May 22, 201016 yr comment_38462 Ingrediente pentru 1 portie (eu am facut 2 portii):- 1 piept de pui cu piele si os- 2 oua- 1 fir cabanos- gogosari si castraveti in otet. - 100 ml ulei (pentru omleta si tava in care se coace rulada). Pieptul de pui se dezoseaza cu grija si se bate cu ciocanul de snitele, doar pe o parte, cea interioara. Partea exterioara nu se bate, deoarece pielea trebuie sa fie intreaga pentru a inveli rulada. Omleta am facut dintr-un albus si 2 galbenusuri, pentru ca un albus l-am folosit la ungerea pieptului de pui. Se taie felii un fir de cabanos si se rastoarna peste ouale batute(atat cat am avut eu chef, ca eram fugarita la acel moment de sarbatorile de iarna). Dupa care se rastoarna in tigaia incinsa bine in care am pus putin ulei. Se coace pe ambele parti. Cand o intoarcem incercam sa nu o flendurim prea mult. (peste etapa asta am sarit in sedinta foto). Rasturnam omleta pe o farfurie si o lasam putin sa se raceasca. Am incercat sa fac o omleta perfecta, care sa nu se flendureasca, dar nu mi-a iesit niciodata la reteta asta, in schimb efectul final a fost de zile mari.... asta zic eu, pentru ca tocmai mi s-au "gatat" laudatorii. Report
May 22, 201016 yr Author comment_38463 Albusul lasat deoparte l-am batut si l-am rasturnat peste pieptul de pui,am intins bine albusul peste pieptul de pui (pentru a face priza cu omleta), dupa care am pus omleta, felii de castraveti si gogosari in otet (In ordinea asta, cu aproximatie). Report
May 22, 201016 yr Author comment_38464 Pieptul de pui umplut se ruleaza strans. Am incercat sa acopar carnea cu pielea din dotare, cat mi-a permis ... pielea. Apoi am legat bine rulada cu ata (am avut ata de cizmarie , mai groasa, dar merge si ata de macrame) dupa care am asezat-o intr-o tava in care am pus cam 50 ml ulei. Am introdus tava in cuptorul incins bine. Nu stiu cat a stat la cuptor, ca mereu uit sa cronometrez. Cand este rumenit (mai tare sau mai putin , dupa gust) se incearca cu un bat de chibrit (nu cu scobitoarea, ca aia intra si in carne cruda). Incerc intotdeauna mai ales in zona unde rulada este acoperita de piele. Report
May 22, 201016 yr Author comment_38466 Sectiunea de la momentul realizarii sedintei foto. Rulada si salata de ghebe Si cea facuta zilele trecute (din care lipsesc gogosarii in otet, ca s-au cam terminat si ...), alaturi de un sos de hrean cu smantana. Report
May 22, 201016 yr comment_38467 Imi place tare mult rulada ta Julix am retinut-o,cred ca de multe ori te poate scoate din impas,ca si aperitiv la musafiri...Multumesc de reteta... Report
May 22, 201016 yr Author comment_38471 Multumesc. E intr-adevar de efect si nu e chiar asa greu de facut. Explicatiile sunt mai lungi, ca asa ma lungesc eu, defect profesional, deh. Am uitat sa o dedic Piscotelei, ca ea s-a interesat prima de reteta. Report
May 22, 201016 yr Author comment_38509 Merci pentru reteta Julix.Buna si aspectuoasa. Ma bucur. De altfel si eu i-am pus gand rau placintei tale crete, doar sa imi refac stocul de branzeturi conforme si se face. Report
September 5, 201115 yr comment_102059 Io-s pusa pe sapaturi zilele-astea!Rulada lui Julixa in stilul meu:in loc de cabanos, cremvurst, branza in omleta, pieptul fara piele, dat prin maglavais de ou cu pesmet si bagat la cuptor!Iaca ce-a iesit: papata cu sos de iaurt tzatziky (de cumparat, de la Mega!) Report
September 21, 201115 yr comment_103585 Am facut si eu rulada acum ceva timp,dar am uitat sa postez.A iesit tare buna si a aratat si frumos in farfurie.Ideea o sa o repet la urmatorul chef,ca e de efect Am facut pt mine cu masline si pt sot cu carnacior afumat. Mersi! Report