March 26, 201016 yr comment_29902 Aceasta reteta improvizata de mine e atat de buna si a primit atatea laude ca nu m-am indurat sa n-o impartasesc si cu voi (avand in vedere CATE am invatat eu de la voi... ) [center][b]Salata de ton cu ardei gras Ingrediente: 350-400gr ton in ulei (conserva)1 ardei gras rosu mic (sau jumatate de ardei rosu mare)2 cepe rosii mici (sau una ceapa rosie mare)50gr unt 2 lg maioneza la borcan sau2 lg maioneza de casa si zeama de la un sfert de lamaie mediesare Preparare: Ardeiul si ceapa se toaca cat se poate de marunt la mana. Intr-un bol se pune ceapa, se sareaza. Se adauga tonul din conserva scurs cat mai bine de ulei. Se adauga untul frecat spuma (cat se poate de bine, eu n-am putut prea bine ca nu l-am scos din timp de la frigider). Se amesteca cele trei cat se poate de bine, cu rabdare, pana se obtine o pasta omogena. Se adauga ardeiul maruntit si cele doua linguri de maioneza (eu am folosit cumparata si n-a mai fost nevoie de zeama de lamaie) plus zeama de lamaie daca folositi maioneza facuta in casa. Se presara sare pe ardei. Se omogenizeaza - de data aceasta usor si rapid. Se drege de sare si acreala daca mai e nevoie si gata: Si un final - pe felii de paine de casa - minunat. (fara ornamente si fara aranjamente speciale - cer clementa pentru prima mea reteta in imagini! ) Se intinde pe felie lingura cu lingura, nu e de consistenta pateului, dar odata ajunsa pe felie se tine bine. Salata e parca si mai buna a doua zi. Se face extrem de usor si rapid. Pofta buna daca va hotarati sa o faceti![/b][/center] Report
March 26, 201016 yr comment_29904 Arata tare bine pisoi,abea ma abtin sa nu ma iau de conserva de tonno din frigider,eu nu mai incercasem ton frecat cu unt,reteta care zice Piscotel ca mananci de-ti bati copiii!!!.... Report
March 26, 201016 yr Author comment_29907 Geany, multumesc! Sa stii ca in realitate arata mult mai fain, am avut niste poze super, dar a trebuit sa le micsorez si nu se mai vad detaliile. Habar n-am cum sa fac cu pozele... Da, asa e, mananci de ti se bat turcii la gura . Faceam cand eram in Romania si eram si silueta salata de ton frecata cu unt in proportie de 1:1, adica cat ton atata si unt . S-au dus vremurile alea, s-a dus si silueta... asa ca am improvizat reteta asta care e mai usurica si mai sanatoasa zic eu, dar si mai buna! Ardeiul ii da o savoare aparte. Am ales ardei rosu pentru gust dar si pentru aspect. Report
March 26, 201016 yr comment_29908 Asta-i Complect Salad,are si unt si maioneza.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gif Report
March 26, 201016 yr comment_29920 Pisoi, multam pentru reteta! Tonul si ardeii imi plac foarte mult, asa ca voi incerca si varianta ta, cat de curand! Report
March 27, 201016 yr comment_30009 Tre s-o fac si eu.Merci de reteta.Ca si Pisco,ador tonul,si ma salveaza de multe ori.Fac salata de orez,de paste,de cartofi...cu ton.Si-s bune toate! Report
March 27, 201016 yr comment_30040 Eu o fac cu ardei copti si castraveti murati, tocati marunt. In rest nimic nou sub soare. E foarte buna reteta asta. Mie nu-mi place gustul ardeilor si gogosarilor cruzi, abia ii inghit fierti, dar ma topesc dupa ei copti. A si ardei umpluti. Una peste alta, arata tare bine pe felia de paine. Report
March 27, 201016 yr comment_30055 Lipesc si eu asta, sper ca nu e cu suparare, are ton, are unt are insa si ou si macrou: http://i162.photobucket.com/albums/t250/imnicol/Picture040-1.jpg http://i162.photobucket.com/albums/t250/imnicol/Picture053-1-1.jpg Report
March 29, 201016 yr comment_30260 Arata excelent salata ta! Sigur o fac, imi plac toate salatele cu tot https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/eusa_drool.gif Report
March 29, 201016 yr Author comment_30272 Asta-i Complect Salad,are si unt si maioneza.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gif Este? bune,bune,...salatele cu ton...le ador! Daca o faci, sa vii cu impresii Pisoi, multam pentru reteta! Tonul si ardeii imi plac foarte mult, asa ca voi incerca si varianta ta, cat de curand! Cu cea mai mare placere! Sa vii cu impresii Tre s-o fac si eu.Merci de reteta.Ca si Pisco,ador tonul,si ma salveaza de multe ori.Fac salata de orez,de paste,de cartofi...cu ton.Si-s bune toate! Cu mare placere Maya! daca tonul din conserva e de calitate, intr-adevar salatele trebuie sa iasa bine. si mie imi place enorm! Multumesc zerda! Poate vii cu impresii Eu o fac cu ardei copti si castraveti murati, tocati marunt. In rest nimic nou sub soare. E foarte buna reteta asta. Mie nu-mi place gustul ardeilor si gogosarilor cruzi, abia ii inghit fierti, dar ma topesc dupa ei copti. A si ardei umpluti. Una peste alta, arata tare bine pe felia de paine. Multumesc julix! Cu ardei copti suna foarte bine si imi imaginez ca nu are cum sa NU fie buna. Lipesc si eu asta, sper ca nu e cu suparare, are ton, are unt are insa si ou si macrou: http://i162.photobucket.com/albums/t250/imnicol/Picture040-1.jpg http://i162.photobucket.com/albums/t250/imnicol/Picture053-1-1.jpg Zerda, si cum ai facut salatele? Arata excelent salata ta! Sigur o fac, imi plac toate salatele cu tot https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/eusa_drool.gif Multumesc KikenHana! Te astept cu impresii Report
April 1, 201016 yr comment_30791 [b]Pisoiule, ma lipesc si eu de tine, ca de la salata ta am plecat, dar am avut o problema cu reteaua exact cînd m-am apucat de trebaluit, si am facut-o din amintiri. Oricum,a iesit foaaarte buna. Ingrediente: 1 conserva ton1 ardei gras rosu mic, tocat fin1 ceapa,tocata fin50 g unt moale2 linguri brînza Philadelphia1 lamîie(zeama)sarepiper[center] Se scurge tonul si se pune împreuna cu ardeiul si ceapa într-un castron. Se amesteca bine de tot cu furculita. Se freaca untul cu crema de brînza si zeama de la o lamîie. Se adauga la amestecaul de ton-legume si se amesteca bine. Se potriveste de sare si piper. O bunatate! [/center] Merci, Pisoiasule! [/b] Report
April 6, 201016 yr Author comment_31394 Maya, cu cea mai mare placere! Si eu iti multumesc pentru ideea cu crema de branza, cred ca e o varianta super la maioneza. Foto de exceptie, ca de obicei. O sa o fac si eu cu proxima ocazie. E faina reteta, versatila. O faci cu ce ai la indemana, cred ca se poate si fara unt, doar cu maioneza, sau doar cu branza crema. Report
April 14, 201016 yr Author comment_32484 Acum ca imi pot face singura ricota cremoasa, o sa o folosesc la salata asta, frecata cu unt sau cu maioneza dupa ce am la indemana. O sa revin cu impresii cand va fii. Report
April 23, 201016 yr Author comment_33734 Maine am in plan o salta de ton mare, cu mult ardei rosu. Sper sa incerc cu branzica si sa vin cu raportul. Il astept pe socul meu in vizita si fac salata special pentru el. Report
April 28, 201016 yr Author comment_34829 Am refacut de dimineata salata, dar in varianta 'cu ce am la indemana si in frigider'. Ardei rosu n-am avut, dar am avut intr-un fund de borcan niste rosii uscate la soare in uloi de masline. Si-am zis ca-i momentul sa scap de ele ca borcanul avea cred un an prin frigider. Am tocat marunt rosiile scurse de ulei, o ceapa rosie si le-am pus impreuna cu tonul intr-un castron mare. Am adaugat niste maioneza cumparata de care tot asa voiam sa scap ca era borcanul desfacut de ceva vreme (m-am uitat pe ambalaj si zicea ca tine 3 luni de la deschidere in frigider - nu vreau sa mai cumpar veci!). Am adaugat si vreo 50gr unt topit ca sa nu ma mai chinui sa-l frec, plus 200gr de branzica crema, cumparata. A iesit ceva foarte bun, daca aveam si ardeiul era fenomenala salata. De dimineata asta am mancat, cu mamaliga - excelent! La ramnz am acelasi lucru - nu ma pot abtine ca e tare bun. Report
June 25, 201016 yr comment_44118 am facut-o cu macrou in loc de ton, am lasat maioneza pe dinafara din cauza de BMI, am pus ceapa verde si am bagat si batul minune in actiune, asa a iesit ca un pateu, foarte bun, l-am mancat cu paine neagra de la tarani, felii de ardei si preferatul meu, creson din cultura proprie, proaspat recoltat foarte bun, multumesc pentru reteta. Report
June 25, 201016 yr comment_44123 @Pisoi:Miau, miau! & Miam, miam! @Everybody: Ardeiul gras, in special cel rosu gen California , cand e proaspat, poate fi curatat de pielita cu pealer-ul cu care curatam si cartofii, morcovii etc. O prietena din Germania a vazut la televizor un chef dand aceasta indicatie si am incercat si eu. Merge usor si face diferenta. Report
June 25, 201016 yr comment_44127 Aici sunt peeler-e speciale pentru ardei gras, rosii etc. Lama este cu zimti mici mici mici. Dar eu tot mai bine oparesc repede rosiile si le decojesc mult mai repede. Super reteta! Ideala pentru zilele de vara si mai e si fundamentalista (numarul de calorii poate fi lejer ajustat). Report
July 9, 201016 yr comment_46442 Aici sunt peeler-e speciale pentru ardei gras, rosii etc. Lama este cu zimti mici mici mici. Dar eu tot mai bine oparesc repede rosiile si le decojesc mult mai repede. ...totusi,ai încercat vreodata cu pilaru?Oparite cu apa,mi se pare cea mai nasoala metoda inventata vreodata.Dureaza prea mult.La MO ,mai mere...dar dai multe kikxuri pîna nimeresti timpul în combinatie cu wattii.Cu peeler-ul ai o rosie în cîteva secunde gata,fie moale sau tare Scula asta de la wmf,e super! Bai da uei,curata si ardeii excelent.Si-i curata foarte subtire Report
July 9, 201016 yr comment_46452 ...Oparite cu apa, mi se pare cea mai nasoala metoda inventata vreodata.Dureaza prea mult... Oparite cu apa dureaza zece secunde, nu mai mult, în mod normal. Evident, cel mai mult dureaza sa fierbi apa Doua detalii : 1) faci o crestatura în cruce pe fundul rosiei si 2) pregatesti un castron cu apa, sare si cuburi de gheata în care sa arunci rosiile dupa ce le-ai oparit, înainte de a le curata. Socul termic este jmecheria. Peelerul este în schimb indispensabil pentru ardei gras, daca vrei sa-l cojesti fara sa-l coci. Report
July 9, 201016 yr comment_46617 ...Oparite cu apa, mi se pare cea mai nasoala metoda inventata vreodata.Dureaza prea mult... Oparite cu apa dureaza zece secunde, nu mai mult, în mod normal. Evident, cel mai mult dureaza sa fierbi apa Doua detalii : 1) faci o crestatura în cruce pe fundul rosiei si 2) pregatesti un castron cu apa, sare si cuburi de gheata în care sa arunci rosiile dupa ce le-ai oparit, înainte de a le curata. Socul termic este jmecheria. Peelerul este în schimb indispensabil pentru ardei gras, daca vrei sa-l cojesti fara sa-l coci. Pai asta este,Alex,pîna fierbe apa!Asa faceam si eu,crestatura,apa fiarta,apoi le speriam cu apa rece,si gata...dar daca eu am nevoie imediat de rosii,numai peeleru face fata rapid!Apoi mai e si economic,ecologic...etc Report
July 13, 201016 yr comment_47381 ...Oparite cu apa, mi se pare cea mai nasoala metoda inventata vreodata.Dureaza prea mult... Oparite cu apa dureaza zece secunde, nu mai mult, în mod normal. Evident, cel mai mult dureaza sa fierbi apa Doua detalii : 1) faci o crestatura în cruce pe fundul rosiei si 2) pregatesti un castron cu apa, sare si cuburi de gheata în care sa arunci rosiile dupa ce le-ai oparit, înainte de a le curata. Socul termic este jmecheria. Peelerul este în schimb indispensabil pentru ardei gras, daca vrei sa-l cojesti fara sa-l coci. Pai asta este,Alex,pîna fierbe apa!Asa faceam si eu,crestatura,apa fiarta,apoi le speriam cu apa rece,si gata...dar daca eu am nevoie imediat de rosii,numai peeleru face fata rapid!Apoi mai e si economic,ecologic...etc Super! O sa-l caut si eu pe aici ca imi dispalce total coaja de ardei! Mai ales la ardei umpluti o sa fie super! Report