April 2, 201016 yr comment_30871 Pt. ca suntem in prag de sarbatori si nu numai poate o sa avem nevoie. Cred ca fiecare dintre noi mai trage cate un chef iar a doua zi dimineata se trezeste cu o ingrozitoare durere de cap si isi promite sa nu ai bea niciodata. Cunoasteti vre-un truc de a evita diminetile astea? Eu nu am deschis topic pt. betivani ci pt oameni normali, ca noi. Sau anormali ca mine ca eu daca beau doua pahare de vin sunt . Pe ala cu zeama de varza si ciorba de potrocoace il stiu dar nu l-am aplicat niciodata din lipsa de zeamna de varza, in Africa de Sud iau astia un astia la farmacii un pachetel special cu vitamine si ceva pt ficat. Il iau inainte de a merge la petreceri dar asta inseamna sa te duci pregatit sa te imbeti Acum cateva zile am vazut-o pe tanti Nigela cum facea o fasolica cu curry pt dimineti de genul asta. Nici in visele mele cele ai urate nu as manca fasolea aia de dimineata. Cum evitam mahmureala asta si cum o tratam? Report
April 2, 201016 yr comment_30877 Eu o evit involuntar ...ca am dezvoltat intoleranta la alcool. Daca beau peste trii pa'are ma ia cu tremurici, vartej, am fata de zici ca m-a calcat trenu' stomacul imi este pe dos - si asta fara a fi beata. Asa ca...stau mumos Bubico si ma destrabalez cu un ceai Si ma mai mira ca nu se uita nici un ombre la mine, pai in halul de plictisotoare in care sunt Report
April 2, 201016 yr comment_30878 Si un trick: cafea cu sare. Nu am incercat dar - eu in copilariile siadolescentele mele numai cu baieti am ffost pretenara - si am invatat de la ei ca asta te scoala si din morti. Report
April 2, 201016 yr comment_30881 Io beau bere rece! Mai merg si castravetii murati cu oua, eu prefer omleta! Culmea e ca, desi ficatul e deja in pioneze exista un aminoacid in oua care face bine la mahmureala! Sau mananc sardine in ulei( fara ulei) frecate cu ceapa si cu multa lamaie! Dar cea mai buna cale sa eviti mahmureala este sa bei vreun litru de apa dupa chef! Asta ajuta sa spele toxinele, desi probabil o sa mergi de multe ori la baie! Report
April 2, 201016 yr comment_30882 Eu asi avea un sfat pt. doamnele care nu sunt invatate cu alcoolul:1 sa nu faca exces,asta-i normal,dar preventiv acum si cu treaba,gatitul curatenia,sa bea un pahar in plus din ce le place,astfel atunci va fi un pic de:''antrenament''si nu ca si cum te-a lovit tramvaiul 14'',o data beleaua intamplata,mai greu,o aspirina,un antinevralgic pt. dureri de cap,o cafea,o banana si uscaciuni,paine prajita,biscuiti,pesmeti etc,chiar daca organismul pare sa nu vrea nimik,odihna,liniste,si dupamiaza o ciorbita usoara...asta asa ca sa mai imbuneze efectul dar un leac miraculos nu cred ca este,pana nu-si face damblaua....sotul meu dupa un chef boleste o zi intreaga indiferent ce incerc sa-i dau... Report
April 2, 201016 yr comment_30883 eu stiam din auzite de cafea cu cenusa . eu beau cafea cu lamaie la dureri de cap...de mahmureala, si io-s ca Lori...nu suport mai mult de 1-2 pahare de vin "bun" si doar rosu.tarii, nu ma incurc cu ele...asa ca ...o tizana cea de verbina e bunaoricum stiu ca nu e bine de baut pe "stomacul gol"...deci mananca ceva inainte, nu exagera si a2a zi...mancare lejera si odihna Report
April 2, 201016 yr comment_30884 Eu marturisesc ca am o mare aversiune fata de bautori si la oamenii beti, mare de tot. Si sunt de parere ca la noi in tara se bea mult, barbatii consuma mult alcool si multi tineri sunt alcoolici, fara a constientiza. Eu cand am o masa buna, nu o concep fara niste bauturi asortate, vinul bun il prefer, ca si Stella. Ador rosé-urile, cele albe le mai selectez, cele rosii la fel. Apoi daca merg la un restaurant, incep cu un aperitiv, termin cu un digestiv, functie de meniu. Insa niciodata sa abuzez. Report
April 2, 201016 yr comment_30896 Pt. ca suntem in prag de sarbatori si nu numai poate o sa avem nevoie. Cred ca fiecare dintre noi mai trage cate un chef iar a doua zi dimineata se trezeste cu o ingrozitoare durere de cap si isi promite sa nu ai bea niciodata. Cunoasteti vre-un truc de a evita diminetile astea? Eu nu am deschis topic pt. betivani ci pt oameni normali, ca noi. Sau anormali ca mine ca eu daca beau doua pahare de vin sunt . Inainte de culcare 1 halba de apa si 2 panadol/paracetamol. Alcoolul dezhidrateaza, de unde rezulta durerea de cap. Apa inainte de culcare chiar ajuta. Apoi dimineata o cafea si un mic dejun bun. Acuma si eu vorbesc de baut in limitele bunului simt si a bunei dispozitii. Daca te culci lemn, nu cred ca ajuta nimic Report
April 2, 201016 yr Author comment_30905 Si eu aversiune fata de oamenii beti sau nici despre coma alcoolica nu vorbesc. Vorbesc despre doar de situatiile in care incepem sa radeam mai mult decat trebuie. Ma gandesc acum ca pota am aceeasi intoleranta ca stella si Lapona. Ceea ce am observat ca vinul e mai rau ca altele. De exemplu daca beau un whiskey sunt mai ok decat dupa un pahar de vin. Vinul imi place la masa dar ma limitez la maxim un pahar rare ori beau mai mult dar in nici un caz in fiecare zi si evit vinul rosu. Lapo cafea cu sare? hahah bun! o sa fac experimentul pe alti Zebra oua cu castraveti acri suna tentant dar sardina cu ceapa pica. Ceapa dimineata nu cred ca pot sa miros. Geany cum adica sa beau un pahar in plus din ce imi place? Baiul nu e ca nu reusesc sa beau mult. Nici nu imi doresc. Mahmureala nu ma viziteaza mereu si sincer am observat ca in cazul meu nu e mereu proportionala cu cantitatea de alcool bauta. alpha Cu apa inteleg fenomenul. Paracetamolul e preventiv? Stella cafea cu cenusa? hmm ma gandesc ca cenusa incazul asta actioneaza ca si carbunele medicinal. Report
April 2, 201016 yr comment_30906 Eu nu le am cu bautul,asa ca nici cu mahmureala nu le am.Cînd si cînd beau un paharel de Hennessy,exterm de rar un vin alb,tot rar un cocktail foarte usor(oleaca vin,suc,fructe).Nu încep niciun meniu cu vreun aperitiv,în timpul felurilor nu beau niciun vin,si dupa nici atît.Stiu ca asa "e frumos",dar mie nu-mi potriveste...chiar mi-ar strica tot meniul În schim folosesc vin alb la gatit...foarte des Cît despre mahmureala,cred ca nu toti sîntem construiti la fel...pe unii îi ajuta cafeaua cu sare,pe alti cu lamîie,unii jura pe combinatia cofeina+aspirina...altii actioneaza preventiv cu 1 paharel de ulei înainte de petrecere,am mai auzit ca o salata de patrunjel e buna înainte...trebuie experiment,ceea ce înseamna : more Party Report
April 2, 201016 yr comment_30907 Vorbesc despre doar de situatiile in care incepem sa radeam mai mult decat trebuie. Asta patesc dupa primul si ultimul pahar/paharel de ceva Report
April 2, 201016 yr comment_30908 Luanda se vede ca nu m-am exprimat bine de vreme ce nu m-am facut inteleasa...nu ma refeream la tine in mod special,ci in general ca si sfat,pt. o persoana abstinenta de la alcool sau aproape eu stiu ca e bine ca inaintea unui eveniment dinainte stiut unde se va consuma alcool e bine sa aiba cu cateva zile inainte:''ceva antrenament''adica acasa dupa masa baut un pahar din ce se potriveste la meniu sau ce place,in felul asta nu va mai fi efectul:''nu am baut deloc si acum de la un pahar is' mahmura a doua zi''..acum cu sarbatorile eu cred ca pe toate ne cam dor''salele''si un paharel inainte de culcare(ca si antrenament pt. sarbatori,poate in unele cazuri sa fie de folos,parerea mea)...cert e ca nu suntem facuti toti la fel(asta ar mai lipsi)si ce e bine pt. unul nu-i bine pt. celalalt,era doar o parere....Foxulee unde iesti tu cu visinata ta ??!!! Report
April 2, 201016 yr comment_30913 Mie imi place vinul (am crescut cu bunici cu vie, deci vinul era mereu prezent in casa noastra) si berea rece vara -dar limita, bate-o vina de limita, aia e importanta Eu sunt un "control-freak" si n-as putea sa iau o gura in plus fata de ce stiu ca mi-e limita..nu inteleg cum lumii ii place sa fie dusa si sa nu isi aduca aminte a doua zi de ce au facut cu o seara inainte. Dar am avut colegi britanici care sunt faimosi ca trec limitele (des) si ei jurau ca cel mai bine e sa ia aspirina si un litru de apa inainte de culcare (aspirina pentru durere de cap, apa pentru hidratare) iar a doua zi, un mic dejun tipic britanic (oua, sunca, etc) plin de grasime Ce mai combinau, erau castravetii murati si ...inghetata Report
April 2, 201016 yr comment_30917 alpha Cu apa inteleg fenomenul. Paracetamolul e preventiv? da. exact ce zice Uma de aspirina, pentru eventuala durere de cap Report
April 2, 201016 yr comment_30918 Cine are, îsi administreaza bauturi bogate în electroliti, speciale pentru sportivi.Daca nu ai, amesteci bine zeama de portocale 1/3 cu apa minerala 2/3 si o lingurita rasa de sare si bei cîte putin, dar des (din 30 în 30 de minute) Zeama de varza e bogata în electroliti, dar si în acid lactic, care nu sînt sigur ca aranjeaza starea.Cît despre aspirina preventiv, nu cred ca are mare efect. Report
April 2, 201016 yr comment_30923 Cine are, îsi administreaza bauturi bogate în electroliti, speciale pentru sportivi.Daca nu ai, amesteci bine zeama de portocale 1/3 cu apa minerala 2/3 si o lingurita rasa de sare si bei cîte putin, dar des (din 30 în 30 de minute) Zeama de varza e bogata în electroliti, dar si în acid lactic, care nu sînt sigur ca aranjeaza starea.Cît despre aspirina preventiv, nu cred ca are mare efect. Avem, da pi alea le bem cu Mr. Joggin' zusammen Report
April 2, 201016 yr comment_30928 Tatal meu obisnuia sa isi faca un cocktail : un pahar cu apa + putin otet + bicarbonat. Odata cu virsta am inceput sa beau din ce in ce mai putin. Nu am aversiune pentru alcool, dar nici rezistenta.Asa ca acum incerc sa nu amestec bauturile (dar mai fac exceptii) si sa nu beau mai mult de doua pahare cu vin. Prefer o bautura scumpa in cantitate mica. Asa ca aleg cel mai scump whisky sau cogniac pe care mi le pot permite si beau cu masura mica Am inteles ca este bine sa bei apa multa chiar si in timpul petrecerilor (alternind cu bautura alcoolica) si sa maninci chestii grase. Report
April 12, 201016 yr comment_32254 Luanda se vede ca nu m-am exprimat bine de vreme ce nu m-am facut inteleasa...nu ma refeream la tine in mod special,ci in general ca si sfat,pt. o persoana abstinenta de la alcool sau aproape eu stiu ca e bine ca inaintea unui eveniment dinainte stiut unde se va consuma alcool e bine sa aiba cu cateva zile inainte:''ceva antrenament''adica acasa dupa masa baut un pahar din ce se potriveste la meniu sau ce place,in felul asta nu va mai fi efectul:''nu am baut deloc si acum de la un pahar is' mahmura a doua zi''..acum cu sarbatorile eu cred ca pe toate ne cam dor''salele''si un paharel inainte de culcare(ca si antrenament pt. sarbatori,poate in unele cazuri sa fie de folos,parerea mea)...cert e ca nu suntem facuti toti la fel(asta ar mai lipsi)si ce e bine pt. unul nu-i bine pt. celalalt,era doar o parere....Foxulee unde iesti tu cu visinata ta ??!!! Aaaaaaaaa, eram dusa departe, cu pluta, da' acu' mi-am revenit si-s la datorie! Deci, cu cine beu io? Ma lasati singurica? Ori vine careva sa-mi tina companie? Report
April 12, 201016 yr comment_32255 Printre pastile, cica Ketonalul te-ajuta sa scapi rapid de mahmureala (e bun contra dureri de cheliuta), iar ca aliment - lamaia taie din greturi si dureri de stomac. Da' asta-i gura lumii, io nu bag mana-n foc pentru nici unele! Ketonalul mi l-a dat sora-mea, ca lucra la Sandoz, deci banui ca o fi sttind ea ceva, iar faza cu lamaia o stiu de muuuuuulta vreme, da' cum io inca nu am ajuns sa nu mai stiu de mine..... n-am probat nici unu' din remedii. Report
April 12, 201016 yr comment_32260 Luanda se vede ca nu m-am exprimat bine de vreme ce nu m-am facut inteleasa...nu ma refeream la tine in mod special,ci in general ca si sfat,pt. o persoana abstinenta de la alcool sau aproape eu stiu ca e bine ca inaintea unui eveniment dinainte stiut unde se va consuma alcool e bine sa aiba cu cateva zile inainte:''ceva antrenament''adica acasa dupa masa baut un pahar din ce se potriveste la meniu sau ce place,in felul asta nu va mai fi efectul:''nu am baut deloc si acum de la un pahar is' mahmura a doua zi''..acum cu sarbatorile eu cred ca pe toate ne cam dor''salele''si un paharel inainte de culcare(ca si antrenament pt. sarbatori,poate in unele cazuri sa fie de folos,parerea mea)...cert e ca nu suntem facuti toti la fel(asta ar mai lipsi)si ce e bine pt. unul nu-i bine pt. celalalt,era doar o parere....Foxulee unde iesti tu cu visinata ta ??!!! Aaaaaaaaa, eram dusa departe, cu pluta, da' acu' mi-am revenit si-s la datorie! Deci, cu cine beu io? Ma lasati singurica? Ori vine careva sa-mi tina companie? Hi hi hi foxule ci' dor mi-o fost di' tini'... Report
April 12, 201016 yr comment_32261 Hi hi hi foxule ci' dor mi-o fost di' tini'... Si mie di tini! Report
April 12, 201016 yr comment_32263 Daca vorbim de chefurile lungi pana la ziua,eu adopt urmatoarea tactica .Iau o aspirina inainte de plecare.Apoi ,tot cheful nu amestec bauturile.Vinul printre aperitive,cernuri,salate si prajituri,la mine face ravagii.In special aciditate.Il beau acasa,langa anumite feluri de mancare si ales de mine.Berea ma umfla .Asa ca o tin cu Jonny W sau alti frati de-ai lui,de la inceput pana la sfarsit.2,3,4 cate imi pica bine,in interval de 6 -8 ore cam cat tine un chef zdravan la noi.Intre timp mananc si beau foarte multa apa minerala.De fapt monopolizez o sticla de 2 litri care nu mai pleaca de linga mine.Nu m-am imbatat niciodata si nuci dureri de cap nu am avut.Stiu ca nu suna diafan ca o lady sa bea whisky,dar e singura bautura pe care o suport.Daca nu e ,cer votca cu apa minerala si lamaie sau...maslinahttps://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gif Am vazut intr-un documentar pe Discovery ca cel mai bun leac pentru mahmureala ar fi un mic dejun copios,format din omleta,carnati si ce mai suportati pe langa.Nu mai tin minte explicatia stiintifica.Tot ei au demonstrat ca zicala "cui pe cui se scoate"nu e valabila.Deci nu beti daca va doare capul. Report
April 12, 201016 yr comment_32268 Sincer nu am vrut sa postez pt. ca nu am testat dar cu o aspirina luata inainte de chef auzisem si eu...chiar functioneaza??!!pt. ca sotul meu dupa un chef boleste rau 1-2 zile indiferent de ce incerc sa-i dau ca si leac,de mancat nu vrea nik(ce omlete si carnati,nici sa n-auda..)la mine pisco,apropos...ma da gata daca beau vin si servesc indiferent ce cu maioneza,ma doare burta 2 zile de crap... cu capul n-am nik slava domnului sotul zice ca:''am capu' tare'' o fi...ca io's cam capoasa de felul meu... Report
April 12, 201016 yr comment_32271 Sincer nu am vrut sa postez pt. ca nu am testat dar cu o aspirina luata inainte de chef auzisem si eu...chiar functioneaza??!!pt. ca sotul meu dupa un chef boleste rau 1-2 zile indiferent de ce incerc sa-i dau ca si leac,de mancat nu vrea nik(ce omlete si carnati,nici sa n-auda..)la mine pisco,apropos...ma da gata daca beau vin si servesc indiferent ce cu maioneza,ma doare burta 2 zile de crap... https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/20.gif cu capul n-am nik slava domnului sotul zice ca:''am capu' tare'' https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/24.gif o fi...ca io's cam capoasa de felul meu... Mai nu stiu daca la altii functioneaza aspirina,dar la mine merge.Acu depinde si cat bei si in cat timp.Apa in schimb stiu sigur ca ajuta.Numai ca barbatii nu prea amesteca apa cu bautura,chiar daca sunt in pahare diferite.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/24.gif Report
April 12, 201016 yr comment_32272 Aoleo Pisco asta asa e ,a meu fugi' di apa ca dracu' di tamaie'...zaci' ca'i' frica' sa nu rugineasca... Report