Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Um Ali

Featured Replies

[center]Um Ali

post-332-127412340926_thumb.jpg

Um Ali este versiunea egipteana pt budinca din paine, iar in traducere inseamna “Mama lui Ali”. Sunt multe retete, eu o pun pe cea mixata de mine :floare: .

Este un desert care merge in serile mai friguroase si este usor si repede de preparat.

nu dau cantitati, fiecare isi pune ingredientele dupa preferinta si nr de persoane

Ingrediente:

Foietaj sau croissant simplu

Lapte

Smantana

Zahar

Nuca de cocos

Stafide

Zahar vanilat/vanilie

Scortisoara (optional)

Migdale, alune de padure fara coaja, prajite si tocate marunt

(m-am grabit foarte tare si nu am mai stat sa decojesc si sa prajesc, asa ca nu am pus)

post-332-127412341945_thumb.jpg

Se coace foietajul; l-am taiat in patratele ca sa il pot rupe mai usor

post-332-127412342743_thumb.jpg

post-332-127412343415_thumb.jpg

Se amesteca smantana cu o parte din zahar

post-332-127412349437_thumb.jpg

Dupe ce se raceste foietajul, se rupe bucatele si se pune in vasul/vasele pt cuptor

post-332-127412349963_thumb.jpg

Se adauga stafidele, nuca de cocos, migdalele, alunele de padure, vanilia si zahar dupa gust.

post-332-127412350513_thumb.jpg

Se toarna lapte in vase pana se acopera ingredientele

post-332-127412351146_thumb.jpg

Se pune deasupra smantana amestecata cu zahar, eu am mai presarat zahar brun ca sa faca mai repede crusta ( nu am grill la aragazul asta)

post-332-127412352327_thumb.jpg

Se baga la cuptor la temperatura medie, timp de 15-20 min, si 5 min la temp mare pt a face crusta ( sau se pune sub grill)

post-332-127412353186_thumb.jpg

Se serveste calda

Pofta buna!

post-332-127412353959_thumb.jpg[/center]

• Author

cu placere, poate il incerci cat mai tine frigu asta.

foietajul este cumparat :floare:

Amina, foarte interesanta reteta ta. Am copiat-o si intentionez sa o incerc cat de curand. Cred ca e mai mult decat buna, cel putin din descriere asa pare. Mersi de reteta si o sa revin cu impresii - nu prea curand ca am deja un desert in plan.
  • Author

Reteta asta suna tare bine. Spune-mi nu se simte uns? Si smantana si uleiul din foetaj?

Nu mi s-a parut a fi gras, dar recunosc ca nu am mancat decat cateva lingurite. Este totusi un desert cu aport caloric ridicat.

Poti sa renunti la foietaj si sa pui croissante si sa folosesti o smantana mai slaba.

prima data am pus croissante si mi sa parut ca mananc paine inmuiata in lapte, foietajul isi pastreaza consistenta.

Amina, foarte interesanta reteta ta. Am copiat-o si intentionez sa o incerc cat de curand. Cred ca e mai mult decat buna, cel putin din descriere asa pare. Mersi de reteta si o sa revin cu impresii - nu prea curand ca am deja un desert in plan.

te astept cu impresii! :floare:

Wow ce bine arata! Promit s-o pun in practica...de indata ce ma eliberez putinhttps://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_salut.gif