Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Salate

Featured Replies

Vine timpul frumos si calduros si nu multi mai au chef sa stea prea mult in bucatarie,asa ca tipul urmator de salate e tare potrivit pt perioada asta si nu numai.Pozele sunt de ceva vreme facute.Nu exista reteta fixa si batuta in cuie,asa ca fiecare poate lasa imaginatia sa zburde

[center]SALATA CU FASII DE PUI SI CIUPERCI

Eu am folosit:

-salata verde

-valeriana(aia e oare Feldsalat? )

-rosii

-castraveti

-piept de pui taiat bucati

-ciuperci

-susan

-sare,piper,usturoi

Pt dressing:

-ulei de nuci

-ulei de alune

-ulei de masline

-otet balsamic

-miere

-suc de portocale

Pregatim la inceput dressing-ul din ingredientele date.Eu am simplificat reteta ce am postat-o mai demult,dincolo.Aranjam salata in farfurie;prajim carnea si ciupercile in putin ulei,condimentam dupa gust,adaugam susanul si gata,asta e tot.Se pune peste salata,sau pe langa si se serveste.

post-59-127369997254_thumb.jpg

post-59-127369999284_thumb.jpg [/center]

• Author

[center]SALATA CU CIUPERCI SI FETA

Acelasi dressing,aceleasi ingrediente crude dar in loc de carne si ciuperci am folosit de data asta numai ciuperci si branza Feta.Am prajit ciupercile,am sarat,piperat,am adaugat usturoi,oregano(uscat) si susan,iar la sfarsit,inainte de servire,am adaugat branza.

post-59-127370022055_thumb.jpg

post-59-127370024246_thumb.jpg[/center]

• Author

[center]SALATA CU CIUPERCI PANE

-salata verde

-valeriana

-rosii

-dressing

-ciuperci albe prospete

-doua oua

-faina

-pesmet/preslu/Paniermehl

-sare

Am procedat cu salata ca si in retetele precedente.

Ciupercile le-am dat prin faina-ou(batut cu putina sare)-pesmet si le-am prajit intr-o olcuta cu mult ulei.Trebuie sa fie acoperite de ulei.Am mai stropit si cu niste crema de balsamico deasupra.Daca vreti puteti sa va faceti si un sos de remoulade alaturi din maioneza(de cumparat am mai avut eu),ceapa taiata marunt si castraveti acrii la fel de marunt taiati.Merge bine cu ciupercile pane.

post-59-127370064447_thumb.jpg[/center]

• Author

[center]SALATA CU SOS DE IAURT SI CARNE FIARTA

-salata verde

-valeriana

-castraveti

-rosii

-ridichi

-porumb

-morcovi fierti

-piept de pui fiert

Pt dressing-ul de iaurt:

-250 g iaurt

-castraveti acri

-ulei de masline

-o ceapa mica

-sare,piper,usturoi

Spalam salata,taiem celelalte ingrediente cuburi,bucatele,cum vrem.

Pt dressing mixam toate ingredientele cu mixerul bat si e gata inca un fel de mancare :notworthy:

post-59-127370101754_thumb.jpg

post-59-127370103928_thumb.jpg

post-59-127370106088_thumb.jpg

post-59-127370107962_thumb.jpg

post-59-127370110495_thumb.jpg

post-59-127370112283_thumb.jpg

post-59-127370114516_thumb.jpg[/center]

Toate suna bine, dar ma atrage mult ultima, SALATA CU SOS DE IAURT SI CARNE FIARTA, si cu siguranta am sa o execut cat de curand. Multam mult pt noile idei!

Ps. sper ca nu te superi pe mine (poti sa dai cu parul daca gresesc), dar exista deja un topic cu salate... se cheama 'o salata pe zi'... nu te superi, nu? Pup dulce!

Si eu asa face-o, dar pot sa pun sfecla fiarta in loc de morcovi fierti?? ca eu am repulsie la morcovii fierti! :notworthy:

si cu carne de vita. ca nu mai suport puiul ,am o faza!

• Author

Toate suna bine, dar ma atrage mult ultima, SALATA CU SOS DE IAURT SI CARNE FIARTA, si cu siguranta am sa o execut cat de curand. Multam mult pt noile idei!

Ps. sper ca nu te superi pe mine (poti sa dai cu parul daca gresesc), dar exista deja un topic cu salate... se cheama 'o salata pe zi'... nu te superi, nu? Pup dulce!

Nu ma supar deloc.Stiu topicul,am si scris acolo.Din partea mea,daca e de acord si autoarea celuilalt topic,se pot uni.

Si eu asa face-o, dar pot sa pun sfecla fiarta in loc de morcovi fierti?? ca eu am repulsie la morcovii fierti! :thumleft:

si cu carne de vita. ca nu mai suport puiul ,am o faza!

Se poate pune ce vrei si ce-ti place.Am zis ca nu-i reteta batuta in cuie.Numai bine,mai "fur" si eu ceva idei noi.Chiar va invit sa postati si voi :floare:

• Author

Prima salata este exact pe gustul meu!o sa le incerc pe toate ,multumesc de retete! =))

Intrebare:ce e valentina? :floare:

Valeriana-e salata aia ce se vede in "buchetel" in a patra poza din ultimul mesaj cu reteta.

Mie-mi plac toate salatele!Îmi place mult dressingul ala cu iaurt si castraveti murati!Abia astept sa-l pun în practica! Merci de idei :-*

Merci si eu pentru apreciere.Abia astept sa-ti vad pozele :-*

Valentina sau valeriana?

ups :floare: ,vroiam sa scriu valeriana, nu stiu unde mi-a stat capul =))

Edit:am vazut-o ,inca nu stiu ce e :-* ...o sa caut cu google..