Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Aperitiv in foi de napolitana

Featured Replies

post-91-127162563279_thumb.jpg

Ingrediente:

2 foi de napolitane,

300 gr de ciuperci,

300 gr carne tocata,

5 oua,

1 legatura patrunjel,

1 ceapa,

1/2 morcov,

sare,

piper,

ulei.

Preparare:

Am curatat ceapa si ciupercile, am taiat ceapa si ciupercile marunt,

Am calit morcovul dat pe razatoare si ceapa

post-91-127162533829_thumb.jpg

dupa ce s-a inmuiat am adaugat ciupercile si carnea tocata si am calit impreuna , pana cand carnea s-a albit si s-a patruns

post-91-127162534788_thumb.jpg

Cand s-au calit toate le-am dat deoparte sa se raceasca putin apoi am adaugat cele 3 oua, patrunjelul tocat, sare si piper dupa gust.

post-91-127162535587_thumb.jpg

Am impartit compozitia in jumatate, apoi am intins o parte pe o foaie de napolitana

post-91-127162537395_thumb.jpg

si cealalta jumatate pe foaia ramasa. Am lasat sa se inmoaie asa 10 minute, apoi le-am rulat si le-am dat la frigider.

post-91-127162538592_thumb.jpg

Dupa o jumatate de ora le-am taiat felii de un deget grosime.

post-91-127162539666_thumb.jpg

Am trecut fiecare felie prin faina,

post-91-12716254087_thumb.jpg

apoi prin oua batute

post-91-127162541736_thumb.jpg

si pesmet

post-91-127162542515_thumb.jpg

si le-am prajit pe toate in ulei incins.

post-91-127162544638_thumb.jpg

Ca salata si ornament am folosit

rosie

castravete

ridichi

salata verde

si putin morcov

post-91-127162562423_thumb.jpg

si una cu sectiune

post-91-127162571845_thumb.jpg

si un pic mai de aproape

post-91-127162566419_thumb.jpg

Foarte interesant cu foia de napoletana cum se inmoaie si se ruleaza asa ,deja mintea mea zboara ca un fluturas pe campii ,visand jde' posibile conbinatii... :thumleft:

Originala ideea.

Cred ca e foarte bun.

Daca mancam,sigur nu stiam ce e in compozitie.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/occasion14.gif

• Author

Foarte interesant cu foia de napoletana cum se inmoaie si se ruleaza asa ,deja mintea mea zboara ca un fluturas pe campii ,visand jde' posibile conbinatii... :angryfire:

ma bucur ca "ai o minte asa agera" si te asteptam cu noile combinatii

Originala ideea.

Cred ca e foarte bun.

Daca mancam,sigur nu stiam ce e in compozitie.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/occasion14.gif

nu e chiar asa originala ca am preluat-o de la mama, care a preluat-o dintr-o revista

sotul a crezut ca sunt chiftele, nu prea se simte asa tare napolitana

• Author

HI HI HI CEC mintea mea e asa agera incat uneori o ia inainte,fug de rup ca s-o prind.... :blink:

:mad: "esti tare" :angryfire:

vezi sa nu te impiedici :(

Ha ha ha...eu am grija sa nu ma inpiedic dar cu toate astea se intampla destul de des,gafele sunt'' punctul meu forte''...uneori( desi sunt bruneta de la mama natura)ma mir si eu ce blonda sunt... :blink:

Revenind la oile noastre(adica ''rulazile''noastre)mi-a placut mult reteta ta,dar si mai mult ideea cu napolitana lasata sa se moaie si apoi rulata.Iata cam pe unde zburda fluturasul meu'',mi-ar placea sa fac un aperitiv asa dar fara sa-l mai prajesc,sa fac asa un rulou cu napoletana si sa ramana ca atare,cu o umplutura sa o pot taia,de exemplu:

-crema de branza frecata cu unt,verdeata(ceapa verde marar mi-ar placea mie)sare piper,asi lasa sa se moaie, rula si da la rece(ma gandesc ca de la unt,s-ar intari compozitia si asi putea taia felii groase)

-Alta la fel cu pateu de ficat frecat cu mustar si unt...

-doar cu ciuperci calite cu ceapa si verdeata dat prin masina de tocat,omogenizat cu putina maioneza..

-una cu caviarul de vinete al lui Maia....

Si piticul meu(ca am si un pitic pe creierii capului)tropaie fericit... :angryfire:

Tu ce crezi ar functiona ceva din ce debordeaza cerebelul meu?!

• Author

Ha ha ha...eu am grija sa nu ma inpiedic dar cu toate astea se intampla destul de des,gafele sunt'' punctul meu forte''...uneori( desi sunt bruneta de la mama natura)ma mir si eu ce blonda sunt... :wasted:

Revenind la oile noastre(adica ''rulazile''noastre)mi-a placut mult reteta ta,dar si mai mult ideea cu napolitana lasata sa se moaie si apoi rulata.Iata cam pe unde zburda fluturasul meu'',mi-ar placea sa fac un aperitiv asa dar fara sa-l mai prajesc,sa fac asa un rulou cu napoletana si sa ramana ca atare,cu o umplutura sa o pot taia,de exemplu:

-crema de branza frecata cu unt,verdeata(ceapa verde marar mi-ar placea mie)sare piper,asi lasa sa se moaie, rula si da la rece(ma gandesc ca de la unt,s-ar intari compozitia si asi putea taia felii groase)

-Alta la fel cu pateu de ficat frecat cu mustar si unt...

-doar cu ciuperci calite cu ceapa si verdeata dat prin masina de tocat,omogenizat cu putina maioneza..

-una cu caviarul de vinete al lui Maia....

Si piticul meu(ca am si un pitic pe creierii capului)tropaie fericit... :floare:

Tu ce crezi ar functiona ceva din ce debordeaza cerebelul meu?!

yamiii, suna interesant ceea ce-ai insirat aici

care le incercam prima venim cu dovada

multumesc de idei, voi pune si eu mintea un pic la contributie si vedem ce mai iese

Ma bucura ca-ti plac ideile mele,ramane stabilit care face prima posteaza :floare:

Eu astept sa am musafiri ca ai mei sunt mai reticenti la noutaturi''asa incat cu siguranta le-asi hali eu pe toate...asa experimentam la musafiri daca nu moare niciunul incercam si noi :wasted:

Acuma sa vad unde gasesc foi dintrastea de napoletana mai subtirele si cu patratele mici ca ale tale,ca eu am vazut la noi dar cu romburi mari si mai groase,desi m-ar incanta mult ca model imi e teama ca nu s-ar inmuia destul sa pot rula...

Off topic de off topic:foile de spusei se chemau pe vremea raposatului''foi lica,bunica ne facea o prajitura delicioasa cu aceste foi extrem de ieftina si buna cu zahar ars cu margarina si nuci,eu ii ceream mereu sa-mi faca prajitura cu COILIFA (foi lica)...dupa cum observati geniul meu s-a manifestat inca din frageda pruncie :lol:

Si mai am una,aparusera tot pe atunci la moda iile si rochiile din panza topita,se gaseau la magazinele de artizanat,si eu ma minunam cum or fi hainele alea asa de frumoase facute din:BRANZATOPITA....stralucirea jeniului''meu nu m-a lamurit inca nici pana in ziua de azi :(

• 1 year later...
Am gasit in sfarsit topicul,ca nu-i mai dadeam de urma.Le-am facut de craciun,fara ciuperci, doar cu piept de curcan.Multumim de reteta,sunt bune si ca gustari,si calde,si reci! :sad3: Le voi mai incerca si cu alte combinatii,inclusiv ciuperci.

Am gasit in sfarsit topicul,ca nu-i mai dadeam de urma.Le-am facut de craciun,fara ciuperci, doar cu piept de curcan.Multumim de reteta,sunt bune si ca gustari,si calde,si reci! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/floare.gif Le voi mai incerca si cu alte combinatii,inclusiv ciuperci.

Bine ca ai gasit topicul ca asa am dat si eu de reteta.Nu stiu cum de nu am vazut-o pana acum.E foarte interesanta reteta si sigur o sa fac si eu saptamana viitoare :love7: