June 2, 201016 yr comment_40213 Jumate din rulada am umplut-o cu o reteta noua ...adica nu cu reteta in sine, cu produsul Pentru mousse de ficat de pui avem nevoie de (cantitatile sunt pentru 6 persoane, eu am pus dupa feeling): - 400 g ficat de pui- 1 esalota mica- 1 mar aromat- 1 lingura ulei- 1 foaie dafin- 3 boabe de ienupar- 3 cuisoare- 1/2 lingurita thymian uscat sau cimbru- 2 boabe de piper - nu mai multe - 4 linguri vin de Porto eu am pus Madeira- 2 linguri lichior de afine negre sau de portocale - eu am pus de portocale- sare- piper proaspat macinat- 200 g crème fraîche - 3 foi gelatina, eu am pus 1 lingurita pulbere. Ma cam feresc de gelatina. Am tot zis ca o sa fac din astea cu agar-agar. Report
June 2, 201016 yr Author comment_40219 Incingeti 2 linguri unt intr-o tigaie. Puneti ceapa si marul tocate. Caliti bine. Adaugati ficateii si caliti bine. Adaugati toate condimentele, vinul si lichiorul. Si poza asta e cam in ceata, dar e singura. Acoperiti si lasati sa fiarba inabusit apoi luati capacul si fierbeti pana se evapora tot lichidul. Intre timp dizovati gelatina in apa rece, adaugati 2 linguri de vin de Porto si 1 lingura lichior si lasati la foc mic sa de dizolve foarte bine. Report
June 2, 201016 yr Author comment_40225 Cand s-a evaporat lichidul din tigaie, scoateti foaia de dafin si mixati bine continutul cu un stab-mixer. Adaugati gelatina racorita. Amestecati bine. La final adaugati smantana si piper dupa gust, respectiv sare:Dati continutul la frigider sa se coaguleze. Dupa cca 2 ore puteti umple rulada. Strangeti bine rulada in celofan si dati la frigider o noapte. Se taie inainte de servire. Pofta buna! Report
June 2, 201016 yr comment_40243 Foart fain si mousse-ul de ficatel. cred ca Porto ii da o savoare aparte. Report
June 2, 201016 yr comment_40255 Reteta asta o pun la loc de cinste ca acusica face nazdravanul din dotare 1 an si taiem motzul .. tre' sa-mi dau musafirii pe spate, nu??!!? Toate ingredientele nu le-oi avea la indemana, da' improvizam pe ici, pe 'colo Arata super si abia astept sa-l incerc Report
June 2, 201016 yr Author comment_40344 Reteta asta o pun la loc de cinste ca acusica face nazdravanul din dotare 1 an si taiem motzul .. tre' sa-mi dau musafirii pe spate, nu??!!? Toate ingredientele nu le-oi avea la indemana, da' improvizam pe ici, pe 'colo Arata super si abia astept sa-l incerc Mirodeniile le gasesti sigur. Din cate stiu eu is cam toate dela Fuchs si in Romania. Iar vin de Porto sau Madeira gasesti, sunt convinsa. Sa stii ca are o aroma tare fina si e putin dulceaga. Merge cu un vin sec alb si foarte rece. Desigur ca asta e doar gustul meu. Tu poti sa combini cu ce vrei si cu apa plata Notat' si asta de efect... Apai trebuia sa replichez si eu cu ceva ca m-a inebunit cu retetele tale . Ma bucur tare mult ca iti place! Report
June 2, 201016 yr Author comment_40365 Moama ce idee mi-ai dat! Bravo, la asta chiar nu m-am gandit! Report
June 3, 201016 yr comment_40445 O da ,merge de minune si sigur o sa fac de ziua copilului meuLapona Report