March 29, 201016 yr comment_30378 [b] 250 g faina125 g unt rece1 galbenus mic1 priza sare70 g apa rece [center]Se pune faina,untul,galbenusul,sarea si apa într-un castron. Ingredientele se amesteca cu vîrfurile degetelor,pîna obtinem o masa fîrîmicioasa.Se framînta 2-3 minute cu podul palmei,apoi se formeaza o bila care se împacheteza în folie transparenta si se lasa în frigider 2 ore la odihna. Între doua foi de hîrtie de copt,se întinde o foaie groasa de 3-5 mm. Se îmbraca o forma de tarta.Foaia se înteapa cu o furculita. Tarta o umpleti cu ce doriti.Eu am facut tarta cu vinete a lui Any : [b]Aici reteta[/b] Sau puteti decupa forme de fursecuri,biscuiti,saleuri,pe care le coaceti în cuptorul preîncalzit la 190°C pîna devin aurii. [/center][/b] Report
March 31, 201016 yr comment_30579 Miha, de ce folosesti hirtia de cuptor?Eu folosesc mereu folia transparenta.Oare n-ar sta mai bine la Tehnici, ca in fond e o baza pentru fel de fel de umpluturi? Report
March 31, 201016 yr Author comment_30588 Miha, de ce folosesti hirtia de cuptor?Eu folosesc mereu folia transparenta.Oare n-ar sta mai bine la Tehnici, ca in fond e o baza pentru fel de fel de umpluturi?Folia mea transparenta nu e asa lata ca hîrtia de copt Daca am nevoie de foi mici,ca si cele de la tortelelete cu toffee,ai vazut ca le fac între doua foi de folie transparenta,ca e mai ieftina Oricum,eu de obicei folosesc hîtiile alea.De exemplu cele doua de la aluatul brisee= una am folosit-o direct la coaja tartei iar pe cealalta am pus cubuletele de vinete stropite cu ulei ,la cuptor(ca eu nu le-am prajit). Si eu ma gîndeam s-o pun acolo,la tehnici...dar ma gîndeam ca na,se pot face si biscuiti,fursecuri..saleuri..chestii de astea,si de aia am pus-o aici.Dar o putem muta...sau o dublam Report
March 31, 201016 yr comment_30589 Draga Maya poti sa o dublezi si sa o si triplezi intrucat e o reteta pretioasa ma bucur atat de mult ca ai postat-o.... Report
March 31, 201016 yr comment_30590 Mersi, atunci incerc si eu cu hirtie ca e asa cum zici tu, de obicei tre sa pun 2 bucati de folie ca e prea strimta. Report