Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Cozonac Geany nu da gres niciodata...

Featured Replies

• Author
Pisco io' te astept oricand la cotitura sau nu,cu acest aluat mai putin elaborat(gen doar cu 2 oua intregi sau doar 4 galbenuse etc,)se pot face sfinti gogosi,pasca,colacei,poale'n brau etc,uite Etali ce cuiburi faine cu fructe confiate a facut....te poti juca cat vrei tu... si eu te pupez dduullce.. :-*
Foarte faini cozonacii tai!! da mie mi-e cam teama sa ma bag la framantat ca n-am facut niciodata....sunt minunati!!!
  • Author

Foarte faini cozonacii tai!! da mie mi-e cam teama sa ma bag la framantat ca n-am facut niciodata....sunt minunati!!!

Draga Kira mai mare e frica,pana nu incerci nu ai sa stii,in fond ce ai de pierdut,ca si ingrediente nu e scumpa,5oua ,500ml lapte,250 gr. zahar si 1 kg. de faina nu-i cine stie ce,ca si timp(30 de min asamblarea+40 framantata+60 crescut aluatul+10 asamblat+20 crescut la tava+40 copt=200min adica3 ore si 20-30 de minute,)eu sunt sigura ca-ti ies uite si cassia care a avut numai esecuri nu s-a lasat si i-au iesit,si Etaly ce faini sunt,eu in 20 de ani de cand fac de 2 ori pe an cozo(dar in rest cu aluatul mai fac si altele,gogosi,sfinti,pasca,colacei etc)nu am dat gres niciodata si sincer l-am facut si cu un singur cub de drojdie nu 2cum prevede reteta si tot fain a iestit....sa iti iei inima-n dinti si sa incerci,nu vei regreta,toate cunostintele mele fac in perioada de sarbatori reteta asta,numa' suna telefonul sa ma-ntrebe desi le-am scris-o de nenumarate ori tot mai vor sa stie cate ceva ,si le-a iesit de fiecare data fara exceptie...

Geany, m-am tot uitat la cozonacul tau...e grozav, cred ca e tare parfumat si pufos. foarte fain!
  • Author

Geany, m-am tot uitat la cozonacul tau...e grozav, cred ca e tare parfumat si pufos. foarte fain!

Draga Kira de pufos e pufos,de parfumat fiecare dupa gust,unuia ii place vanilie,altul lamaie,portocala,rom etc,aici poti sa te joci cum vrei...important e ''procesul tehnologic''restul e:'istorie''..

• 8 months later...
Geany, ce bine ca te prind pe topic. M-am incurcat! am facut plamadeala dar apoi la asamblare spui "laptele caldut". Care lapte caldut? ca am pus 500ml la plamadeala? Help!!
  • Author

Geany, ce bine ca te prind pe topic. M-am incurcat! am facut plamadeala dar apoi la asamblare spui "laptele caldut". Care lapte caldut? ca am pus 500ml la plamadeala? Help!!

Luanda scuze,m-am logat greu,nush ce are..La opareala pui din laptele 500 de ml. in fir pe 2 pumni de faina frecand doar pana obtii o crema groasa,restul de lapte ramane in oala si il adaugi la aluat caldut pe urma...

• Author
Daca ai gresit si ai pus tot la plamadeala nu cred ca e belea,amesteci tot acolo cu galbenusele si asta e aluatul de data asta ,nu cred ca e sf. lumii..
hahhahaha l-am oparit pe tot cu faina! :occasion14: acum am terminat de pus uleiul si il las SA MA odihnesc :toothy9;))) Multumesc geany!! Sper sa iasa!!
  • Author
O sa iasa sa vezi...Nu ai studiat cu atentie de la inceput ...Nu-i nimik... :occasion14:
Geany, eu am inteles ca fierb laptele si pun in el un pumn de faina pana se face o crema groasa :occasion14:! Creste! noi sa fim sanatosi! :toothy9;
  • Author

Geany, eu am inteles ca fierb laptele si pun in el un pumn de faina pana se face o crema groasa :santa:! Creste! noi sa fim sanatosi! =))

Vaii de minee!!!Acum ai inteles macar?!!... :occasion14: Pote nu vii sa-mi spui ce a iesit..nush de ce dar am un filing ca va fi super ok... :toothy9;

Geany, eu am inteles ca fierb laptele si pun in el un pumn de faina pana se face o crema groasa =))! Creste! noi sa fim sanatosi! :P

Vaii de minee!!!Acum ai inteles macar?!!... :occasion14: Pote nu vii sa-mi spui ce a iesit..nush de ce dar am un filing ca va fi super ok... :toothy9;

stai bine cu feeling-ul si eu stau bine la capitolul cozonaci! Au crescut! Am scapat unul din maini! E lovit! Are o forma neregulata, zici ca-i facut de picasso! Artista domle! Tare-s ametita! Dar am facut eu cozonac cu fiertura de faina? Am facut!! Stai sa vad daca se coace!! :santa: Btw am ars si oala in care am fiert laptele, ca am uitat de el si zaharul s-a prins de fundul recipientului! Am pus faina in laptele rece, m-am gandit ca face cocoloase daca pun faina pe foc in laptele cald!! =)) OLEEE! nu degeaba mi-au intalat astia instinctor de 10l langa aragaz!

o sa pun si o poza cu oala ca sa vezi ce imi poate capu'!

Revin cu impresii si poze!

• Author
Mama ia-te de mana cu bubuletul meu da' si cu mine..combinam deastea la greu....Sa vezi de n-o iesi cozonacul vietii tale..la mine cel putin asa se intampla... :toothy9; :occasion14:

Mama ia-te de mana cu bubuletul meu da' si cu mine..combinam deastea la greu....Sa vezi de n-o iesi cozonacul vietii tale..la mine cel putin asa se intampla... :toothy9; :occasion14:

Pai ce cozonacul vietii mele, uite-te ce mi-a iesit:

post-58-12932129835354_thumb.jpg

si uite si sacrificata cu ciulamaua inca bine lipita, praf am facut-o!!

post-58-12932130272657_thumb.jpg

Luandaaa, te vaz prin preajma :occasion15: , treci la raport si spune drept: ce-i cu cozonacul???
  • Author
Luanda si eu is' curioasa de mor...nu ma lasa ca magaru'n ceata si zii iubita ce-o iesit?!numa la tine m-am gandit si-n tava zau ca arata superr... :occasion15: :hug:

:hug: l-am facut african!!! :hug:

post-58-12933097887446_thumb.jpg

Pe cel rotund l-am taiat aseara in casa prietenilor mei

post-58-12933098297775_thumb.jpg

Iar pe asta l-am mancat cu vecina mea de 4 ani ;)

post-58-12933099287333_thumb.jpg

I-am umplut cu nuca, caise uscate si portocala confiata.

Geany, multumesc pt sfaturi si pt reteta asta care mi-a dat curaj sa ma apuc sa il fac. Chiar daca reteta mea a avut mari modificari :) important e rezultatul. Cel mai pufos cozo pe care l-am mancat!

Craciun Fericit!! :occasion15:

Luandaaa, te vaz prin preajma :hug: , treci la raport si spune drept: ce-i cu cozonacul???

raportat! ;)

Luanda si eu is' curioasa de mor...nu ma lasa ca magaru'n ceata si zii iubita ce-o iesit?!numa la tine m-am gandit si-n tava zau ca arata superr... :) ;)

Geany, scuze dar azi am fost cu sorcova! gata stiu sa fac si cozonac! :occasion15::hug:

raportat! :hug:

Brava! Io eram sigura ca iese! :occasion15:

Odata am intrebat-o pe mama, care facea cozonaci tot dupa metoda cu aluat oparit, cum de-o fi stiut ala de-a facut prima oara cozonacii asa sa puna lapte clocotit ca sa iasa mai pufosi?! Iar ea mi-a raspuns: "A gresit, mama, a uitat laptele pe foc!" :hug:

• Author

Draga Luanda eram sigura ca o sa-ti iasa beton''Hi hi hi de multe ori asa se intampla,sa vezi ce mi-a combinat bubuletul meu,mi-a turnat 2 cani de apa in sosul bechamell si arata ezact''ca ce ai tu in cratita :hug:

Atunci brevetan reteta:''Cozonaci Luanda'':

Se ia 500 ml. de lapte in care se dizolva zahar mirodenii,etc..se pune la oparit cu un pumn de faina,pana se face o crema si se arde cratita,,restul e istorie...Hi hi hi =))

Cred ca o sa incerc si eu... :occasion15:

Cozonacii de anul asta (mi-a aruncat bubuletul nucili' la gunoi si mi-a rupt ciocanul asa ca mai putina nuca)

post-405-12933517562283_thumb.jpg

post-405-1293351773129_thumb.jpg

post-405-12933518134691_thumb.jpg

Nota(pt. mine personal)am facut placinte poale-n brau cu cateva zile inainte ca sa-mi intru in mana pt.pregatire pt. cozo cu faina dobrogea,si nu am ce face tre' sa marturisesc,prefer grania verde pt. cozonac,asta e...,e mai aspra si se preteaza mai bine decat dobrogea parerea mea,2 prefer sa cumpar 1/4 pachet de drojdie pakmaia mare si sa aproximez din ochi 50 de gr. pt. kg. de faina decat sa iau 2 cubulete de cata 25,aia la pachetul mare parca are mai multa forta,parerea mea...

Acestea fiind spuse pa,paa!!!cozo' ne vedem la paste... :-h =))

Luanda, felicitari, tare frumosi cozonacii tai.

Geany, brava doamna, am admirat cozonashii, si am balit pe la pozele cu tochiturâ sî muraturi...sa va shie di ghini

• Author

Luanda, felicitari, tare frumosi cozonacii tai.

Geany, brava doamna, am admirat cozonashii, si am balit pe la pozele cu tochiturâ sî muraturi...sa va shie di ghini

Multumesc Steluto draga multa sanatate iti urez...Astept musafiri la masa si azi si maine... :occasion15: