March 22, 201016 yr comment_28837 Ingrediente:pentru umplutura:spanac proaspat -1kgceapa verde-5 firebranza-150 gmozzarella-150 goua-2 bucsmantana-2 lingurimararsarepiperunt-30 g (+20 g pentru uns deasupra) pentru aluat:faina -550 glapte dulce caldut-340 mlulei-3 linguriou-1 bucsare-o linguritazahar-1 linguradrojdie-7g Spanacul se spala foarte bine si se fierbe in apa clocotita cu putina sare aproximativ 5 min,apoi se scurge: Ceapa verde,tocata,se caleste in 30 g unt,se adauga spanacul tocat si se mai fierbe aprox.6 min.Se lasa sa se raceasca.Se adauga branza rasa,mozzarella rasa,piper,marar,sare(atentie!daca branza este mai sarata nu mai puneti),ouale si doua linguri de smantana.Se amesteca bine: Din ingredientele pentru aluat,in masina de paine,pe programul de 1h 25 min, am obtinut: Am intins o foaie: Am pus compozitia: Am pus cea de-a doua foaie: Am unit marginile celor doua foi.Am lasat 20 min,am uns cu unt si am copt in cuprorul preincalzit la 200 grade timp de 15 min: Report
March 22, 201016 yr comment_28849 Yumii, papa bun! Spanac nu am acum la-ndemana. Am niste broccoli, in congelator. Oare merge? Ii pisez ori ii tai cubulete... Report
March 22, 201016 yr comment_28864 Mmmmmmmmmmmmmmmmmm,ce bine arata!Eu chiar am mîncat azi spanac cu ochiuri si morcovi fierti în Steamer,dar tot îmi activeaza papilele,placinta asta! Report
March 22, 201016 yr comment_28882 eu am facut ieri o tarta cu spanac si telemea, dar nu se compara . al meu era conjelat.mariette , arata wow placinta ta. Report
March 22, 201016 yr Author comment_28960 Noua ne-a placut foarte mult!Spanacul proaspat e super delicios,numai ca-i greu la curatat si spalat...Foxxy cred ca merge si cu broccoli!Va multumesc pentru aprecieri! Report
March 22, 201016 yr comment_28969 Arata tare bine Mariette,si e versatila(te poti juca,cu umplutura)s-a notat ,multumesc de reteta... Report
March 22, 201016 yr comment_29013 Tare faina placinta ta!...spanac proaspat, ghiocei..ai adus un aer de primavara! Report
March 24, 201016 yr comment_29512 Si eu am facut ieri o mancarica din spanac... ramane pe data viitoare... Multumesc pt reteta! Sorina Report
March 27, 201016 yr comment_29962 e grozava placinta ta si e grozava umplutura asta de spanac cu branza. Eu folosesc telemea rasa si foarte mult marar. Cu cat mai mult, cu atat mi se pare mai gustoasa .La jumatate de kg de spanac congelat eu pun vreo 8 legaturi de marar.Iese o nebunie.Si folosesc umplutura asta si la placinte si la tarte si la rulade.Uite pun si eu aici la tine o poza ,ca dovada, cu rulada mea .Umplutura asta merge chiar si ca garnitura la miel ca tot vin Pastele acum.Atat mi se pare mie de buna. Report