rosu etc,...sau iarna cu ciolan afumat sau bacon,...sau a la cluj,cu carne tocata(sarmale inpuscate)..Tare faina reteta ta,bun de bagat la retetar... Eu fac varza cu rata sau pui.Îmi place si cu ceva afumatura,dar alor mei nu le place...asa ca fac cu ce le place lor Cîteodata fac si cu costita afumata,dar rar.Aaaaa,si mai fac sarmale sparte ..adica fac bile din material de sarmale,si le bag printre varza tocata.(despletit-o,zici ca esti de 20 de anisori în avatar!! )Maya,nu-s chiar off topic,pt. ca vb. de varza(si cum eu is' varzaa)...apropo de ce ai zis despre avatar,vaii de mine saracii 20 de ani ,am aproape dublu mama..dar camera mea face figuri,o am de mai bine de trei ani,dar in ultima vreme (cam 2 luni)uneori nu face blitzul,si de data asta bine ca nu l-a facut,ca de obicei ies tare rau in poze,sotul voia sa-l surprinda pe cel mic cum cotrobaie prin dulapuri(vezi in fundal)si m-o prins si pe despletita de mine...da cum o cazut lumina...c-o iesit asa...Iote' poza cu blitzu'n ochi... Asta e mult mai aproape de adevar,dar si asta a iesit cat de cat acceptabil,sa vezi altele,le sterg in momentu' unu cand le vad...nu poate barbat-miu si ficior'miu cel mare sa faca vreo una ca rraarr se accepta..restul le sterg,ca eu cre' ca m-am nascut cu cearcane....Acu' io' dau vina pe camera..hmm... ma duc sa intreb oglinda: ''Oglinda,oglinjoaraaa??'''Na ca s-o spart sha'asta.... Scuze Maya rogu-te off topicul,acu' sa ne intoarcem la oile noastre,adica la verzele noastre,eu varza a la cluj'',sau sarmale inpuscate''stiu sa le fac in paturi'' sau in straturi interesanta faza cu bilutele cred ca tre' sa mai vb. despre asta.. Report
March 11, 201016 yr Author comment_25873 Ei,si ce daca ai aproape dublu,acolo arati ca o despletita de 20 de ani!Na! Cearcane?Pai ia încearca cu felii de castravete,masca de zatz de cafea cu iaurt..sau gel anticearcan cu cofeina,si mai dispar cearcanele Report
March 17, 201016 yr comment_27633 Si eu fac asa ceva dar amestec varza proaspata cu ceva murata! Report