April 18, 201016 yr comment_33009 Ingrediente: 2 foi de napolitane,300 gr de ciuperci,300 gr carne tocata,5 oua,1 legatura patrunjel,1 ceapa,1/2 morcov,sare,piper,ulei.Preparare: Am curatat ceapa si ciupercile, am taiat ceapa si ciupercile marunt,Am calit morcovul dat pe razatoare si ceapa dupa ce s-a inmuiat am adaugat ciupercile si carnea tocata si am calit impreuna , pana cand carnea s-a albit si s-a patruns Cand s-au calit toate le-am dat deoparte sa se raceasca putin apoi am adaugat cele 3 oua, patrunjelul tocat, sare si piper dupa gust. Am impartit compozitia in jumatate, apoi am intins o parte pe o foaie de napolitana si cealalta jumatate pe foaia ramasa. Am lasat sa se inmoaie asa 10 minute, apoi le-am rulat si le-am dat la frigider. Dupa o jumatate de ora le-am taiat felii de un deget grosime. Am trecut fiecare felie prin faina, apoi prin oua batute si pesmet si le-am prajit pe toate in ulei incins. Ca salata si ornament am folositrosiecastraveteridichisalata verdesi putin morcov si una cu sectiune si un pic mai de aproape Report
April 19, 201016 yr comment_33018 Foarte interesant cu foia de napoletana cum se inmoaie si se ruleaza asa ,deja mintea mea zboara ca un fluturas pe campii ,visand jde' posibile conbinatii... Report
April 19, 201016 yr comment_33118 Originala ideea.Cred ca e foarte bun.Daca mancam,sigur nu stiam ce e in compozitie.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/occasion14.gif Report
April 19, 201016 yr Author comment_33124 Foarte interesant cu foia de napoletana cum se inmoaie si se ruleaza asa ,deja mintea mea zboara ca un fluturas pe campii ,visand jde' posibile conbinatii... ma bucur ca "ai o minte asa agera" si te asteptam cu noile combinatii Originala ideea.Cred ca e foarte bun.Daca mancam,sigur nu stiam ce e in compozitie.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/occasion14.gifnu e chiar asa originala ca am preluat-o de la mama, care a preluat-o dintr-o revistasotul a crezut ca sunt chiftele, nu prea se simte asa tare napolitana Report
April 19, 201016 yr comment_33127 HI HI HI CEC mintea mea e asa agera incat uneori o ia inainte,fug de rup ca s-o prind.... Report
April 19, 201016 yr Author comment_33138 HI HI HI CEC mintea mea e asa agera incat uneori o ia inainte,fug de rup ca s-o prind.... "esti tare" vezi sa nu te impiedici Report
April 20, 201016 yr comment_33153 Ha ha ha...eu am grija sa nu ma inpiedic dar cu toate astea se intampla destul de des,gafele sunt'' punctul meu forte''...uneori( desi sunt bruneta de la mama natura)ma mir si eu ce blonda sunt... Revenind la oile noastre(adica ''rulazile''noastre)mi-a placut mult reteta ta,dar si mai mult ideea cu napolitana lasata sa se moaie si apoi rulata.Iata cam pe unde zburda fluturasul meu'',mi-ar placea sa fac un aperitiv asa dar fara sa-l mai prajesc,sa fac asa un rulou cu napoletana si sa ramana ca atare,cu o umplutura sa o pot taia,de exemplu:-crema de branza frecata cu unt,verdeata(ceapa verde marar mi-ar placea mie)sare piper,asi lasa sa se moaie, rula si da la rece(ma gandesc ca de la unt,s-ar intari compozitia si asi putea taia felii groase)-Alta la fel cu pateu de ficat frecat cu mustar si unt...-doar cu ciuperci calite cu ceapa si verdeata dat prin masina de tocat,omogenizat cu putina maioneza..-una cu caviarul de vinete al lui Maia.... Si piticul meu(ca am si un pitic pe creierii capului)tropaie fericit... Tu ce crezi ar functiona ceva din ce debordeaza cerebelul meu?! Report
April 20, 201016 yr Author comment_33161 Ha ha ha...eu am grija sa nu ma inpiedic dar cu toate astea se intampla destul de des,gafele sunt'' punctul meu forte''...uneori( desi sunt bruneta de la mama natura)ma mir si eu ce blonda sunt... Revenind la oile noastre(adica ''rulazile''noastre)mi-a placut mult reteta ta,dar si mai mult ideea cu napolitana lasata sa se moaie si apoi rulata.Iata cam pe unde zburda fluturasul meu'',mi-ar placea sa fac un aperitiv asa dar fara sa-l mai prajesc,sa fac asa un rulou cu napoletana si sa ramana ca atare,cu o umplutura sa o pot taia,de exemplu:-crema de branza frecata cu unt,verdeata(ceapa verde marar mi-ar placea mie)sare piper,asi lasa sa se moaie, rula si da la rece(ma gandesc ca de la unt,s-ar intari compozitia si asi putea taia felii groase)-Alta la fel cu pateu de ficat frecat cu mustar si unt...-doar cu ciuperci calite cu ceapa si verdeata dat prin masina de tocat,omogenizat cu putina maioneza..-una cu caviarul de vinete al lui Maia.... Si piticul meu(ca am si un pitic pe creierii capului)tropaie fericit... Tu ce crezi ar functiona ceva din ce debordeaza cerebelul meu?!yamiii, suna interesant ceea ce-ai insirat aicicare le incercam prima venim cu dovadamultumesc de idei, voi pune si eu mintea un pic la contributie si vedem ce mai iese Report
April 20, 201016 yr comment_33167 Ma bucura ca-ti plac ideile mele,ramane stabilit care face prima posteaza Eu astept sa am musafiri ca ai mei sunt mai reticenti la noutaturi''asa incat cu siguranta le-asi hali eu pe toate...asa experimentam la musafiri daca nu moare niciunul incercam si noi Acuma sa vad unde gasesc foi dintrastea de napoletana mai subtirele si cu patratele mici ca ale tale,ca eu am vazut la noi dar cu romburi mari si mai groase,desi m-ar incanta mult ca model imi e teama ca nu s-ar inmuia destul sa pot rula... Off topic de off topic:foile de spusei se chemau pe vremea raposatului''foi lica,bunica ne facea o prajitura delicioasa cu aceste foi extrem de ieftina si buna cu zahar ars cu margarina si nuci,eu ii ceream mereu sa-mi faca prajitura cu COILIFA (foi lica)...dupa cum observati geniul meu s-a manifestat inca din frageda pruncie Si mai am una,aparusera tot pe atunci la moda iile si rochiile din panza topita,se gaseau la magazinele de artizanat,si eu ma minunam cum or fi hainele alea asa de frumoase facute din:BRANZATOPITA....stralucirea jeniului''meu nu m-a lamurit inca nici pana in ziua de azi Report
January 5, 201214 yr comment_119953 Am gasit in sfarsit topicul,ca nu-i mai dadeam de urma.Le-am facut de craciun,fara ciuperci, doar cu piept de curcan.Multumim de reteta,sunt bune si ca gustari,si calde,si reci! Le voi mai incerca si cu alte combinatii,inclusiv ciuperci. Report
January 7, 201214 yr comment_120377 Am gasit in sfarsit topicul,ca nu-i mai dadeam de urma.Le-am facut de craciun,fara ciuperci, doar cu piept de curcan.Multumim de reteta,sunt bune si ca gustari,si calde,si reci! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/floare.gif Le voi mai incerca si cu alte combinatii,inclusiv ciuperci. Bine ca ai gasit topicul ca asa am dat si eu de reteta.Nu stiu cum de nu am vazut-o pana acum.E foarte interesanta reteta si sigur o sa fac si eu saptamana viitoare Report