Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Waffle-mania

Featured Replies

Am descoperit de curand bunatatile astea numite waffle si ma gandesc ca ar fi bine sa avem un topic dedicat lor... Asa ca va invit sa postati retete incercate de voi sau care vi se par interesante si sa facem poate mai tarziu, pe masura ce se aduna retetele, un index ceva. Poate putem pune tot aici si retete de waffle sarate.. Maya sau Adriana ar putea sa ne lamureasca mai bine in privinta asta :-*..

Si am sa sparg eu gheata cu urmatoarea reteta:

Waffles cu vanilie

post-90-127213799755_thumb.jpg

N.B. - portia din fotografia de mai sus pare imensa, dar nu a fost chiar asa. Era o farfurie mica, de desert :-*=)):-*:-*:-*

Ingrediente (masurate in cups.. eu am gasit astfel de masuri in Carrefour, insa pe cea mai mare scrie si 250ml, deci cred ca merge si cu o cana normala)

[color=#000080]2 1/2 cups faina cernuta

2 lingurite praf de copt

6 linguri zahar

1/2 lingurita sare

2 cups iaurt gras/lapte batut

4 oua separate

1/4 cup unt topit[/color]

1 esenta de vanilie

Optional: 1/2 cup nuci maruntite

Mod de preparare:

Faina se cerne impreuna cu sarea si praful de copt, apoi se amesteca cu zaharul.

Se adauga cele 4 galbenusuri si iaurtul amestecat cu laptele. Se mixeaza bine totul.

post-90-127213836402_thumb.jpg

Se adauga untul, vanilia si nucile maruntite daca folositi (eu nu), apoi se incorporeaza albusurile batute spuma tare.

post-90-127213842484_thumb.jpg

Se coc in forma dorita. Daca aveti aparat special, puneti-l in functiune. Eu nu am, dar am minunatia asta de pus pe flacara aragazului. S-ar putea ca in forma mea sa fi iesit ceva mai subtiri decat intr-un aparat de waffle, dar nu a fost bai.. la fel de repede s-au mancat.

post-90-127213856554_thumb.jpg

Nu stiu cate mi-au iesit ca vreo doua ba mi s-au lipit, ba le-am cam ars si nu le-am numarata, dar va asigur ca sunt taaare bune. Eu le-am servit cu inghetata si sos caramel.. nebunie curata...

post-90-127213864817_thumb.jpg

Nu-mi ramane decat sa va doresc pofta buna!!!

post-90-127213868423_thumb.jpg

P.S. - Daca topicul s-ar potrivi mai bine in alt subforum, va rog mult sa-l mutati :-*

• Author

Forme am, chef am! Am si sirop de artar, cred ca-nlocuieste cu brio siropul caramel, nu? Si cum tot zic io de ceva vreme ca umplu congelatoru' cu inghetata.... :-* urmeaza la rand si wafflele tale! =))

De ce nu??!!

Desi, siropul l-am facut tare simplu... 1 ceasca de zahar, 1/2 ceasca lapte/frisca lichida, 2 linguri unt. Am caramelizat zaharul, am adaugat untul si am lasat sa se topeasca, apoi am pus laptele si am lasat sa fiarba putin sa se ingroase. Asta-i tot :-*

• Author

Foarte fain Olguta a postat si Foxy faguri,tot aici da' pe pagina 2

Am vazut si fagurii... de fapt, dupa ce i-am vazut mi s-a pus pata pe forma asta si am pus-o pe mama sa o caute.. =))

Multumesc, Geany!!!

Forme am, chef am! Am si sirop de artar, cred ca-nlocuieste cu brio siropul caramel, nu? Si cum tot zic io de ceva vreme ca umplu congelatoru' cu inghetata.... :-* urmeaza la rand si wafflele tale! :-*

De ce nu??!!

Desi, siropul l-am facut tare simplu... 1 ceasca de zahar, 1/2 ceasca lapte/frisca lichida, 2 linguri unt. Am caramelizat zaharul, am adaugat untul si am lasat sa se topeasca, apoi am pus laptele si am lasat sa fiarba putin sa se ingroase. Asta-i tot =))

Aaaaaa, asa zi-i!!! Atunci fac si sirop caramel, nu-l folosesc pe ala din dulap! :-*

Foarte fain Olguta a postat si Foxy faguri,tot aici da' pe pagina 2

Am vazut si fagurii... de fapt, dupa ce i-am vazut mi s-a pus pata pe forma asta si am pus-o pe mama sa o caute.. :-*

Multumesc, Geany!!!

Bine ca te-am inspirat! :-* Si ma bucur tare mult ca ai venit cu reteta asta! =))

• Author

Olguta,sînt de acord cu indexatul retetelor care vor aparea la acest subiect,dar nu as vrea sa amestecam sarat cu dulce :D

Am inteles :D.. sa traiti... :biggrin: :D :D

Adevarul e ca nici eu nu vreau sa le amestecam in mod deosebit, doar ca ma gandisem sa fie toate la un loc :D.. Dar e mai bine asa :D

:D :D :D

Olguta,sînt de acord cu indexatul retetelor care vor aparea la acest subiect,dar nu as vrea sa amestecam sarat cu dulce :read2:

Eu sunt cu acord cu orice :love7: cu conditia sa ma anuntati prin PM cand si unde puneti o reteta de Waffeln sarate, bine?

Caci mi-e teama sa nu o trec cu vederea.

Dar nu ma uitati, va rog.

Eu cateodata, pun in waffe si nuca de kokos (n-am vrut sa se citeasca din viteza cocoş) rasa. Asa din punga - sa fie mult - fara gramaj.

@ Olgutza:

Felicitari pentru minunatiile reusite fara aparatura elctrocutanta de ultima generatie.

The real thing! :floare:

• Author

Olguta,sînt de acord cu indexatul retetelor care vor aparea la acest subiect,dar nu as vrea sa amestecam sarat cu dulce =))

Eu sunt cu acord cu orice :D cu conditia sa ma anuntati prin PM cand si unde puneti o reteta de Waffeln sarate, bine?

Caci mi-e teama sa nu o trec cu vederea.

Dar nu ma uitati, va rog.

Eu cateodata, pun in waffe si nuca de kokos (n-am vrut sa se citeasca din viteza cocoş) rasa. Asa din punga - sa fie mult - fara gramaj.

@ Olgutza:

Felicitari pentru minunatiile reusite fara aparatura elctrocutanta de ultima generatie.

The real thing! =))

Maestre, multumesc!!! =))

Cat despre waffle sarate... stay tuned ;)

Daaa,waffeln si clatitele sunt deserturile preferate ale copiilor mei.Pt ca nu am mai reusit sa fac si elte retete noi dintr-o carte ce mi-am luat-o anul trecut,o sa postez reteta ce am postat-o si pe celalalt forum,cu pozele de acolo.Reteta asta o fac cel mai des,ca e si tare simpla.

Asadar:

[center]Waffeln cu alune si scortisoara

Ingrediente:

-125 g unt

-80 g zahar pudra

-putina sare

-3 oua

-80g alune macinate

-200 ml lapte

-100 g faina

-2 lingurite de praf de copt(eu am pus numa cam o lingurita)

-1 lingurita de scortisoara

Mod de pregatire:

Se topeste untul(la microunde),se adauga zaharul pudra,sarea si se mixeaza toate.Se adauga apoi ouale unul cate unul,alunele si laptele,iar la sfarsit se cerne faina amestecata cu praful de copt si scortisoara.Se mixeaza totul bine pana rezulta un aluat/compozitie mai groasa ca pt clatite.Se incalzeste aparatul de waffeln,il ungem putin cu ulei sau unt topit(daca e mai vechi,asa ca el meu) si ne apucam de copt .Daca reusiti sa si ramaneti cu portiile intregi pana le terminati pe toate,le pudrati cu zahar si le serviti asa simple,sau cu inghetata alaturi sau compot,sau cu piure de capsuni/fructe de padure,sau cu nutella,sau...sau.Eu n-am reusit(sa le pudrez toate).Se tot fura cate o inimioara dupa alta si mi-am prins "hotul" numai cand i-am invitat la mancare si unul nu mai putea sa manance.Si-a luat desertul inainte de masa principala.

post-59-127231485018_thumb.jpg

post-59-127231486163_thumb.jpg

post-59-127231487014_thumb.jpg

post-59-127231487925_thumb.jpg

post-59-12723148902_thumb.jpg

post-59-127231490199_thumb.jpg

post-59-127231491018_thumb.jpg[/center]

Cred ca mai am ceva retete cu poze(postate),dar trebuie sa caut.Am si retete sarate in carte,dar pana pe la toamna nu o sa am timp lejer de postat =))

• Author

Petunie, ce mi-ai facut??!!! :D

Imi ploua in gura :) :)

Daca vrei si ai timp, poti sa mai postezi retete si fara poze, si pe masura ce-mi permite timpul, le incerc eu si pun poze... sau poate se mai incumeta si altcineva la facut waffles :D ca-s tare bune, mai ales acum ca incepe sezonul inghetatei..